Új bankkártya rendszert vezet be a Budapest Bank

2018 . szeptember 20, 13:40 , Október végén Európa egyik legmodernebb kártyarendszerére áll át a Budapest Bank. A változással az ügyfelek számára szélesebb körű és innovatívabb kártyaszolgáltatások válnak elérhetővé, a bank pedig felgyorsítja a digitális fejlesztéseit is. A rendszer bevezetése négy napot vesz igénybe, ezalatt több szolgáltatás nem lesz elérhető, valamint október 25-én és 26-án a pénzintézet bankszünnapot tart. A kártyás fizetés és a bankautomatából történő készpénzfelvétel az átállás alatt is elérhető lesz. A Budapest Bank történetének egyik legjelentősebb informatikai fejlesztésére készül: a pénzintézet október végén a bankkártyákat kiszolgáló régi informatikai rendszerét Európa vezető fizetési szolgáltatója, a SIA legmodernebb rendszerére (CAMS) cseréli le.

„Az új kártyarendszernek köszönhetően mostantól szélesebb körű és innovatívabb kártyaszolgáltatások válnak elérhetővé, amelyek támogatják az innovációt: gyorsabbá és könnyebbé teszik például az új kártya konstrukciók kialakítását, valamint a hűségprogramok bevezetését. A rendszer másik előnye, hogy ezzel a digitális fejlesztéseink is gyorsabbá válnak” − mondta Fatér Gyula, a Budapest Bank lakossági üzletágvezetője.

Október 24-én 21.00 órától október 29-én 06.00 óráig tart majd az új rendszer bevezetése. A gördülékeny átállás érdekében a Budapest Bank október 25-én csütörtökön, valamint 26-án pénteken könyvelési, pénztári és pénzforgalmi bankszünnapot tart.

Az átállás ideje alatt a bankkártyák a megszokott módon használhatók lesznek fizetésre és ATM-en keresztüli készpénzfelvételre, azonban szombat délután előfordulhatnak rövid ideig tartó, átmeneti kiesések.

A pénzintézet elektronikus csatornái (Budapest Internetbank, Budapest Mobil Internetbank, Budapest Mobilbank, Business Terminal) nem lesznek elérhetőek, továbbá nem lehet majd például utalást indítani és fogadni, valamint kártyával kapcsolatos ügyintézésre csak a telefonos ügyfélszolgálaton keresztül lesz korlátozottan lehetőség.

Budapest Bank csoport

A Budapest Bank az egyik legelső hazai kereskedelmi bankként 1987-ben jött létre. A bank teljes körű pénzügyi szolgáltatásokat kínál mind a lakosság, mind a vállalkozások számára. Országos hálózata csaknem 100 bankfiókot foglal magában, a nyolc hazai nagybank egyike. A Budapest Bank Zrt. főbb leányvállalatai a Budapest Alapkezelő Zrt. és a Budapest Lízing Zrt. További információk elérhetők a www.budapestbank.hu oldalon, a sajtóközlemények pedig a www.budapestbank.hu/sajtoszoba linken.