Budapest Bank

Internetbank / (befektetés)

Alapítványok

A „Budapest Bank Budapestért” Alapítvány

A „Budapest Bank Budapestért” Alapítvány 100 millió forintos alaptőkével azzal a céllal jött létre 1991-ben, hogy hozzájáruljon a fővárosi civil társadalom fejlődéséhez, szellemi és kulturális értékeinek megőrzéséhez és gyarapításához, valamint a város épített és természeti értékeinek megóvásához. Az alapítvány 2004 óta közhasznúsági besorolással rendelkezik.

Az alapítvány pályázati rendszerben nyújt támogatást a naptári évek vagy félévek elején közzétett pályázati felhívás kritériumai szerint. Ez alapján támogatásért folyamodhatnak mindazon magánszemélyek és nonprofit (civil) szervezetek, akik, és amelyek a főváros szellemi-, kulturális és tudományos életének, a művelődésnek, az épített és természeti környezet védelmének, a műemlékek és a kulturális örökség megőrzésének, az esélyegyenlőség megteremtésének, a szociálisan és egészségileg hátrányos helyzetűek, valamint az egészségesebb életmód javítása érdekében és területén közérdekű, közösség céllal tevékenykednek.

A pályázók támogatására az alaptőke hozama, illetve a pénzügyi adományok szolgálnak fedezetül. Az egy pályázathoz igényelhető támogatás felső határa 500 ezer forint, a támogatás odaítélésénél nem szükséges önrészt felmutatni. A vissza nem térítendő, egyösszegű pénzbeli támogatás az alapítvány szabályai szerint elszámolás-köteles.

Az alapítványi célok minél hatékonyabb megvalósítása érdekében az alapítvány kezdetektől fogva szorosan együttműködött a Fővárosi Önkormányzattal. A közös célok és az alapítvány elismertségének köszönhetően 2003-tól 2012-ig négy fővárosi közművállalat - Fővárosi Közterület Fenntartó Zrt., Budapesti Távhőszolgáltató Zrt., Fővárosi Vízművek Zrt., Fővárosi Csatornázási Zrt. - kapcsolódott be az alapítvány pénzügyi támogatási rendszerébe, segítve a pályázók támogatását.

Az Alapítvány Kuratóriumának tagjai:

  • elnök: Tarlós István főpolgármester, a Magyar Köztársasági Érdemrend kitüntetettje;
  • társelnök: Ráday Mihály, Pro Urbe-, Podmaniczky- és Europa Nostra-díjas örökségvédő, Gundel Művészeti-díjas és Kossuth-díjas, a Magyar Köztársasági Érdemrend kitüntetettje, művészettörténész, operatőr, rendező;
  • Dr. Finta József DLA h.c., Magyar Tudományos Akadémia és a Magyar Művészeti Akadémia rendes tagja, Ybl-, Prima Primissima-díjas, Állami- és Kossuth-díjas, a Magyar Köztársasági Érdemrend kitüntetettje, építész, címzetes egyetemi tanár;
  • Barna Kornél József, Budapest Bank vezérigazgatói kabinetvezető;
  • Kistakács Tünde elnök-vezérigazgató, BVH BUDAPESTI VÁROSÜZEMELTETÉSI HOLDING Zrt.;
  • Sándor Csaba, Budapest Bank Emberi erőforrás vezető
Az Alapítvány számlaszáma:
10102093-03036603-00000007

 


Aktuális pályázatok

Pályázati támogatás elszámolásának dokumentumai

Eredményhirdetés galériák

Közhasznúsági jelentések