Érdemes

Címkék

082011/02

Egy magyarországi mikro- és kisvállalkozások körében végzett felmérés megdöbbentő eredményeinek hatására a Budapest Bank, a Google Magyarország, és a HonlapABC úgy döntött, hogy nagyszabású, vállalkozásokat segítő programot indít. A Neten a cégem kezdeményezés minden hazai vállalkozáshoz el szeretné juttatni az online jelenlét fontosságáról szóló információkat és az ingyenesen kipróbálható eszközöket. A szervezők azt várják, hogy még idén 25 000 vállalkozás nyit a digitális jelenlét felé, hoz létre honlapot, és alapozza meg jövőbeni sikereit az online eszközök segítségével. A programot a hazai kereskedelmi és iparkamarák is támogatásukról biztosították.

Folytatás

Sorban állni, ügyintézni, nyomtatványokkal bíbelődni, elrontani és újrakezdeni az egészet a modern ember azon felemelő pillanatai közé tartozik, aminek hatására legszívesebben egy vidéki farmra költözne, messze a pénzügyektől, rózsát öntözni és lekvárt főzni. Szerencsére a számlavezető bank váltása ma már nem a fenti módon történik, elég egyszer bemenni egy bankfiókba, ahol mindent elintéznek helyettünk.

Folytatás

Eladósodni devizában – mint azt a forintgyengülés óta egyre többen tudjuk – jelentős kockázatot rejt magában. A gazdasági válságot követően éppen ezért felértékelődtek a kiszámítható törlesztőrészlettel jellemezhető hitelkonstrukciók. A törvényi szabályozásra reagálva a Budapest Bank lakossági termékkínálata 2009 decemberétől kedvező kamatozású, forintalapú jelzáloghitelekkel bővült.

Folytatás

Sokszor halljuk, hogy a "válságban" a legfontosabb a "túlélés". Vagyis, hogy itt az ideje tartalékaink felélésének. Pedig valójában nem ez a jó megoldás. Kevesen gondolnak arra, hogy ebben a helyzetben nagyon is fontos a megtakarítás. A tartalékolás a pillanatnyi helyzettől függetlenül mindig szükséges, mert fogyasztási, befektetési céljaink eléréséhez előre kell gondolkoznunk, terveznünk. A megtakarítások azonban nemcsak a konkrét célok megvalósításához nyújtanak segítséget, hanem megadják azt az anyagi hátteret, amellyel az előre nem látható, nagyobb kiadást igénylő élethelyzetek biztonsággal kezelhetők.

Folytatás

Ha a pénzügyi fogyasztási szokásainak megfelelően választ bankszámlát és hozzá tartozó bankkártyát, évente akár több tízezer forintot is meg tud takarítani. Első lépésként készítsen egy tervet arról, hogy egy átlagos hónapban milyen bevételei és kiadásai vannak, és a kiadásai közül mit tud átutalással, bankkártyával vagy készpénzzel rendezni. Ha ezzel megvan, számolja ki, melyik bankszámla feltételei a legkedvezőbbek Önnek.

Folytatás