Családbarát Vállalat címet kapott a Budapest Bank

2018 . november 19, 12:44 , Budapest, 2018. november 19. – Ismét Családbarát Vállalat címmel jutalmazta a Budapest Bankot a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom. A szakmai zsűri a cím odaítélésekor a pénzintézet példaértékű, családbarát szemléletű munkáltatói gyakorlatát ismerte el. A Budapest Bank – egyebek mellett – a dolgozó szülőket segítő támogatásokkal és vezetői szemléletével, atipikus foglalkoztatási formák ösztönzésével, a családoknak szóló vállalati események szervezésével és munkatársi kezdeményezések felkarolásával erősíti a családbarát vállalati kultúrát.

A Családbarát Vállalat cím azt is megmutatja, hogy mennyire áll készen egy vállalat a következő évek munkaerő-piaci kihívásaira, hiszen ma már a munkavállalók számára kulcsfontosságú a munka és a magánélet közötti egyensúlyoz. Az emberarcú és családbarát vállalati kultúra és a rugalmas munkaszervezés egyre inkább elvárás a munkaerőpiacon. A Budapest Bank elkötelezettséget mutatja, hogy immár második alkalommal érdemelte ki a Családbarát Vállalat címet.

„Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy a Budapest Bank idén is megkapta a Családbarát Vállalat címet. Ez az elismerés szól a Dolgozó Szülők csapatunknak is, amely a többi munkatársi kezdeményezéshez hasonlóan önkéntes alapon szerveződik nálunk, és számos javaslattal és akcióval folyamatosan építi a vállalati kultúránkat. A munkatársaink iránti felelősség részeként a bank vezetésének egyik fő célkitűzése, hogy olyan környezetet hozzon létre, amelyben a munkatársak kezelni tudják a munka és a magánélet összeegyezetésével összefüggő kihívásokat” – monda Sándor Csaba, a Budapest Bank HR vezetője.

A Budapest Bank számos egyéb rangos elismerést kapott már munkáltatói gyakorlatáért, így például idén elnyerte a Pénzügyi szektor legvonzóbb munkaadója díjat (Randstad Award 2018) és a Német - Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara (DUIHK) Megbízható Munkahely díját (2018). A pénzintézet az elmúlt három egymást követő évben a Legjobb Gyakornoki Munkahely díjat (Zynternship és Colibri Awards), és az Év Felelős Foglalkoztatója minősítést (2017) is magáénak tudhatta.