Budapest Bank

Internetbank / (befektetés)

A pénzügyi kultúra fejlesztéséért részesült elismerésben a Budapest Bank

2019 . február 25, 11:53 , A „Pénzügyi Kultúra Nagykövete” díjjal ismerte el a Budapest Bankot a Magyar Bankszövetség a Pénz7 pénzügyi kultúrafejlesztési programban való aktív részvételéért. A program elmúlt öt évében a bank több mint 200 önkéntese vett részt az iskolások pénzügyi tudatosságra nevelésében.

A díjat a Pénz7 hazai rendezvénysorozat Magyar Nemzeti Bankban rendezett ünnepélyes nyitóeseményén vehette át a Budapest Bank kimagasló társadalmi szerepvállalásáért. A pénzintézet a kezdeményezés magyarországi bevezetése óta kiemelkedő számú, több mint 200 önkéntes szervezésével támogatta a magyar diákok pénzügyi műveltségének növelését.

„Vállalati kultúránkban kiemelt szerepet kap az önkéntesség, ami munkatársaink személyes elkötelezettségén keresztül is érvényesül. Emellett a Budapest Bank alapítása óta kiemelten fontosnak tartja a pénzügyi kultúra fejlesztését, ezen belül a fiatalok ismereteinek bővítését és a vállalkozói pénzügyi kultúra támogatását. Büszkék vagyunk arra, hogy a Bankszövetség Pénzügyi Kultúra Nagykövete díjjal elismerte munkánkat” – mondta Cs.Tóth Marianna, a Budapest Bank kommunikációs vezetője.

Az idei pénzügyi és vállalkozói témahét középpontjában az „Okosan a befektetésekről”, valamint a „Problémafelismerés és üzleti ötlet” témák állnak.  A program és a szervezők kiemelt célja, hogy már fiatal korban megalapozzák a pénzügyi és gazdasági tudatosságot, így ezzel is támogassák a kormány által 2017-ben elfogadott, „Okosan a pénzzel” elnevezésű, a lakosság pénzügyi tudatosságának fejlesztését célzó stratégia megvalósulását. A program együttműködő szakmai partnerei a díjat odaítélő Magyar Bankszövetség.

A Budapest Bank a hazai pénzintézetek közül elsők között kezdett el foglalkozni a pénzügyi kultúra fejlesztésével. Ennek érdekében számos olyan kezdeményezést indított, amelyek a lakosság széles körének nyújtanak segítséget a pénzügyi ismeretek elsajátításában. A „Budapest Bank az Oktatásért és a Magyar Pénzügyi Kultúráért” Alapítvány pályázati forrásai 1991 óta járulnak hozzá a hazai és határon túli pénzügyi és közgazdasági képzéshez, míg a 2010-ben indult „Dobbantó, Budapest Bank – pénzügyekről nőknek” program tréningjei és klubeseményei már közel 2.000 vállalkozónőnek segítettek a sikeres üzletmenethez szükséges pénzügyi-vállalkozói tudás megszerzésében.

További információ:

MOLNÁR Judit, kommunikációs menedzser
Mobil: 06 20 7460611    
Email: judit.molnar@budapestbank.hu

A szerkesztők figyelmébe:

Budapest Bank

A Budapest Bank az egyik legelső hazai kereskedelmi bankként több mint 30 éve, 1987-ben jött létre. A bank teljes körű pénzügyi szolgáltatásokat kínál mind a lakosság, mind a vállalkozások számára. Országos hálózata csaknem 100 bankfiókot foglal magában, a nyolc hazai nagybank egyike. A Budapest Bank Zrt. főbb leányvállalatai a Budapest Alapkezelő Zrt. és a Budapest Lízing Zrt. További információk elérhetők a www.budapestbank.hu/sajtoszoba weboldalon.