Budapest Bank

Internetbank / (befektetés)

Budapest Bank Békéscsabáért Program

BUDAPEST BANK BÉKÉSCSABÁÉRT PROGRAM

A Budapest Bank azzal a céllal indította el a Budapest Bank Békéscsabáért Programot 2013 őszén, hogy a közérdekű tevékenységet folytató civil szervezetek támogatásával hozzájáruljon Békéscsaba és agglomerációja (Gerla, Mezőmegyer és Fényes települések) fejlődéséhez.

A Budapest Bank a Bankműveleti Központ révén Békés megye egyik legnagyobb foglalkoztatója. A központ 2006-os létrehozásától kezdve nem csak gazdasági tevékenységével, hanem a sport-, oktatási- és kulturális célok felkarolásával is aktív szerepet vállalt a helyi társadalom életében. A Budapest Bank Békéscsabáért Program a bank adományainak felhasználásához teremt pályázati kereteket.

A 2018 végéig kilenc alkalommal kiírt pályázati ciklus forrását a Budapest Bank és Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzatának adományai biztosították. Az eddigi kilenc kiírásra összesen 328 pályázat érkezett, a jelentkezők közül pedig 105 nonprofit szervezet, összesen 46 millió forint támogatást nyert el.

A pályázatok elbírálásáról a program bírálóbizottsága döntött minden évben. A bírálóbizottság tagjai voltak:

  • Adriány Kincső, az Erőforrás Alapítvány United Way ügyvezető igazgatója
  • Cs. Tóth Marianna, a Budapest Bank kommunikációs vezetője
  • Lasetzky Frigyes, a Budapest Bank operáció és minőség vezetője, a Békéscsabai Bankműveleti Központ vezetője, a bírálóbizottság társelnöke
  • Pocsaji Richárd, a Békés Megyei Hírlap főszerkesztője
  • Szarvas Péter, Békéscsaba polgármestere, a bírálóbizottság társelnöke

A Budapest Bank Békéscsabáért Program két alkalommal nyerte el „A Holnap Városáért 2018” díjat az Üzlet a városért kategóriában. A díjat a City Hungary, a fenntartható és élhető magyar városok vezető fóruma alapította és ítéli oda.