062011/06

2011: Az Önkéntesség Éve

Címkék: aktuális

A Budapest Bank és anyavállalata a GE is kiemelten fontosnak tartja az önkéntes munkát, melyet szerencsére a környezete is elismer. Mi sem támasztja ezt jobban alá, mint az elnyert elismerések, mint például a tavalyi CSR Hungary díj (nagyvállalati kategóriába első helyezett). Cikkünkben az elmúlt időszak önkéntes programjairól szeretnénk egy kis beszámolót nyújtani.
Legutóbb, azaz június 2-án ismét megrendezésre került a már 2009-ben is nagy sikert aratott CSR Piac a KÖVET Egyesület szervezésében. A CSR Piac egy egész napos rendezvény keretében lehetőséget adott a vállalatoknak, hogy a társadalmi felelősségvállalás terén elért eredményeiket bemutassák az érdeklődőknek. A Budapest Bank idén is képviseltette magát, méghozzá a következő tevékenységeivel:

Évente két hullámban, tavasszal és ősszel szokta meghirdetni bankunk a népszerű és elismert „Törődés Napja” önkéntes programsorozatot, mellyel helyi, elsősorban gyermekintézményeket támogatunk önkéntes munkával. A békéscsabai központban dolgozó kollégák április 22-én részt vettek a Virágos Békéscsaba akcióban, melynek keretében 100.000 Ft értékben adományoztak és ültettek ki virágot a város utcáira, de ősszel is terveznek nagyobb akciót. Budapesten ugyancsak ősszel szerveznek egy jelentősebb önkéntes akciót, ahol tavaly elkezdett programot, az újpesti iskola felújítását folytatják. A bank fiókjai tavasszal és ősszel is pályázhatnak gyermekszervezetek, intézmények önkéntes munkával való támogatására. A 13 fiók gyermeknap környékén, május 28. és június 12. között kerít sort e nemes célok megvalósítására.

Az Önkéntesség Európai Éve keretében az Önkéntes Központ Alapítvány országos szemétszedési akciót hirdetett „TeSzedd” néven, melyen a Budapest Bank dolgozói is részt vettek. Az országos akcióra május 21-én került sor, melyben 3 vidéki fiók vett részt.
A Bank Központi munkatársai egy saját adományozási akcióval segítették a japán földrengésáldozatait. A befolyt összeget az anyacég a GE megduplázta. Külön kiemelendő a Központban megtartott „Sushi segít” akció, amelynek keretében sushi vásár és készítés került megrendezésre. Köszönet Gyarmati János kollégának és csapatának az ötletért és megvalósításért.

Comfort 4 Kids – A gyermekek mosolyáért: Csatlakozva a GE globális kezdeményezéséhez, áprilisban macikat és egyéb plüssállatokat készítettek közösen a rászoruló gyermekeknek a budapesti központ dolgozói. Az elkészült állatkákat a Kézenfogva Alapítvány juttatta el sérült gyerekeket nevelő családokhoz, az ország számos pontjára.