272011/04

Ismerd meg a hitelkártyádat!

Címkék: megéri

Ismered a hitelkártyádat? Vagy már a hitel szó gondolatától is megborzongsz? Legyen ennek vége! Itt az ideje, hogy segítségünkkel megismerd lehetőségeidet. A hitelkártyát tudatosan is lehet használni, ha ismered az ide vonatkozó játékszabályokat. Különböző igények, vásárlási szokások szerint válogathatsz a sokszínű partneri és fióki hitelkártyáink közül:

Nos, itt az ideje, hogy meg tanuld okosan használni a kártyádat. Minden hitelkártyához kapcsolhatók kedvezmények. Ha ezeket ismered és okosan ki is használod, akkor még nyerhetsz is vele. De hogy is működik ez a valóságban? Először is fontos, hogy napi bevásárlásaidhoz, ahol csak lehetőséged van, hitelkártyáddal fizess, mert így a vásárlásaid után hűségpontokat vagy vásárlás visszatérítést kapsz attól függően, hogy milyen típusú kártyád van, és a vásárlásért nem kell díjat fizetni. Mindig annyit költs, amennyit egyébként is költenél, így nem adósodsz el!

Ha olyan kártyád van, amivel csatlakozhatsz a Hűségprogramhoz, akkor lépj be, megéri! Ha hűségpontos kártyád van, akkor minden elköltött 100 Ft után 1 pontot kapsz belföldön, 2 pontot külföldön. Minden pont egy forintot ér. A beváltáskor pontjaidért kérhetsz éves díj jóváírást vagy akár vásárlási utalványt is. Számolj csak utána…

Egyes kártyatípusoknál vásárlás visszatérítést kapsz, aminek a mértéke és típusa a partnertől és a kártya típusától függ. Pl. Ha Főgáz kártyád van, és minden hónapban csoportos beszedéssel fizeted a gázszámládat a kártyádról, akkor 6%-ot jóváírunk a számládon max. 3300 Ft értékig. Ki ne akarná csökkenteni a gázszámláját? Főgáz kártyás egyéb vásárlásaidért pedig 1% visszatérítést kapsz max. 10 000 Ft-ig.

Gondold el, ha megkapod a kedvezményeket, és még a 45/53 napos kamatmentes periódust is kihasználod (ez azt jelenti, hogy a kártyával elköltött pénzt következő esedékességig visszafizeted (következő hónap 15-ig vagy hó vége - 8 nap), akkor ingyen használtad a bank pénzét (azoknál a kártyáknál, ahol erre lehetőség van), és a még a kedvezményeket is bezsebelted. Ha viszont nincs lehetőséged mindent visszafizetni, akkor elegendő a minimum összeget befizetned (általában az elköltött összeg után az adott hónapban min. 5%) vagy ha több pénzed van, akkor nagyobb összeget is törleszthetsz. Ha nem a teljes költést fizeted vissza, akkor a bank kamatot számol fel. És még egy infó, amit csak váratlan helyzetekben ajánlunk: készpénzt is vehetsz fel a hitelkereted 60%-áig, de annak magasabb díja van, és mindig kamatot számol fel utána a bank, ezt tényleg csak vészhelyzetben használd!


Miért érdemes hitelkártyával fizetned, ahol csak tudsz?

Ha van hitelkártyád legyél tudatos, ha nincs, válassz egyet a hozzád illők közül a Budapest Bank honlapjáról! Ha hitelkártya tulajdonos vagy akkor nézd meg a legújabb kampányunkat a www.budapestbank.hu/hitelkartyakviz oldalon! Gondtalan vásárlást kívánunk!

Hitelkártyák díjairól, használatuk feltételeiről további részleteket a Hitelkártya hirdetményben és Általános Szerződési Feltételeiben találsz.

A Budapest Bank önként csatlakozott és alávetette magát a lakossági hitelfelvevőkkel szembeni tisztességes magatartásáról szóló Magatartási Kódex rendelkezéseinek, amely megtekinthető honlapunkon.

 

 

THM: 28,2% - 48,1%

Az itt közétett THM 375 000 forintra és 1 éves futamidőre vonatkozik, meghatározása az aktuális feltételek, illetve a hatályos jogszabályok figyelembevételével történt és a feltételek változása esetén a mértéke módosulhat. A hatályos szabályozás értelmében a THM  meghatározása során  csak a vásárlási tranzakciók után felszámítandó kamat kerül figyelembe vételre, a készpénz felvét után fizetendő kamat nem. A készpénz felvét aktuális kamatát a Bank az adott hitelkártya konstrukcióra vonatkozó hirdetményben teszi közzé. Az egyedi THM mértéke az Ön jóváhagyott hitelkeret összegének, és a hitelkártya konstrukció díjainak függvénye.