Sajtószoba / Press Room

Kedves Látogatónk!

A Budapest Bank és leányvállalatainak sajtószobájában a sajtóközlemények mellett éves jelentéseink, gazdasági elemzéseink, kondícióink, hirdetményeink is elérhetőek. Amennyiben további információra lenne szüksége, az alábbi elérhetőségeken készséggel állunk rendelkezésére.

2019. 03 19. 13:31
Budapest Bank: erőteljes üzleti növekedés 2018-ban
2018-ban is kiválóan teljesített a Budapest Bank csoport, amely 20%-kal növelte mérlegfőösszegét az előző év azonos időszakához képest. A lakossági új hitelkihelyezés 50%-kal, a kihelyezett vállalati hitelállomány 24%-kal bővült. A bank az idén először IFRS szabályok szerint készült konszolidált (nem auditált) beszámolója szerint 12,5 milliárd forint adózás utáni eredményt ért el. A nyereség főként az új hitelkihelyezés növekedésének, illetve az annak nyomán növekvő hitelállománynak, valamint a javuló portfólió minőségnek tulajdonítható.

2019. 03 14. 14:33
Stratégiai megállapodást kötött a Budapest Bank és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara
A Budapest Bank és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) képviselői stratégiai megállapodást írtak alá azzal a céllal, hogy a jövőben közösen segítsék a magyar agrárium versenyképességének növekedését. A két intézmény szándéka, hogy a szektor finanszírozását a mezőgazdasági vállalatok igényeire szabott banki és egyéb termékekkel, szolgáltatásokkal, illetve megfelelő tájékoztatással és szaktanácsadással segítsék. A megállapodást Győrffy Balázs, a NAK elnöke, valamint Lélfai Koppány, a Budapest Bank vezérigazgatója látta el kézjegyével.

2019. 03 14. 10:28
Mától publikus a Budapest Bank nyílt banki platformja
A Budapest Bank publikálta nyílt banki platformját, amellyel az Európai Unió második pénzforgalmi irányelvének (PSD2) megfelelően biztosít hozzáférést az alkalmazásprogramozási interfészéhez (API) a pénzforgalom lebonyolításába belépő úgynevezett „harmadik feles szolgáltatók” számára.

2019. 03 04. 10:02
Tartanak a cégeladástól a kkv-vezetők, pedig nyerhetnek is vele
– A vállalkozás eladása eddig a magyar kkv-k csupán 5%-ánál merült fel - derült ki a Budapest Bank 500 cégvezető megkérdezésével végzett kutatásából. Pedig a cégértékesítés akár a kkv-szektorban egyre inkább jellemző utódlási nehézségek esetén is jó alternatíva lehet. A tulajdonosok több mint egyharmada azonban tart attól, hogy a potenciális vevő az elvárásaikhoz képest kevesebbet fizetne. A cégérték tudatos maximalizálásával ez elkerülhető, ráadásul az értékesítés alapos előkészítése azért is létfontosságú, mert a kkv-k esetében gyakran egy egész élet munkájáról van szó.

2019. 02 25. 11:53
A pénzügyi kultúra fejlesztéséért részesült elismerésben a Budapest Bank
A „Pénzügyi Kultúra Nagykövete” díjjal ismerte el a Budapest Bankot a Magyar Bankszövetség a Pénz7 pénzügyi kultúrafejlesztési programban való aktív részvételéért. A program elmúlt öt évében a bank több mint 200 önkéntese vett részt az iskolások pénzügyi tudatosságra nevelésében.

Korábbi sajtóközlemények

Vállalkozónők figyelem: ma indul a jelentkezés a Dobbantó Program tavaszi képzéseire!
Pénzügyek felsőfokon
Túl sokáig várnak a vezetés átadásával a magyar kkv-vezetők? - Érdemes időben felkészülni az utódlásra
Ügyfélélmény különdíjat nyert a Budapest Bank - Stratégiai fókusszá vált az ügyfélközpontú gondolkodás
Újévi fogadalmaink: többen és többet szeretnének megtakarítani idén