Budapest Bank

Internetbank Befektetés

Sajtószoba / Press Room

Kedves Látogatónk!

A Budapest Bank és leányvállalatainak sajtószobájában a sajtóközlemények mellett éves jelentéseink, gazdasági elemzéseink, kondícióink, hirdetményeink is elérhetőek. Amennyiben további információra lenne szüksége, az alábbi elérhetőségeken készséggel állunk rendelkezésére.

2016. 08 11. 13:48
12 ezer forinttal többet költenek a szülők az iskolakezdésre, mint két éve
Továbbra is jelentős anyagi terhet jelent a családok számára az iskolakezdés, mivel átlagosan mintegy 84 ezer forintos kiadásra számítanak ősszel, évközben pedig körülbelül havi 56 ezer forintot tesznek ki az oktatással kapcsolatos költségek – derült ki a Budapest Bank megbízásából készült reprezentatív kutatásból. Ezt a válaszadók kétharmada részben aktuális jövedelméből finanszírozza, míg közel felük átlagosan 5 hónapon át spórol a tanévkezdésre. A gyermek anyagi jövőjének biztosítása érdekében a szülők átlagosan 17 évig terveznek félretenni minden hónapban, így közel 1,5 millió forinttal tudják majd őket támogatni.

2016. 08 02. 12:03
Kedvező piaci fordulatot várnak a gazdálkodók
A Budapest Bank által indított Agrár Gazdasági Index felmérés szerint az agrárszektorban kivárás és enyhe optimizmus tapasztalható. Az agráriumban tevékenykedő kis- és középvállalkozások helyzetét és várakozásait bemutató index jelenleg 2 ponton áll, ami az őszi felmérés eredményéhez képest 7 pontos emelkedés. A gazdák bizakodása mind az árbevétel, mind a beruházási szándék, mind pedig az értékesítési lehetőségek tekintetében érzékelhető. Pénzügyi jellemzőik alapján a szektort továbbra is stabil, tőkeerős vállalkozások alkotják: a napi működésüket főként saját forrásból fedezik, a beruházások finanszírozásában azonban fontos szerepet kapnak az uniós támogatások és a bankhitelek is.

2016. 06 28. 11:54
4 millió forint támogatás a „Budapest Bank az oktatásért és a magyar pénzügyi kultúráért” Alapítványtól
2016. június 24. – A „Budapest Bank az oktatásért és a magyar pénzügyi kultúráért” Alapítvány legutóbbi pályázatának tegnapi eredményhirdetésén a kuratórium 7 civil szervezetet, továbbá 3 felsőfokú oktatási intézményt részesített 4 millió forint vissza nem térítendő támogatásban. A nyertes pályázók az elnyert összeget a pénzügyi ismeretek és tudatosság fejlesztése jegyében többek közt nemzetközi ifjúsági pénzügyi konferencia, középiskolai versenyek, illetve szakmai tábor szervezésére fordítják.

2016. 06 22. 09:54
10 év – mintegy 750 minőségi munkahely
A Budapest Bank követendő példát teremtett békéscsabai Bankműveleti Központja létrehozásával

Békéscsaba, 2016. június 21. – Egy évtizede jött létre a Budapest Bank Békéscsabai Bankműveleti Központja, amely ma már a pénzintézet és leányvállalatai operációs feladatainak mintegy 80 százalékát látja el. A 2006-ban 30 fővel indult központ napjainkban csaknem 750 alkalmazottjával Békéscsaba egyik legnagyobb foglalkoztatója, amely méretét, hatékonyságát, banki tudásközpont jellegét, valamint az itt biztosított munkakörülményeket tekintve egyedülálló operációs komplexum az országban.

2016. 06 17. 11:02
Többen nyaralnak, és többeket vonz a Balaton idén nyáron
A magyar háztartások a tavalyihoz hasonlóan idén is közel 150.000 forintot terveznek nyaralásra fordítani, de többen maradnak itthon, és utaznak majd a Balatonhoz, mint az előző évben – derül ki a Budapest Bank megbízásából készült reprezentatív kutatásból . A nyaralás mellett a magyarok kétharmada a labdarúgó Európa-bajnokságot és a nyári olimpiát is követni fogja. 7 százalékuk azt is tervezi, hogy ebből az alkalomból új televíziót vagy más műszaki cikket is vásárol, minden negyedik vásárláshoz pedig hitelt is igénybe vesznek.

Korábbi sajtóközlemények

Csúcson a megtakarítani tudók száma
A Budapest Banknál már a legkisebb agrárcégek számára is elérhető a területalapú támogatások előfinanszírozása
15 millió forint támogatás a fővárosnak a „Budapest Bank Budapestért” Alapítványtól
Kiemelkedően eredményes a Budapest Bank
A Budapest Bank Békéscsabáért Program most a pályakezdést és a közösségépítést segíti


[ + ] Sajtószoba archívum

 


Sajtószoba- kapcsolat

Sajtóosztály:
Cs. Tóth Marianna,
kommunikációs vezető
E-mail: marianna.cs.toth@budapestbank.hu

Tölgyes Orsolya,
szenior PR munkatárs
Mobil: +36-70-436-6065
E-mail: orsolya.tolgyes@budapestbank.hu

PR-ügynökség
Flow Public Relations
Tel.: 06 1 336 1355
E-mail: bb@flowpr.hu

Média ügynökség:
METs Hungary Kft.
1123 Budapest, Alkotás utca 53. B. ép. 3. em.
Telefon: +36 1 / 801-8111 
Fax: +36 1 / 801-8112
E-mail: Beata.Virag@metsworld.com