Jelentősen bővül a Budapest Bank privátbanki kínálata

2017 . december 13, 13:35 , Budapest, 2017. december 13. – A Budapest Bank Money+ privátbanki üzletága jelentősen szélesíti kínálatát: december 15-től öt alapkezelő ötven alapja jelenik meg újdonságként termékpalettájukon, s jövőre indul a kötvény- és részvényértékesítés. A sikeres építkezés alapját nyújtó Budapest Alapkezelő által kezelt vagyon közel 600 milliárd forintra nőtt.

Többek között az OTP Alapkezelő, a Fidelity, az Aberdeen, az Aegon és a Generali befektetési alapjai is elérhetők mostantól a Budapest Bank privátbanki ügyfélköre számára. A Budapest Banknál ezzel az ügyfelek megváltozott befektetési igényeire adnak választ, akik vagyonukat igyekeznek minél inkább diverzifikálni, akár több alapkezelő között is megosztva. A belépési limit a privátbanki szolgáltatások igénybevételéhez továbbra is 25 millió forint.

Konkoly Miklós, a Budapest Alapkezelő vezérigazgatója, a BB Money+ privátbanki üzletágának vezetője a bankcsoport szerdai sajtóbeszélgetésén az elmúlt tíz év eredményeiről beszámolva elmondta: mára meghétszerezték privátbanki ügyfeleik számát, akik jelenleg közel 200 milliárd forint vagyont tartanak náluk. A bank idén is komoly munkát fektetett privátbanki szolgáltatásai minőségének fejlesztésébe. Ennek eredményeképpen az értékpapírszámlák nyitásának ideje privátbanki és prémium ügyfelei számára 15 percre csökkent, december közepén pedig a pénzintézet internetbanki felületébe (Budapest Internetbank) integrálták az eddig külön működő Online Befektetési Rendszert is.

Közel 500 milliárd vagyon a Budapest Alapkezelő alapjaiban

A privátbanki növekedés alapját adó Budapest Alapkezelőnél is jól alakult az idei év: a teljes kezelt vagyon 3,7 százalékkal 560 milliárd forintra emelkedett október végére, míg az alapokban kezelt vagyon 492 milliárd forintra nőtt, ami 2,9 százalékos növekedés tavaly év végéhez képest. Az alapkezelő piaci részesedése a BAMOSZ adatai szerint 8,3 százalék, ami az ötödik legnagyobb eredmény a piacon. A legsikeresebb idei termékük a Budapest Prémium Esernyőalap volt, amelybe 2016. április 1-i indítása óta közel 20 milliárdos vagyon áramlott. A 2017 közepén indított Budapest USA Részvény Alap kiemelkedő, 8,2 százalékos hozamot ért el az azóta eltelt időben.

A Budapest Alapkezelő új növekedési forrása a pénztári vagyonkezelés. Ezen a területen nemrégiben szép sikert könyvelhettek el, amikor elnyerték az Aranykor Önkéntes Nyugdíjpénztár vagyonkezelésre kiírt pályázatát. Az elmúlt év során három pályázat eredményeképpen összesen mintegy 24 milliárd forintnyi pénztári portfolió került a kezelésükbe.

Kutatás: jelentősen nőtt a megtakarítók aránya

A Budapest Alapkezelő régóta foglalkozik a hazai lakosság megtakarítási szokásainak vizsgálatával. 2013 óta tartó kutatássorozatuk legújabb felmérésben ezúttal is érdekes tények derültek ki. Az idei kutatás szerint a lakosság 53 százaléka rendelkezik megtakarítással: ez mintegy 20 százalékpontos növekedés az öt évvel ezelőtti adatokhoz képest. Bár még mindig jellemző a lekötés nélküli vagy készpénz jellegű takarékoskodás, a befektetéssel rendelkezők is jóval többen vannak: 2013 óta 17 százalékról 30 százalékra nőtt az arányuk az összes megkérdezett között.

A megtakarítók 25 százalékának kevesebb, mint 100 ezer forint félretett pénze van, 28 százalék 100 ezer és 1 millió forint közötti, míg 22 százalék 1 millió forint feletti összeg felett rendelkezik. Körükben a legnépszerűbb befektetési forma továbbra is a bankbetét, illetve a megtakarítási számla.

A befektetési alapok népszerűsége terén nincs nagy változás: idén 12 százalék volt azok aránya, akik rendelkeznek ilyen eszközzel. Ugyanakkor a befektetési alapokkal kapcsolatos tévhitek lassan eloszlóban vannak: míg öt évvel ezelőtt csak az összes megkérdezett 36 százaléka gondolta, hogy ezek az eszközök rendszeres, kisebb összegű megtakarítások elhelyezésére is alkalmasak, addig idén már 45 százalék mondta ugyanezt. További információ:

Budapest Bank csoport

Budapest Alapkezelő

A Budapest Alapkezelő idén 25 éve, 1992-ben jött létre a Budapest Bank 100 százalékos tulajdonú leányvállalataként. Főként befektetési alapok szervezésével, menedzselésével, nyugdíj- és egészségpénztári vagyonkezeléssel foglalkozik. Jelenleg 29 befektetési alap és 2 nyugdíjpénztár vagyonáért felel. Alapjai között egyaránt megtalálhatók a hagyományos pénzpiaci, kötvény és részvény alapok csakúgy, mint a befektetési piacon nagy népszerűségnek örvendő abszolút hozamú, vegyes és portfólió alapok.

A Budapest Bank az egyik legelső hazai kereskedelmi bankként 1987-ben jött létre, a bank teljes körű pénzügyi szolgáltatásokat kínál mind a lakosság, mind a vállalkozások számára. Országos hálózata csaknem 100 bankfiókot foglal magában, a nyolc hazai nagybank egyike. A Budapest Bank Zrt. főbb leányvállalatai a Budapest Alapkezelő Zrt. és a Budapest Lízing Zrt. További információk elérhetők a www.budapestbank.hu/sajtoszoba weboldalon.