Budapest Bank

Internetbank / (befektetés)

Mobilra viszi a cégvezetői döntéseket a Budapest Bank

2018 . április 12, 10:31 , Budapest, 2018. április 12. – Új mobiltechnológiát vezet be a Budapest Bank, első körben vállalati ügyfelei számára, amely lehetővé teszi többek között a megbízások távoli, elektronikus aláírását fizetési és nem fizetési tranzakciók esetén a cégvezetők számára. A 2018 második felében bevezetésre kerülő PassBy[ME] Mobile ID rendszert a banknak a Microsec Zrt. szállítja.

A Microsec által fejlesztett mobilalkalmazás nagyfokú rugalmasságot biztosít majd a cégvezetők számára, akik a PassBy[ME] szolgáltatással képesek lesznek többek között arra, hogy irodától független környezetből, mobileszközről írjanak alá tranzakciókat. Az applikáció használható lesz ügyfél-azonosításra, tranzakció-jóváhagyásra, biztonságos üzenetküldésre és elektronikus dokumentumok joghatással rendelkező aláírására is. Az eszköz alkalmas a PSD2 irányelvnek megfelelő erős ügyfél-hitelesítésre (SCA) is.

„A Budapest Bank évtizedek óta a hazai kis- és középvállalkozásokra fókuszál, így mélyrehatóan ismerjük napi ügymenetüket és problémáikat. Tudjuk, hogy egy vállalkozó számára az idő pénz, ezért szolgáltatásaink fejlesztése során arra törekszünk, hogy időt és energiát takarítsunk meg számukra. A hamarosan bevezetésre kerülő PassBy[ME] alkalmazás jelentősen egyszerűbbé teszi vállalati ügyfeleink életét, hiszen immár egy mobileszköz segítségével bárhol és bármikor intézhetik majd céges ügyeiket, legyen szó pénzügyi tranzakcióról vagy a banknak küldendő dokumentum aláírásáról” – mondta el Toldi Balázs, a Budapest Bank vállalati üzletágának vezetője.

„Örömünkre szolgál, hogy a Budapest Bank a Microsec-et választotta partneréül. Az általunk fejlesztett PassBy[ME] rendszerrel a bank olyan jövőbemutató technológiára tesz szert, amely nemcsak hazai és nemzetközi szabadalommal védett, de ergonomikus kialakításának köszönhetően egyszerű felhasználást is biztosít majd ügyfelei számára” – tette hozzá Hegedüs Márton, a Microsec Zrt. ügyvezetője.

A szerkesztők figyelmébe:


Budapest Bank

A Budapest Bank az egyik legelső hazai kereskedelmi bankként 1987-ben jött létre. A bank teljes körű pénzügyi szolgáltatásokat kínál mind a lakosság, mind a vállalkozások számára. Országos hálózata csaknem 100 bankfiókot foglal magában, a nyolc hazai nagybank egyike. A Budapest Bank Zrt. főbb leányvállalatai a Budapest Alapkezelő Zrt. és a Budapest Lízing Zrt. További információk elérhetők a www.budapestbank.hu oldalon, a sajtóközlemények pedig a www.budapestbank.hu/sajtoszoba linken.

Microsec Zrt. Az 1984-ben alapított Microsec hiteles elektronikus ügyintézést támogató megoldásokat fejleszt, és hazánkban elsőként eIDAS (a bizalmi szolgáltatásokról szóló EU rendelet) alapján minősített bizalmi szolgáltatást nyújt. A Microsec kiemelkedő szerepet tölt be az elektronikus aláíráshoz kapcsolódó műszaki szabványok kialakításában valamint aláíró szoftverek fejlesztésében. 2007-ben vált az ETSI teljes jogú tagjává, mely az európai elektronikus aláírás szabványok és szabályok megalkotásáért felelős szervezet. Az e-aláírással kapcsolatos tevékenységén túlmenően a Microsec fejlesztője és üzemeltetője az Országos Cégnyilvántartó és Céginformációs Rendszernek. Kiemelt megoldásai a PassBy[ME], az e-Szignó és a MicroSigner. www.microsec.hu

Kapcsolódó dokumentumok:

Teljes sajtóközlemény