Budapest Bank

Internetbank / (befektetés)

Alapítványok

A „Budapest Bank az oktatásért és a magyar pénzügyi kultúráért” Alapítvány

A „Budapest Bank az oktatásért és a magyar pénzügyi kultúráért” Alapítvány 1991 szeptemberében jött létre 50 millió forintos alaptőkével a magyar közép- és felsőfokú pénzügyi, közgazdasági oktatás, kutatás és kultúra támogatására.

Az alapítvány kiemelten támogatja azokat a kezdeményezéseket, amelyek szerepet vállalnak a pénzügyi kultúra javításában, a fiatalok magas szintű közgazdasági képzésének, szakirodalmi ellátottságának fejlesztésében, valamint a kisvállalkozások és hátrányos térségek pénzügyi tudatosságának növelésében.

Az alapítvány támogatását elnyerhetik mindazon közép- és felsőfokú oktatási intézmények, szakkollégiumok, szakkönyvtárak, szervezetek, alapítványok, egyesületek, amelyek az évente - általában március-április hónapban - meghirdetett pályázati felhívás alapján a kiírás követelményeinek megfelelő pályázatot nyújtanak be, és amelyeket a kuratórium arra érdemesnek ítél. Magánszemélyeket az alapítvány nem támogat.

Az alapítvány az alaptőke hozadékát tudja támogatásként kiosztani. Az igényelhető támogatás felső határa: 500 ezer forint. A vissza nem térítendő, egyösszegű pénzbeli támogatás a honlapunkon is közzétett szabályok szerint elszámolás-köteles.

Az Alapítvány működése során, több elismerés mellett, 2012-ben elnyerte a Magyar Adományozó Fórum „Társadalmi Befektetések”-Díj „Senior Különdíj”-át. Az alapítvány több évtizedes tevékenységének is köszönhető, hogy a Budapest Bank három alkalommal is elnyerte a „Pénzügyi kultúra fejlesztése terén legaktívabb bank” címet a MasterCard – Az Év Bankja versenyen.

Az Alapítvány Kuratóriumának tagjai:

  • elnök: Dr. Bod Péter Ákos, közgazdász, politikus, egyetemi tanár, az MTA doktora, a Magyar Köztársasági Érdemrend kitüntetettje, a Budapesti Corvinus Egyetem tanszékvezetője;
  • társelnök: Dr. Móra Mária Tünde, közgazdász, a Magyar Bankszövetség főtitkár-helyettese;
  • Dr. Báger Gusztáv, közgazdász, egyetemi tanár, József Attila-díjas költő, a Magyar Köztársasági Érdemrend kitüntetettje, ÁSZ tudományos tanácsadó;
  • Dr. Rolek Ferenc közgazdász, a Magyar Köztársasági Érdemrend kitüntetettje, a Budapest Bank Zrt. vezérigazgató-helyettese.
  • Toldi Balázs Gergely, közgazdász
Az Alapítvány számlaszáma:
10102093-11369103-00000008 


Aktuális pályázatok

Eredményhirdetés galériák

Pályázati támogatás elszámolásának dokumentumai