Stratégiai megállapodást kötött a Budapest Bank és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

2019 . március 14, 14:33 , A Budapest Bank és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) képviselői stratégiai megállapodást írtak alá azzal a céllal, hogy a jövőben közösen segítsék a magyar agrárium versenyképességének növekedését. A két intézmény szándéka, hogy a szektor finanszírozását a mezőgazdasági vállalatok igényeire szabott banki és egyéb termékekkel, szolgáltatásokkal, illetve megfelelő tájékoztatással és szaktanácsadással segítsék. A megállapodást Győrffy Balázs, a NAK elnöke, valamint Lélfai Koppány, a Budapest Bank vezérigazgatója látta el kézjegyével.

A stratégiai együttműködési megállapodás tartalmazza azokat a célkitűzéseket, amelyeket a Budapest Bank és a NAK közösen fogalmazott meg a hazai agrárium támogatása érdekében. Ennek részeként a pénzintézet és a kamara kölcsönösen arra törekednek, hogy a magyarországi mezőgazdaságban tevékenykedő szervezetek az Európai Unió 2014-2020-as költségvetési időszakában rendelkezésre álló közösségi és nemzeti pénzügyi forrásokat minél sikeresebben vehessék igénybe. Ehhez kapcsolódóan kiemelt hangsúlyt helyeznek arra, hogy megfelelő tájékoztatás, releváns szakmai tanácsadás és egyéb, a támogatások igénybe vételét segítő kamarai szolgáltatások váljanak elérhetővé az agrárvállalkozások számára.

A Budapest Bank szolgáltatáscsomagjai kialakításánál eddig is arra törekedett, hogy azok minden szempontból megfeleljenek az agrárágazatban tevékenykedők igényeinek, pénzügyi szükségleteinek. „A mostani megállapodás célja, hogy a Nemzeti Agrárgazdasági Kamarával együttműködve az agrárium szereplői számára még előnyösebb banki, illetve egyéb finanszírozási termékeket és szolgáltatásokat tudjunk kidolgozni” – mondta az együttműködésről Lélfai Koppány, a Budapest Bank vezérigazgatója.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elkötelezett az iránt, hogy hatékonyan támogassa a kamarai tagok versenyképességének növelését, és aktívan tesz azért, hogy az ágazatban tevékenykedők igényeire szabott szolgáltatásokat tegyen elérhetővé. „A jelenlegi megállapodás értelmében a kölcsönös tudásátadásra épülő közös munka során együtt fogunk működni a Budapest Bankkal a lehetséges finanszírozási források feltárásában. Egyúttal lehetőségünk nyílt arra is, hogy az agrár- és élelmiszeripar számára releváns banki termékek esetén szakértői véleményeket és javaslatokat fogalmazzunk meg a pénzintézet irányába” – mondta Győrffy Balázs, a NAK elnöke.

A Budapest Banknál évtizedek óta stratégiai fontosságú terület az agrárium. A szektorban folytatott tudatos építkezés és a közös gondolkodást segítő agrárszakértői támogatás eredményeképpen ma már a pénzintézet vállalati hitelállományának egyharmada kapcsolódik a mezőgazdasági és az élelmiszeripari vállalkozásokhoz, illetve dinamikusan növekszik a lízingfinanszírozás szerepe. Emellett a bankcsoport folyamatos figyelmet fordít az agrárágazatban működő vállalatok üzleti hangulatának és várakozásainak követésére, többek között a bank által 2015 óta minden évben elkészített Agrár Gazdasági Index segítségével.

A csatolt képen szereplők balról jobbra:  Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) elnöke és Lélfai Koppány, a Budapest Bank vezérigazgatója.

Budapest Bank Sajtóosztály

HÁHNER Petra, PR menedzser

Mobil: +36 20 7 460 620

Email: petra.hahner@budapestbank.hu

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Elnöki Kabinet

FEKETE Zsanett, PR és kommunikációért felelős kabinetfőnök-helyettes

Mobil: +36 30 2 191 319

Email: fekete.zsanett@nak.hu

A Budapest Bank az első hazai kereskedelmi bankok között jött létre 1987-ben, a nyolc hazai nagybank egyike. A bank teljes körű pénzügyi szolgáltatásokat kínál mind a lakosság, mind a vállalatok számára. Országos hálózata csaknem 100 bankfiókot foglal magában. A Budapest Bank Zrt. főbb leányvállalatai a Budapest Alapkezelő Zrt. és a Budapest Lízing Zrt.  Tulajdonosa 2015. június 29. óta a Corvinus Nemzetközi Befektetési Zrt.-én keresztül a magyar állam. További információk elérhetők a https://www.budapestbank.hu/info weboldalon.

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

A 2013. március 28-án megalakult Magyar Agrár-, Élelmiszergazdasági és Vidékfejlesztési Kamara (Nemzeti Agrárgazdasági Kamara – NAK) feladata a hazai agrár- és élelmiszerszektor erősítése, érdekeinek érvényesítése, a magyar élelmiszerek versenyképességének támogatása, továbbá a szaktanácsadás, ezen kívül gyors, pontos és megbízható információk eljuttatása a gazdálkodókhoz.