Business Partner Díj 2009
Business Partner Díj 2009

Fókuszban a példaértékű válságkezelés. Olvassa el cikkeinket, tekintse meg a videókat és szavazzon!

Az év kreatív megoldása
Az év kreatív megoldása

A MOST! kampány bannere „Az Év Honlapja” pályázaton elnyerte „Az Év Kreatív Megoldása” címet.

Most Önre figyelünk!
Most Önre figyelünk!

Írja meg pénzügyi sikereit az elmúlt hónapból! A következő MOST! nemcsak Önnek, hanem talán Önről is szól!

Idézet
MOST érdemes - Válság és megtakarítás

Egyetlen ablaknál - Bankváltás-kezdeményezés 15 perc alatt

Sorban állni, ügyintézni, nyomtatványokkal bíbelődni, elrontani és újrakezdeni az egészet a modern ember azon felemelő pillanatai közé tartozik, aminek hatására legszívesebben egy vidéki farmra költözne, messze a pénzügyektől, rózsát öntözni és lekvárt főzni. Szerencsére a számlavezető bank váltása ma már nem a fenti módon történik, elég egyszer bemenni egy bankfiókba, ahol mindent elintéznek helyettünk.

A cikk itt folytatódik tovább

Tervezhető kockázat - A forinthitel előnyei

Eladósodni devizában – mint azt a forintgyengülés óta egyre többen tudjuk – jelentős kockázatot rejt magában. A gazdasági válságot követően éppen ezért felértékelődtek a kiszámítható törlesztőrészlettel jellemezhető hitelkonstrukciók. A törvényi szabályozásrareagálva a Budapest Bank lakossági termékkínálata 2009 decemberétől kedvező kamatozású, forintalapú jelzáloghitelekkel bővült.

A cikk itt folytatódik tovább

Válság és megtakarítás

Sokszor halljuk, hogy a „válságban” a legfontosabb a „túlélés”. Vagyis, hogy itt az ideje tartalékaink felélésének. Pedig valójában nem ez a jó megoldás. Kevesen gondolnak arra, hogy ebben a helyzetben nagyon is fontos a megtakarítás. A tartalékolás a pillanatnyi helyzettől függetlenül mindig szükséges, mert fogyasztási, befektetési céljaink eléréséhez előre kell gondolkoznunk, terveznünk. A megtakarítások azonban nemcsak a konkrét célok megvalósításához nyújtanak segítséget, hanem megadják azt az anyagi hátteret, amellyel az előre nem látható, nagyobb kiadást igénylő élethelyzetek biztonsággal kezelhetők.

A cikk itt folytatódik tovább

ELGONDOLKODNI: MILYEN BANKSZÁMLÁT ÉS BANKKÁRTYÁT VÁLASSZON?

Ha a pénzügyi fogyasztási szokásainak megfelelően választ bankszámlát és hozzá tartozó bankkártyát, évente akár több tízezer forintot is meg tud takarítani. Első lépésként készítsen egy tervet arról, hogy egy átlagos hónapban milyen bevételei és kiadásai vannak, és a kiadásai közül mit tud átutalással, bankkártyával vagy készpénzzel rendezni. Ha ezzel megvan, számolja ki, melyik bankszámla feltételei a legkedvezőbbek Önnek.

A cikk itt folytatódik tovább