Business Partner Díj 2009
Business Partner Díj 2009

Fókuszban a példaértékű válságkezelés. Olvassa el cikkeinket, tekintse meg a videókat és szavazzon!

Most önre figyelünk!
Most önre figyelünk!

Írja meg pénzügyi sikereit az elmúlt hónapból! A következő MOST! nemcsak Önnek, hanem talán Önről is szól!

Az év kreatív megoldása
Az év kreatív megoldása

A MOST! kampány bannere „Az Év Honlapja” pályázaton elnyerte „Az Év Kreatív Megoldása” címet.

Idézet

MOST aktuális - Mi változott bennünk a nehéz időkben?

„ÁLOMMENTŐK” A BUDAPEST BANK BUSINESS TÁMOGATÁSÁVAL

Ügyféltalálkozó helyett segítségnyújtás – a Budapest Bank Business tavaly és az idén is 14 millió forinttal támogatta a Peter Cerny Alapítványt.

A koraszülöttmentésben úttörő szerepet vállaló alapítvány az adományoknak köszönhetően a legmodernebb eszközökkel felszerelt, mozgó intenzív osztályként működő rohamkocsikkal végezheti munkáját.

Budapest Bank Business - Felelősség"Minden apró forint ott a leginkább hasznos, ahol életeket lehet megmenteni” – magyarázza Császi Róbert, a Budapest Bank Business Budapesti Üzletközpont vezetője, miért döntöttek éppen a Peter Cerny Alapítvány támogatása mellett.

A Peter Cerny Alapítvány és a Budapest Bank együttműködése 2005-ben kezdődött, ekkortól a Lady Hitelkártyával elköltött minden ezredik forint után a vállalat egy forintot adományozott az alapítvány részére. Ezt egészítette ki a Budapest Bank Business, a Budapest Bank vállalati üzletága 2008-ban 14 millió forinttal,
majd 2009-ben újabb 14 millió forinttal. „A bank anyagi támogatása lehetővé tette, hogy a Peter Cerny Alapítványi Mentőszolgálat két vadonatúj, mindennel felszerelt mozgó intenzív osztályként működő speciális koraszülött-mentőautót állítson munkába” – mondja dr. Somogyvári Zsolt, az alapítvány szakmai vezetője.

A Budapest Bank Business 2008-ban az ügyféltalálkozóra szánt marketingkeretet ajánlotta fel a Peter Cerny Alapítványnak. „Előzetesen megszondáztattuk az ügyfeleket, nem lepett meg, de nagyon jól esett, hogy örömmel fogadták a kezdeményezést.

Budapest Bank Business - FelelősségA tavalyi rendezvény után minden ügyfelünket tájékoztattuk az eseményről, számtalan telefont, e-mailt kaptunk, hogy a legjobb helyre került a pénz” – mondja Császi Róbert, majd hozzáteszi, ezt a hagyományt az idén is folytatják. A Peter Cerny Alapítvány a 2008-as adományból egy Mercedes Sprinter típusú gépkocsit építtetett át koraszülött-rohamkocsivá, idén pedig a Cora Törökbálint Áruház által megvásárolt alapjárművet alakították át az előzőhöz hasonló, 21 millió forint értékű „álommentővé” – sorolja Somogyvári Zsolt. A rázkódást és a menetzajt gyakran a fájdalomküszöböt is átlépő ingerekként élik meg az újszülöttek, az élet első pillanataiban a legkisebb ellátási hiányosság is helyrehozhatatlan és maradandó károsodásokat okoz. Az új mentőautókba ezért olyan speciális hidraulikus rázkódáscsillapító és emelő rendszereket építettek, amelyek megóvják a kritikus állapotú újszülötteket.

A rohamkocsikat éves átlagban naponta 7-8-szor riasztják, de előfordult már egy nap alatt 21 feladat teljesítése is, amikor a szabadnapról behívott kollégák segítségével, 4 mentőautóval, 2053 km-t futva teljesítettük az elvárásokat – meséli Somogyvári Zsolt. Az éves feladatszám jelenleg 3000 körül mozog, és az öszszes, a Peter Cerny Mentőszolgálat által mentett-szállított újszülöttek száma mára már meghaladta a 47 ezret. „Bankárként az a legnagyobb öröm, ha megyek az utcán és olyan irodaházat, üzletet látok, amelynek létrehozásában az ügyféllel közösen vettünk részt. Ez most kiegészült azzal, hogy kifejezetten figyelem az alapítvány autóit, és amikor meglátom, arra gondolok, mi is részesei vagyunk annak, hogy egy veszélyeztetett újszülött esélyt kaphat az életre. Büszke vagyok arra, hogy olyan kollégákkal dolgozhatok, akiknek ez természetes és egy emberként álltak egy nemes cél mögé és segítették, hogy idén újra adományozhassunk” – teszi hozzá Császi Róbert.