Budapest Alapkezelő

Internetbank Befektetés


Budapest Paradigma Plusz Alap

Print icon

Jellemző adatok

ALAPADATOK

Az alap indulása: 2015. október 22.
Felügyeleti engedély száma: H-KE-III-789/2015
Az alap típusa: abszolút hozamú
ISIN kód: HU0000715255
Ajánlott minimális futamidő: 3 év

KÖZREMŰKÖDŐK

Letétkezelő: Citibank plc. Magyarországi Fióktelepe
Könyvvizsgáló: KPMG Hungária Kft.

DÍJAK

Alapkezelői díj: 1,6%
Letétkezelői díj: 0,04%
PSZÁF díj: 0,025%

ÁRFOLYAM

Értékelés időpontja: 2016.06.23.
Devizanem: HUF
Nettó eszközérték: 1 726 321 923
Árfolyam: 1,015700
1 éves minimum árfolyam: 0,974400
1 éves maximum árfolyam: 1,015800

FORGALMAZÓK

Budapest Bank Zrt.

Befektetési politika

Az Alap ügyfelei számára kockázatos és biztonságos befektetések megfelelő kombinációjával vonzó kockázat-hozam profilú befektetési alternatívát kíván nyújtani. Az alap célja, hogy minimum 3 éves időtávon a pénzpiaci- és magyar állampapír alapokat meghaladó hozamokat érjen el, ezen alapoknál érdemben magasabb, ugyanakkor a tiszta részvényalapoknál alacsonyabb kockázati szint mellett. Az Alapkezelő az Alap eszközeinek befektetésénél érdemi kockázatvállalásra, és ezen kockázat mellett megszerezhető legmagasabb – kamat-, árfolyam- és osztaléknyereségből származó – hozam elérésére törekszik.
Az Alapkezelő az Alap befektetési politikája által megengedett eszközökön belül jellemzően állampapírokba, vállalati kötvényekbe, részvényekbe és tőzsdén kereskedett befektetési alapokba (ETF-ekbe), valamint pénzpiaci eszközökbe és egyéb kamatozó papírokba kíván befektetni. Az Alapkezelő mindezek mellett aktívan kíván alkalmazni tőzsdei és tőzsdén kívüli származtatott ügyleteket is (hosszú és rövid pozíciók felvételére egyaránt).

Kockázati profil

Az Alapkezelő az Alap befektetési politikája által megengedett eszközökön belül jellemzően állampapírokba, vállalati kötvényekbe, részvényekbe és tőzsdén kereskedett befektetési alapokba (ETF-ekbe), valamint pénzpiaci eszközökbe és egyéb kamatozó papírokba kíván befektetni. Az Alapkezelő mindezek mellett aktívan kíván alkalmazni tőzsdei és tőzsdén kívüli származtatott ügyleteket is (hosszú és rövid pozíciók felvételére egyaránt).Mivel az Alapkezelő piaci várakozásainak függvényében választja ki azokat az eszközöket, amelyeket az adott befektetési környezetben jó befektetésnek tart, az Alap összetétele dinamikusan változhat. Ebből adódóan az Alap nem mindig egyformán reagál a tőkepiacok változásaira. Az Alap pozícióit az Alapkezelő úgy igyekszik kialakítani, hogy az a befektetési jegy-tulajdonosok által befektetett tőke értékét középtávon gyarapítsa.Az Alapnak lehetősége van az eltérő devizákban denominált eszközök devizakitettségének részbeni, vagy teljes fedezésére származtatott eszközök alkalmazásával.

Napi hozamok szórása (1 év): 0.11%

Piaci kommentár

Március havi aktualitás: Tovább folytatódott a piacokon a februárban indult korrekció. A fejlett piaci vezető jegybankok támogatása és a nyersanyagárak stabilizálódása, elsősorban az olajár visszapattanása elég volt a jelentős hangulatváltozáshoz. A dollár árfolyama nem erősödött tovább így az árfolyamra érzékeny feldolgozó ipari adatok is kisebb javulást kezdtek mutatni az USA-ban. Az amerikai S&P értéke a hónap végére megközelítette a 2015 nyári csúcspontokat, és a feltörekvő piacokon is jelentős emelkedést tapasztalhattunk. A javuló hangulatban magukra találtak a vállalati kötvények is a kockázati felárak nagyot szűkültek. A portfólió alapvető kitettségén a hónap során érdemben nem változtattuk, vállalati kötvény befektetéseinket kismértékben növeltük is, illetve kockázat-fedezési céllal változatlanul tartottuk a long arany és short S&P500 pozíciónkat. A részvénypiacokon továbbra is a feltörekvő piacok amerikai tőzsdéhez képesti felülteljesítésére fogadó kitettséget vállalunk.

Portfólió összetétel

Értékelés időpontja: 2016.05.31.
Kincstárjegy: 11,74%
Államkötvény: 1,22%
Vállalati kötvény: 62,52%
Nemzetközi részvény: 10,51%
Származtatott termék: -1,51%
Fizetési számla: 15,52%

Árfolyamok


Az árfolyam alakulása 2015.10.22 és 2016.06.23 között

Grafikonrajzoló

Teljesítmény

Értékelés időpontja: 2016.05.31.
Időszak Hozam
1 hónap 0,63%
3 hónap 3,16%
6 hónap 1,67%
1 év -
2 év -
3 év -
4 év -
5 év -
*Éves szintre számított hozamok.
A fent kiszámított hozamok a kamatadó, forgalmazási költségek (vételi, eladási, átváltási jutalék), számlavezetési és egyéb költségek levonása előtt értendők. A hozamszámítás során felhasznált kezdő és záró dátumok minden esetben a hónap utolsó munkanapjára esnek.

Éves hozamok

2015
-2,34%*

Portfólió menedzser

Portfólió menedzser Pintér András, Bebesy Dániel
info@budapestbank.hu
Pintér András:

Diplomáját a Budapesti Corvinus Egyetem (volt Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetem) gazdálkodási karának pénzügy szakán szerezte (ösztöndíjasként eközben a dániai Copenhagen Business Scool-on is tanult).
2004 nyarán az Inter-Európa Bank Elemzési Osztályára került makrogazdasági elemzőként. Itt a hazai és a nemzetközi makrogazdasági folyamatok mellett a devizapiac és a bankszektor elemzésével foglalkozott.
2006. márciusában csatlakozott az IE Befektetési Alapkezelő Zrt.-hez, ahol az alapkezelő által kezelt portfóliók részvénybefektetéseit kezelte, különös tekintettel az EMEA régióval kapcsolatos befektetési tanácsadási tevékenységre.
A Budapest Alapkezelő Zrt.-hez részvény-befektetésekért felelős portfólió menedzserként 2008. júniusában érkezett.
A befektetés elemzői vizsgák közül az európai uniós EFFAS és VAP vizsgával rendelkezik.

Bebesy Dániel:
2008 februárjában csatlakozott a Budapest Alapkezelő csapatához, mint portfolió menedzser.
2005 elejétől Milánóban a CIB anyabankjánál a Banca Intesa Sanpaolónál dolgozott, majd 2006-ban rövidebb ideig Londonban a feltörekvő piacokkal foglalkozó elemzési osztály munkatársa volt.
Szakmai karrierjét 2003-ban a CIB Banknál kezdte, ahol régiós deviza- és kötvény-, valamint makroelemzőként dolgozott.
2004-ben a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetem pénzügy szakán, gazdaságpolitika szakirányán diplomázott.

Kapcsolódó letöltések

Kapcsolódó oldalak