Budapest Bank

Internetbank Befektetés

Budapest Bank Békéscsabáért Program

BUDAPEST BANK BÉKÉSCSABÁÉRT PROGRAM
2016. TAVASZI PÁLYÁZAT

A Budapest Bank azzal a céllal indította el a "Budapest Bank Békéscsabáért Programot" 2013 őszén, hogy a közérdekű tevékenységet folytató civil szervezetek támogatásával hozzájáruljon Békéscsaba és agglomerációja (Gerla, Mezőmegyer és Fényes települések) fejlődéséhez.

A Budapest Bank a Bankműveleti Központ révén Békéscsaba térségének egyik legnagyobb foglalkoztatója. A központ 2006-os létrehozásától kezdve nem csak gazdasági tevékenységével, hanem a sport-, oktatási- és kulturális célok felkarolásával is aktív szerepet vállalt a helyi társadalom életében. A "Budapest Bank Békéscsabáért Program" a bank adományainak felhasználásához teremt pályázati kereteket.

Az immár hatodik alkalommal kiírt, tavaszi pályázati ciklus forrását a Budapest Bank és Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzatának adományai biztosították, összesen 5 millió forint értékben, amelyből 3,5 millió forintot a Budapest Bank, 1,5 millió forintot az Önkormányzat bocsátott rendelkezésre. Egy pályázatra bruttó 100 ezer és 500 ezer forint közötti összeget lehetett igényelni.

2016. június 8-án a Budapest Bank és Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzatának képviselői ünnepélyes keretek között átadták az adományokról szóló okleveleket a 17 díjazott civil szervezetnek. A pályaválasztás és pályakezdés kategóriában 6 pályázó közül 4 szervezet nyert el összesen 950.000 forint támogatást. A program további 4.050.000 forinttal járult hozzá közösségépítő kezdeményezések megvalósításához.

A bírálóbizottság tagjai voltak:

  • Szarvas Péter, Békéscsaba polgármestere, a bírálóbizottság társelnöke
  • Lasetzky Frigyes, a Budapest Bank minőségbiztosítás és operációs vezetője, a békéscsabai Bankműveleti Központ vezetője, a bírálóbizottság társelnöke
  • Nánási János, a Békés Megyei Hírlap kiadóvezetője és főszerkesztője
  • Adriány Kincső, az Erőforrás Alapítvány United Way ügyvezető igazgatója
  • Cs. Tóth Marianna, a Budapest Bank kommunikációs vezetője

A következő pályázati forduló felhívását itt, a Budapest Bank honlapján tesszük majd közzé, várhatóan az ősz folyamán.