Budapest Bank

Internetbank / (befektetés)

6 millió forint támogatásra lehet pályázni a Budapest Bank Békéscsabáért Programon

2018 . október 17, 11:00 , Békéscsaba, 2018. október 17. – A Budapest Bank együttműködve a Békéscsabai Önkormányzattal kilencedik alkalommal hirdet pályázatot olyan közcélú, közérdekű tevékenységek, civil kezdeményezések támogatására, amelyek Békéscsabához és közvetlen agglomerációjához (Gerla, Mezőmegyer és Fényes településekhez) kötődnek, azok fejlődését szolgálják. Idén két fő témában, természeti és kulturális értékmegőrzéssel kapcsolatos, valamint a fiatalok munkaerőpiaci eredményességének javítása érdekében végzett tevékenységekkel lehet pályázni. Az utóbbi kategóriában – a hagyománytól eltérően – a térségen kívül működő szervezetek is pályázhatnak helyben megvalósítandó tevékenységgel.

A bank társadalmi felelősségvállalása kiemelkedő elemeként 2013-ban indította el a Budapest Bank Békéscsabáért Programját, amely keretében azok a nonprofit szervezetek pályázhatnak pénzbeli támogatásra, amelyek tevékenységük révén hozzájárulnak Békéscsaba és agglomerációja fejlődéséhez. A program során a Budapest Bank szorosan együttműködik Békéscsaba Önkormányzatával, a 6 milliós pályázati forrást egyenlő részben, közösen biztosítják.

A program eddigi nyolc lezárult ciklusa során összesen 301 pályázat érkezett; közülük 77 nyertes civil szervezet részesült összesen 40 millió forint vissza nem térítendő támogatásban. Az évek során a támogatott területek között szerepelt már a kultúra, hagyományőrzés, közösségépítés, esélyegyenlőség, vállalkozói ismeretek, pénzügyi kultúra, pályaválasztás, egészségfejlesztés, környezetvédelem, természeti és kulturális értékmegőrzés is.

Ahogyan az eddigi években, úgy 2018-ban is két fő témakörben lehet pályázni. Az első téma a természeti és kulturális értékmegőrzés. A második kategóriában olyan szervezetek jelentkezhetnek, amelyek programjukkal a 14-30 éves korosztály munkaerőpiaci és vállalkozási esélyeit, eredményességét támogatják. Az első kategóriába csak a Békéscsabán, vagy közvetlen agglomerációjában bejegyzett szervezetek jelentkezhetnek. Ezzel szemben a második témakörre az ország bármely területén működő civilszervezet regisztrálhat, a lényeg, hogy pályázati anyaga egy Békéscsabán és/vagy Gerla, Mezőmegyer és Fényes településeken végzett tevékenységet tartalmazzon. A pályázatokat postán lehet elküldeni, végső határidő a postai pecsét szerint 2018. november 23. (péntek) éjfél lehet. A pályázat részletes kiírását a www.budapestbank.hu/info/bekescsaba oldalon olvashatják.

„Az egyik legnagyobb helyi foglalkoztatóként aktívan tenni kívánunk a város és szűkebb régiójának a további fejlődéséért – ez nem csupán üzleti érdekünk, hanem szívügyünké is vált az elmúlt 12 éves itteni működésünk során. Számunkra is fontos, hogy a város képes legyen megtartó képességét fenntartani mind munkaerőpiaci szempontból, mind az életminőséget, természeti és kulturális értékeit tekintve. Idei kiírásunkkal ezek megteremtéséhez kívánunk hozzájárulni” – emelte ki Lasetzky Frigyes, a Budapest Bank békéscsabai Bankműveleti Központjának vezetője, a bank Operáció és minőség vezetője.

A pályázat bírálóbizottságának társelnökei Szarvas Péter, Békéscsaba polgármestere, valamint Lasetzky Frigyes, a Budapest Bank operáció és minőség vezetője. A zsűri további tagjai Pocsaji Richárd, a Békés Megyei Hírlap, a pályázati program média partnerének főszerkesztője, Adriány Kincső, az Erőforrás Alapítvány United Way Magyarország ügyvezető igazgatója, illetve Cs. Tóth Marianna, a Budapest Bank kommunikációs vezetője.

Kapcsolódó dokumentumok:

Teljes sajtóközlemény