Hitelfedezeti Biztosítási Szolgáltatás

Munkanélküliség? Tartós betegállomány? Engedje meg, hogy figyelmébe ajánljuk a Hitelfedezeti Biztosítási Szolgáltatást, melynek köszönhetően autóhitelét tartós munkanélküliség, keresőképtelenség, egészségkárosodás és haláleset esetén is biztonságban tudhatja.

Milyen esetekben nyújt anyagi védelmet a Hitelfedezeti Biztosítási Szolgáltatás?

 • Tartós betegállomány
  A szolgáltatás átvállalja Öntől a betegállomány alatt maximum 6 hónapon keresztül a havi törlesztőrészletek fizetését, a betegállomány 60. napját követően esedékes törlesztőrészlettel kezdve.
 • Munkanélküliség
  A szolgáltatás átvállalja Öntől a munkanélküliség alatt maximum 6 hónapon keresztül a havi törlesztőrészlet fizetését a munkanélküliségi regisztrációt követő 60. nap után esedékes törlesztőrészlettel kezdve.
 • Rokkantság (79%-ot meghaladó mértékű egészségkárosodás)
  A szolgáltatás a magyar társadalombiztosítási intézmény jogerős határozata meghozatalának időpontjában fennálló teljes tartozást megtéríti.
 • Baleseti halál
  A szolgáltatás a halál bekövetkezésének időpontjában fennálló teljes tartozást megtéríti.

Mikortól érvényes a szolgáltatás?

A hitelkérelmi lapon igényelt Hitelfedezeti Biztosítás esetén a szolgáltatás a kölcsön folyósítását követően azonnal életbe lép, míg a Budapest Autó által kezdeményezett telefonos megkeresés esetén a szóbeli Biztosítotti Nyilatkozat megtételét követő nap 0 órától él a szolgáltatás. A munkanélküliségi kockázat a szolgáltatás folyósításától számított 91. naptól érvényes.

Példa a Hitelfedezeti Biztosítási szolgáltatására

Ügyfelünk ’C’ típusú i Csomagot igényelt a Budapest Autó kölcsönéhez, mely a kölcsön 30 000 forintos havi törlesztőrészletét figyelembe véve havonta 1 800 Ft-ba, vagyis naponta 60 Ft-ba kerül.

A kölcsön folyósítását követően fél évvel, március 1-jén Ügyfelünk több hónapra betegállományba került. A táppénz a havi kiadásait fedezte ugyan, de a kölcsön törlesztése már nehézséget okozott. A márciusi és áprilisi törlesztőrészleteket Ügyfelünk kifizette, a májusi törlesztés terhét azonban a Hitelfedezeti Biztosítási szolgáltatás már levette a válláról, és a következő havi törlesztőrészleteket megfizette helyette a Budapest Autónak. Ügyfelünk október 15-én állt ismét munkába. Az októberi részletét, mivel annak esedékességekor még betegállományban volt, a szolgáltatás kifizette helyette és az időarányos részt utólag sem kellett visszatérítenie.

A példaként említett ügyfelünk betegségét megelőzően 6 hónapig, majd betegállománya alatt 2 hónapig fizette a biztosítási szolgáltatás díját, összesen 14 400 forintot. Betegállománya alatt a Hitelfedezeti Biztosítási szolgáltatás 6 havi törlesztőrészletet, összesen 180 000 forintot fizetett ki helyette.

A Hitelfedezeti Biztosítási Szolgáltatásról szóló részletes leírást (az igényelhető csomagokat és azok díját, a biztosító térítésének részletes feltételeit, kizárásokat, mentesüléseket stb.) ide kattintva olvashatja el.

Mi a teendő kár esetén?

Káresemény bekövetkeztekor kérjük, szíveskedjenek kapcsolatba lépni a CARDIF Biztosítóval a következő címen, illetve telefonszámon:

Cím: 1033 Budapest, Kórház u. 6-12., Telefon: (1) 501-2354

Mennyi ideig tart a kárrendezés?

Az elbíráláshoz szükséges dokumentumok beérkezésétől számított 15 napon belül a biztosító elbírálja az Ön szolgáltatási igényét.

Cardif

A Hitelfedezeti Biztosítási Szolgáltatás elnevezésű csoportos hitelfedezeti biztosítást a Cardif Biztosító Zrt. nyújtja.