Budapest Bank

Internetbank / (befektetés)

Környezetbarát megoldásokat díjaz a Budapest Bank

2019 . április 24, 16:34 , Budapest, 2019. április 24. – Környezetvédelemmel erősíti vállalati felelősségvállalási tevékenységét a Budapest Bank: együttműködve a WWF Magyarországgal felméri ökológiai lábnyomát, valamint új, „ökoszolgáltatásokkal” is megjelenik a piacon. „Zöld” pályázatot indít a bank Jövőért Álmodók néven, amely környezettudatos, fenntartható projektötletek megvalósítását támogatja.

 

Mától várja a Budapest Bank az innovatív ötleteket a Jövőért Álmodók pályázatára, amelyet magánszemélyek, civil szervezetek és vállalkozások részére hirdetett meg. A pályázat célja, hogy olyan példaértékű kezdeményezéseket támogasson, amelyek valós környezeti problémákra nyújtanak érdemi megoldásokat. A bank két kategóriában, a szakmai zsűri értékelése és a közönség online szavazatai alapján ítél oda 1-1 millió forintot két pályázat megvalósítására. A kiírásra 2019. június 19-ig lehet online jelentkezni itt: https://jovoertalmodok.hu/. A bank a mozikban, illetve a social médiában hívja fel a figyelmet a pályázatra.

A Budapest Bank több évtizedes hagyományra épülő, példamutató vállalati felelősségvállalásával évről évre számos elismerést, díjat érdemelt ki. A környezetvédelmi elkötelezettség mostantól kiemelt fenntarthatósági témái között szerepel. Számos eredményt felmutathat a bank az energiagazdálkodás terén, és hangsúlyosan teret adott a munkatársi kezdeményezéseknek. 2011-ben indult el a Zöld Iroda* banki munkatársi kezdeményezés, amely aktívan formálja a vállalati kultúrát, a környezettudatos munkahely kialakítását és fejlesztését.

Környezetvédelmi szerepvállalását erősítve a Budapest Bank együttműködik a WWF Magyarországgal: a természetvédelmi világszervezet hazai szakemberei felmérik a pénzintézet ökológiai lábnyomát, majd az eredmények ismeretében a bank szakemberekkel közösen önkéntes vállalásokat dolgoz ki az ökológiai lábnyomának további csökkentéséhez.

A Budapest Bank új „ökoszolgáltatásokkal” is bővíti kínálatát a lakosság környezetvédelmi beruházásainak támogatása érdekében. Új konstrukcióit otthonok energetikai korszerűsítésére lehet igénybe venni. Emellett a bank áprilisban indította új „zöld” autófinanszírozási megoldását, amely az alacsonyabb környezetterhelésű gépjárművek vásárlásához kedvezményes finanszírozást biztosít magánszemélyek és vállalkozások számára. Nem mellékesen az autóhitel-igénylés is papírmentes, környezetbarát, online alapú.

„A környezeti fenntarthatóság elősegítése mára megkerülhetetlen témává vált minden vállalat számára tevékenységi területtől függetlenül. Elhatároztuk, hogy a mi felelősségvállalásunkban is hangsúlyos szerepet kell kapnia, alap tevékenységeinkben is meg kell jelennie. Pályázati kiírásunkkal hozzá szeretnénk járulni természeti környezetünk megóvásához, illetve elsősorban figyelemfelhívásnak szánjuk erre a mindannyiunk jövőjét meghatározó kérdésre” – mondta Sándor Csaba, a bank emberi erőforrás és kommunikációs vezetője.

További információ:
Budapest Bank
MOLNÁR Judit, kommunikációs menedzser
Mobil: 06 20 7460611
Email: judit.molnar@budapestbank.hu

A szerkesztők figyelmébe:
Budapest Bank
A Budapest Bank az első hazai kereskedelmi bankok között jött létre 1987-ben, a nyolc hazai nagybank egyike. A bank teljes körű pénzügyi szolgáltatásokat kínál mind a lakosság, mind a vállalatok számára. Országos hálózata csaknem 100 bankfiókot foglal magában. A Budapest Bank Zrt. főbb leányvállalatai a Budapest Alapkezelő Zrt. és a Budapest Lízing Zrt. Tulajdonosa 2015. június 29. óta a Corvinus Nemzetközi Befektetési Zrt.-én keresztül a magyar állam. További információk elérhetők a www.budapestbank.hu oldalon, a sajtóközlemények pedig a www.budapestbank.hu/sajtoszoba linken.

*A Zöld Iroda munkatársi kezdeményezésről
A Zöld Iroda a bank munkatársaiból álló önszerveződő kezdeményezés, amely rendszeres szemléletformáló akciókkal hívja fel a kollégák figyelmét a környezeti fenntarthatóság legfontosabb kérdéseire és a természeti erőforrásaink józan, mértékletes használatára. Tevékenységük hatására többek között olyan fontos törekvések valósultak meg a Budapest Banknál, mint a PET palack, az elem és a papír szelektív hulladékgyűjtés, mozgásérzékeléssel ellátott LED világítás, napkollektorok alkalmazása.