072013/01

Nem kell feltétlenül sokat költe¬nünk otthonunkra, ha csökkente¬ni szeretnénk rezsiköltségeinket, hiszen odafigyeléssel és néhány kiegészítővel is jelentős összegeket spórolhatunk meg. Természetesen a költségesebb megoldások még hatékonyabbak lehetnek, és a hosszú távú megtérülés érdekében akár hitel segítségével is érdemes belevágnunk a nagyobb korszerűsítési beruházásokba.

Folytatás
142012/11

A pénzügyi és a banki technológia folyamatosan fejlődik. A világ más – nem feltétlenül gazdagabb, de mindenképpen innovatívabb – tájain változatos módokon igyekeznek az ügyfelek kedvében járni, és megkönnyíteni a különböző pénzügyi szolgáltatások igénybevételét.

Folytatás

Idén például október 19-től 22-ig. A Csabai Kolbászfesztivál egyértelműen az egyik legrangosabb hazai gasztro¬nómiai fesztivál – nem utolsósorban a hír¬neves csabai kolbász miatt. Azonban Bé¬késcsaba nem kizárólag ebben a legjobb.

Folytatás
052012/07

Az első és legfontosabb, hogy hogyan jussunk el a brit fővárosba. Értelemszerűen a repülőgép a leggyorsabb. A British Airways napi három járatot indít Budapestről: az árak (lapzártánk időpontjában) 41 000 forintnál kezdődnek .

Folytatás
052012/07

A magyar vízilabda-válogatott javában készül az olimpiára, és ahogy Kemény Dénes szövetségi kapitány fogalmaz, ilyenkor „elég sok vasat kell a tűzbe tartania”. Egy délelőtti edzés és egy ruhapróba között beszélgettünk a szövetségi kapitánnyal a válogatott londoni esélyeiről, a felkészüléséről, de megtudtuk azt is, számára milyen egy jó bank.

Folytatás
272012/06

Ki mondta, hogy a nyaralásnak drágának kell lennie? Tévedés azt hinni, hogy mindenképpen több százezer forintot kell költeni a kikapcsolódásra. Spórolni többféleképpen lehet: a lehetséges helyszínek gondos feltérképezésével, az étkezés átgondolásával, illetve a megfelelő időpont kiválasztásával több tízezer forint maradhat a zsebünkben.

Folytatás
242012/01

Biciklizni jó, mert szabaddá tesz! És olcsó. És gyors. Elkerülhető a dugó, nem kell hozzá méregdrága benzin, nincs parkolási díj, se büntetés, környezetbarát és egyre inkább trendi is! Hab a tortán, ha a tekerésben munkahelyed is támogat!

Folytatás

Fel szeretnénk hívni a figyelmeteket hogy hétfőtől új funkciókkal bővítettük fiókkereső alkalmazásunkat honlapunkon.

Folytatás
062012/01

A kisvállalkozók nem használják ki a világháló lehetőségeit A Budapest Bank kutatása szerint a vállalkozások 13%-a üzemeltet webáruházat, és ezen cégek egyötödénél lehet csak online, bankkártyával fizetni .

Folytatás
072011/12

A megtakarítás egyik kézenfekvő és talán legtöbbek által ismert módja a bankbetét. Népszerűsége egyszerűségében rejlik: a rendelkezésre álló pénzösszeget előre meghatározott kamat mellett köthetjük le akár néhány hónapra is, így egy adott idő elteltével pontosan tudjuk, mennyi pénzzel számolhatunk. Már csak az a teendőnk, hogy megtaláljuk a legkedvezőbb ajánlatot.

Folytatás
062011/12

Bye-bye kamatadó! 2010 óta a hosszú távú megtakarítások az úgynevezett Tartós Befektetési Szerződés (TBSZ) keretein belül, bizonyos szabályoknak való megfelelés esetén mentesülnek a kamatjövedelmet terhelő 16%-os adó alól. TBSZ-re vásárolhatunk értékpapírokat, de köthetünk le bankbetéteket is – ki-ki kockázatvállalási hajlandóságától függően. Mik a TBSZ előnyei és hogyan juthatunk hozzá?

Folytatás
052011/12

NYESZ

Címkék: megéri

A legtöbb ember számára a nyugdíjas évek nagyon távolinak tűnnek, ezért sokan úgy gondolják, ráérnek időskoruk anyagi biztonságáról később gondoskodni. Holott akár havi pár ezer forint megtakarításával is jelentősen növelhetjük öregkori bevételeinket, ráadásul a nyugdíjcélú megtakarításokat az állam is számos kedvezménnyel támogatja. A Most! Magazin cikke a Nyugdíj-előtakarékossági Számla előnyeit veszi górcső alá

Folytatás
042011/12

Arany Alap

Címkék: megéri

A klasszikus mondás szerint az előrelátó befektetők vagyonuk egyharmadát ingatlanban, egyharmadát részvényben, egyharmadát pedig aranyban tartják. Még ha ez az arány időről-időre változik is, az aranyba vetett bizalom töretlen. Ráadásul ma már nem szükséges ékszereket vásárolnunk ahhoz, hogy aranyra tegyünk szert: értékpapírokon keresztül is részesedhetünk a nemesfém hozamából.

Folytatás
032011/12

LÉL

Címkék: megéri

Álmai mindenkinek vannak: van, aki lakást szeretne vagy autót, esetleg szívesen elutazna egzotikus tájakra. Amennyiben nem vagyunk lottómilliomosok, terveink megvalósításához nekünk magunknak kell biztosítani az anyagi eszközöket. Sokan nem tudják azonban, hogyan is álljanak neki a takarékoskodásnak. Íme, a Budapest Bank tippje: gyűjtögessünk lépésről lépésre!

Folytatás

Az élet tele van váratlan eseményekkel: miért ne csökkentené a bizonytalanságokat ott, ahol lehet?

Folytatás

Bár a családok jó részének még a nyaraláson járnak a gondolatai, hamar eljön az iskolakezdés ideje, amire igencsak fel kell készülni. Jó, ha tisztában vagyunk vele, hogy pontosan mire lesz csemeténknek szüksége, és mit hol érdemes jó áron beszerezni. Ebben kívánunk segítséget nyújtani.

Folytatás

A Budapest Bank és anyavállalata a GE is kiemelten fontosnak tartja az önkéntes munkát, melyet szerencsére a környezete is elismer. Mi sem támasztja ezt jobban alá, mint az elnyert elismerések, mint például a tavalyi CSR Hungary díj (nagyvállalati kategóriában első helyezett). Cikkünkben az elmúlt időszak önkéntes programjairól szeretnénk egy kis beszámolót nyújtani.

Folytatás

Ha hitelfelvételről gondolkodunk, minden ismerősnek van egy tuti tippje. A reklámok ontják magukból az ajánlatokat, és ha úgy döntünk, mégsem magunk akarunk utánajárni a legjobb ajánlatoknak, hitelközvetítők hada siet a segítségünkre.

Folytatás

Ismered a hitelkártyádat? Vagy már a hitel szó gondolatától is megborzongsz? Legyen ennek vége! Itt az ideje, hogy segítségünkkel megismerd lehetőségeidet. A hitelkártyát tudatosan is lehet használni, ha ismered az ide vonatkozó játékszabályokat. Különböző igények, vásárlási szokások szerint válogathatsz a sokszínű partneri és fióki hitelkártyáink közül:

Folytatás
082011/02

Egy magyarországi mikro- és kisvállalkozások körében végzett felmérés megdöbbentő eredményeinek hatására a Budapest Bank, a Google Magyarország, és a HonlapABC úgy döntött, hogy nagyszabású, vállalkozásokat segítő programot indít. A Neten a cégem kezdeményezés minden hazai vállalkozáshoz el szeretné juttatni az online jelenlét fontosságáról szóló információkat és az ingyenesen kipróbálható eszközöket.

Folytatás

Mindannyian ismerjük La Fontaine híres meséjét, amelyben a hangya gyűjtöget, míg a tücsök... nos ő bizony csak hegedül egész nyáron. Amikor eljön a hideg, a tücsöknek is be kell látnia, jobb lett volna előre gondolkodni, de sajnos már késő... A nyár folyamán a tücsök „menőbbnek” tűnhet, főképp mai értékítéletünk szemüvegén át nézve, de ideje rádöbbennünk a mese tanulságára, mert az ősz előbb-utóbb mégiscsak utolér mindenkit.

Folytatás

Őszintén: tudja ön, mennyibe kerül egy kilowattóra áram, és ez az energia körülbelül milyen fogyasztásra elég? Tudja, hogy mennyibe kerül egy köbméter gáz, és ezzel menynyi ideig tudja fűteni a lakását? Hajlamosak vagyunk spórolni bármivel, de sokszor szem elől tévesztjük az olyan egyértelmű dolgokat, amiket naponta nagy mennyiségben használunk. Pedig ezek teszik ki a költségeink nagy részét.

Folytatás

Felmérések szerint a magyar lakosság jelentős része a lehető legkevesebb időt fordítja a pénzügyeire. Sok embernél a banki műveletek csak a szükségesre – pénzkivétel, befizetés, átutalás – korlátozódnak, megtakarítási vagy befektetési lehetőségekkel egyáltalán nem foglalkoznak. Pedig pár egyszerű lépéssel mindenki tisztában lehet a pénzügyi lehetőségeivel.

Folytatás

Hat százalékra csökkent a jegybanki alapkamat, ami bankbetétek nyereségének csökkenését vonja maga után. A Budapest Bank erre reagálva egy tartós befektetéseket nyújtó ajánlattal jött ki a piacra. Vasas Norbert, a Budapest Alapkezelő termékmenedzsere beavat minket a részletekbe.

Folytatás

Sorban állni, ügyintézni, nyomtatványokkal bíbelődni, elrontani és újrakezdeni az egészet a modern ember azon felemelő pillanatai közé tartozik, aminek hatására legszívesebben egy vidéki farmra költözne, messze a pénzügyektől, rózsát öntözni és lekvárt főzni. Szerencsére a számlavezető bank váltása ma már nem a fenti módon történik, elég egyszer bemenni egy bankfiókba, ahol mindent elintéznek helyettünk.

Folytatás