Budapest Bank

Internetbank / (befektetés)

Budapest Bank Békéscsabáért Program

BUDAPEST BANK BÉKÉSCSABÁÉRT PROGRAM

A Budapest Bank azzal a céllal indította el a Budapest Bank Békéscsabáért Programot 2013 őszén, hogy a közérdekű tevékenységet folytató civil szervezetek támogatásával hozzájáruljon Békéscsaba és agglomerációja (Gerla, Mezőmegyer és Fényes települések) fejlődéséhez.

A Budapest Bank a Bankműveleti Központ révén Békés megye egyik legnagyobb foglalkoztatója. A központ 2006-os létrehozásától kezdve nem csak gazdasági tevékenységével, hanem a sport-, oktatási- és kulturális célok felkarolásával is aktív szerepet vállalt a helyi társadalom életében. A Budapest Bank Békéscsabáért Program a bank adományainak felhasználásához teremt pályázati kereteket. Az eddigi tíz kiírásra összesen 359 pályázat érkezett, a jelentkezők közül 120 nonprofit szervezet, összesen 54 millió forint támogatást nyert el.

2019-ben is, az immár tizedik alkalommal kiírt pályázati ciklus forrását a Budapest Bank és Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzatának adományai biztosították, összesen 8 millió forint értékben. Egy pályázatra bruttó 100 ezer és 1 millió forint közötti összeget lehetett igényelni.

2019. december 12-én a Budapest Bank és Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzatának képviselői ünnepélyes keretek között átadták az adományokról szóló okleveleket a 15 díjazott civil szervezetnek.

A bírálóbizottság tagjai:

  • Szarvas Péter, Békéscsaba polgármestere, a bírálóbizottság társelnöke
  • Lasetzky Frigyes, a Budapest Bank operációs vezetője, a bírálóbizottság társelnöke/li>
  • Pocsaji Richárd, a Békés Megyei Hírlap főszerkesztője
  • Tölgyes Orsolya, a Budapest Bank kommunikációs vezetője

A következő pályázati forduló felhívását itt, a Budapest Bank honlapján tesszük majd közzé.