Sokszor halljuk, hogy a "válságban" a legfontosabb a "túlélés". Vagyis, hogy itt az ideje tartalékaink felélésének. Pedig valójában nem ez a jó megoldás. Kevesen gondolnak arra, hogy ebben a helyzetben nagyon is fontos a megtakarítás. A tartalékolás a pillanatnyi helyzettől függetlenül mindig szükséges, mert fogyasztási, befektetési céljaink eléréséhez előre kell gondolkoznunk, terveznünk. A megtakarítások azonban nemcsak a konkrét célok megvalósításához nyújtanak segítséget, hanem megadják azt az anyagi hátteret, amellyel az előre nem látható, nagyobb kiadást igénylő élethelyzetek biztonsággal kezelhetők.

Folytatás

Van az a közkeletű sztereotípia, hogy a bankár és pénzügyes szemüveget visel. Nyilatkozik a tévében, és szemüveges. Áll a munkába menet a metrón, vagy ül a piros lámpánál a szomszéd autóban, és szemüveges. És valami különös oknál fogva mindig kék ingben van.

Folytatás

"Gondolja át, hogy a család teherviselő képessége elbírja-e a hitel törlesztését. Számoljon azzal, hogy bármikor kerülhet nehéz helyzetbe. Az életben felmerülhetnek előre nem látott egyéb kiadások, elveszítheti a munkáját vagy üzleti lehetőségeit.Mindig hagyjon a családi költségvetésben biztonsági tartalékot az ilyen esetekre, sohase "centizze ki" a kiadásokat."

Folytatás

Március 1-jétől jelentős mértékben változtak a hitelkihelyezést szabályozó törvények. Cikksorozatunkban összeszedjük, és köznapi nyelven fogalmazva közreadjuk a hiteleket érintő legfontosabb jogszabályi változásokat. A cikksorozatot a következő számban folytatjuk, addig is azt Önt érdeklő kérdésekről érdeklődjön tanácsadójánál.

Folytatás

"Számomra a pénz a munkám hozadékát jelenti, ezért a legfontosabb a bankkal való kapcsolatban a bizalom. Fontos, hogy tudom, a bank nem "játszik" a pénzemmel, hanem a biztonságos, konzervatív befektetéseket részesíti előnyben" – ismerteti álláspontját Kovács Ákos énekes, zeneszerző, szövegíró, költő, alkalmi színész és kliprendező.

Folytatás