Nagy dobás a Budapest Alapkezelőtől: önkéntes nyugdíjpénztári portfoliót kínálnak befektetési alapban

2018 . május 29, 12:53 , Budapest, 2018. május 28. – Kétszámjegyű hozamot ért el tavaly a Budapest Önkéntes
Nyugdíjpénztár Aktív portfoliója, amely a Budapest Alapkezelőnél immár befektetési alapban is
hozzáférhető. Ennek köszönhetően a befektetők a pénztári megtakarítás kiemelkedő
eredményéből akár rövidebb időtávon, mérsékelt kockázat mellett is részesedhetnek, miközben a
portfolió összeállításával nem kell foglalkozniuk. A Budapest Aktív Portfolió Alapok Alapja* június
8-áig jegyezhető.

Az önkéntes nyugdíjpénztárak évről-évre szépen teljesítenek: tavaly közel nettó 7 százalékos hozamot termeltek, a 10-15 éves eredmények pedig azt mutatják, hogy a pénztári tagok hosszabb távon is jó teljesítménynek örülhetnek. Nem véletlen tehát, hogy az önkéntes nyugdíjpénztárak egyre vonzóbbak a hosszú távú megtakarításokban gondolkodóknak: tavaly a pénztárak vagyona 10,5 százalékkal nőtt, a tagi befizetések pedig 25 százalékkal emelkedtek.

Az elmúlt közel húsz évben a növekedési portfoliók között az egyik legeredményesebb a Budapest Önkéntes Nyugdíjpénztár Aktív portfoliója volt, amely 2017-ben 11,17 százalékos nettó hozamrátát biztosított tagjainak.

„A tapasztalatunk az, hogy bár ügyfeleink egyre jobban értik a diverzifikáció jelentőségét, arra nem feltétlenül van idejük, hogy egy hosszú távon is kimagaslóan teljesítő portfoliót állítsanak össze és azt folyamatosan figyelemmel kísérjék. A nem csupán nyugdíjcélú megtakarításban, de hosszútávon gondolkodó ügyfelek kívánságára hoztuk létre a Budapest Aktív Portfolió Alapok Alapját, amely az önkéntes nyugdíjpénztárak értékeit a befektetési alapok rugalmasságával ötvözi” – mondta el Konkoly Miklós, a Budapest Alapkezelő vezérigazgatója.

A Budapest Önkéntes Nyugdíjpénztár Aktív portfolió ETF-ekbe, egyedi részvényekbe, kamatozó eszközökbe, állampapírokba és egyéb hitelpapírokba fektet, célja pedig, hogy hosszabb távon a bankbetéteknél és pénzpiaci alapoknál magasabb hozam elérésének lehetőségét biztosítsa, a befektetés értékének megőrzése mellett. A Budapest Aktív Portfolió Alapok Alapjának összetétele a nyugdíjpénztári Aktív portfoliójához hasonló, az aktív kezelésnek köszönhetően azonban az egyes elemek arányai a stratégiai előrejelzések szerint változhatnak. Így a piaci körülményektől függően az alap a nyugdíjpénztári Aktív portfolióhoz hasonló, vagy akár azt meghaladó hozamszint elérésére is képes lehet. Az eszközösszetételből következően az alap kifejezetten alkalmas a TBSZ-en és NYESZ-en történő vagyongyarapításra.

Jegyzési időszak: 2018. május 10. – június 8.

A Budapest Önkéntes Nyugdíjpénztár Aktív portfoliójának teljesítménye:
Nettó hozamráta (2017): 11,17%
Átlagos 10 éves hozamráta (2008-2017): 7,08%
Átlagos 15 éves hozamráta (2003-2017): 8,30%

*A Budapest Aktív Portfolió Alapok Alapja befektetési politikájáról, forgalmazási költségeiről és a befektetés lehetséges kockázatairól részletes felvilágosítást annak hivatalos tájékoztatójából és a kezelés szabályzatából kaphat, amelyek megtalálhatók a Budapest Bank fiókjaiban, a www.bpalap.hu és a www.budapestbank.hu internetes oldalakon. Az Alapok múltbeli teljesítménye, hozama nem jelent garanciát a jövőbeni teljesítményre, hozamra. Az alap befektetési jegyeinek vásárlásához értékpapírszámla nyitása szükséges, amelynek díja van.
Az Aktív Portfolió Alapok Alapjának részletes, MiFID2 szerinti célpiac besorolása a jegyzés ideje alatt a külön erről szóló hirdetményben, a jegyzést követően pedig a Bank Befektetési szolgáltatásokról szóló mindenkor hatályos hirdetményében található meg. Az Aktív Portfolió Alapok Alapját azon befektetőknek ajánljuk, akik legalább közepes befektetési kockázatot hajlandóak vállalni, minimum 3 évre kívánnak befektetni és céljuk pedig a befektetés értékének növelése.
Jelen hirdetés nem minősül befektetési ajánlásnak, ajánlattételi felhívásnak vagy befektetési tanácsadásnak. Jelen dokumentumban foglalt valamennyi információ kizárólag tájékoztatásul szolgál. A Budapest Alapkezelő nem vállal felelősséget a jelen kiadvány alapján hozott befektetési döntéséért és annak következményeiért. A Budapest Bank befektetési szolgáltatási tevékenységének engedélyszáma: III/41.038- 16/2002. Az Alapkezelő felügyeleti engedélyszáma, dátuma: 100.006/1992; 1992.09.22.

Budapest Alapkezelő
A Budapest Alapkezelő 1992-ben jött létre a Budapest Bank 100 százalékos tulajdonú leányvállalataként. Főként befektetési alapok szervezésével, menedzselésével, nyugdíj- és egészségpénztári vagyonkezeléssel foglalkozik. Jelenleg 29 befektetési alap és 6 nyugdíjpénztár vagyonáért felel. Alapjai között egyaránt megtalálhatók a hagyományos pénzpiaci, kötvény és részvény alapok csakúgy, mint a befektetési piacon nagy népszerűségnek örvendő abszolút hozamú, vegyes és portfólió alapok.

A Budapest Bank az egyik legelső hazai kereskedelmi bankként 1987-ben jött létre, a bank teljes körű pénzügyi szolgáltatásokat kínál mind a lakosság, mind a vállalkozások számára. Országos hálózata csaknem 100 bankfiókot foglal magában, a nyolc hazai nagybank egyike. A Budapest Bank Zrt. főbb leányvállalatai a Budapest Alapkezelő Zrt. és a Budapest Lízing Zrt. További információk elérhetők a www.budapestbank.hu/sajtoszoba weboldalon.