Budapest Bank

Internetbank / (befektetés)

Alapítványok

Alapítványaink

A Budapest Bank társadalmi felelősségvállalási programjában, így alapítványainak működésében is fontos szerephez jut a kulturális és szellemi értékek megóvása és gyarapítása, az egészségileg és szociálisan hátrányos helyzetűek támogatása, a magyar pénzügyi kultúra és oktatás színvonalának fejlesztése.

Ennek szellemében a Budapest Bank 1989 és 1992 között 61, különböző célokért tevékenykedő alapítvány létrehozását támogatta, melyek jelentős hányada vidéken található. A Budapest Bank két legnagyobb önálló alapítványa az 1991 óta működő és pályázati rendszerben támogatást nyújtó "Budapest Bank Budapestért" és a "Budapest Bank az Oktatásért és a Magyar Pénzügyi Kultúráért" Alapítvány. A közismert és neves szakemberekből álló kuratórium irányításával a két alapítvány 2010-ig több mint 21 ezer pályázatot bírált el, és a 3100 nyertes pályázónak 754 millió Ft támogatást juttatott.


„Budapest Bank Budapestért” Alapítvány

A Budapest Bank 1991-ben azzal a céllal hozta létre az alapítványt, hogy hozzájáruljon a főváros szellemi és kulturális értékeinek gyarapításához, a kulturális értékek megőrzéséhez, az egészségügyi problémák enyhítéséhez, a város arculatának és polgárai életminőségének javításához. Az alapítvány széles körű, közérdekű tevékenységével hiánypótló és sajátos szerepet tölt be a főváros támogatásában, szándéka szerint így kívánja Budapestet segíteni abban, hogy Magyarország európai szintű fővárosa legyen.

„Budapest Bank az oktatásért és a magyar pénzügyi kultúráért” Alapítvány

A Budapest Bank 1991 szeptemberében hozta létre alapítványát a magyar közép- és felsőfokú pénzügyi, közgazdasági oktatás, kutatás és kultúra fejlesztésére, segítésére. Az alapítvány az ország bármely területén - és lehetőségeihez mérten a határon túl - támogatni kívánja a magyar pénzügyi és közgazdasági oktatás színvonalának és szakmai felkészültségének javítását, tárgyi, technikai feltételeinek bővítését, a szakirodalmi ellátottság fejlesztését, a pénzügyi kultúra színvonalának emelését

Az alapítványok a társadalmi nyilvánosság széles körű figyelme mellett működnek; mind az aktuális pályázati kiírások, mind a nyertes pályázók névsora megtalálható honlapunkon, illetve a főváros honlapján. A közhasznúsági jelentések szintén olvashatók a bank honlapján.


 


Kapcsolódó dokumentumok

Kapcsolat és további információk

 • Budapest Bank Zrt.
  Alapítványi Iroda

  Nagy Mária irodavezető
  1138 Budapest, Váci út 193.
  Tel.: 450-6115 Fax: 450-6025,
  E-mail: maria1.nagy@budapestbank.hu