Telefonon is segít eligazodni a Budapest Bank az új családtámogatási termékek között

2019 . július 02, 13:09 , Budapest, 2019. július 1. – Számos új, államilag támogatott hiteltermék vált mától elérhetővé a Budapest Bank termékkínálatában. Már használt lakás vásárlásra is igénybe vehető a CSOK hitel* a többgyermekes családok esetében, emellett új konstrukcióként megjelent a babaváró támogatás** és a nagycsaládosok autóvásárlását segítő termék. A bank munkatársai nagy érdeklődésre számítanak az államilag támogatott termékek iránt, ezért a bankfiókok mellett a telefonos ügyfélszolgálaton is várják az érdeklődők kérdéseit.

A Családi Otthonteremtési Kedvezmény mellé igénybe vehető Otthonteremtési Kamattámogatott Hitelnél a ma életbe lépő változások hatására bővült a támogatásra jogosultak köre. Emellett megjelent a babaváró támogatás, amelynek segítségével a fiatal házaspárok juthatnak kamatmentes hitelhez a kormányrendeletben meghatározott feltételek fennállása esetén, illetve a Budapest Bank kínálatában is elérhetővé vált a nagycsaládosok autóvásárlási támogatása.

A Budapest Bank honlapján külön aloldalon megtalálhatók a Babaváró támogatással kapcsolatos főbb tudnivalók, a 1440-es telefonszámon elérhető ügyfélszolgálaton pedig dedikált menüpontokon keresztül várják az érdeklődők hívásait és kérdéseit az új, Családvédelmi Akcióterv keretében indult termékek részleteivel kapcsolatban.

„Meggyőződésünk, hogy az új családtámogatási konstrukciók komoly segítséget nyújtanak a magyar családoknak, ezért bankunk rögtön indulásukkor beépítette azokat kínálati palettájába. A kedvező feltételek miatt nagy érdeklődésre számítunk országszerte, és felkészülten várunk mindenkit, aki további információért vagy igényléssel fordul hozzánk” – mondta Tóth Viktor, a Budapest Bank üzleti vezérigazgató-helyettese.

A legfontosabb tudnivalók
2019. július 1-től, azaz mától változtak a Családi Otthonteremtési Kedvezmény (CSOK) hitel igénylési feltételei. A legnagyobb újdonság, hogy mostantól a kettő, illetve három gyermek után igénybe vehető 10 vagy 15 millió forintos kedvezményes, maximum 3 százalékos kamatú Otthonteremtő Kamattámogatott Hitel már nem csak új házak építésére, hanem használt ingatlanok vásárlására is igényelhető.

Szintén mától igényelhető a fiatal házaspárok támogatását segítő babaváró támogatás. A párok 2022. december 31-ig vehetik fel a maximum 10 millió forint értékű kamatmentes kölcsönt, amelyre normál banki hitelbírálatot követően kerülhet sor. A szabad felhasználású konstrukció esetében ha a futamidő első öt évében megérkezik az első gyermek, úgy a törlesztés 3 évig szüneteltetésre kerül, illetve a kölcsön a teljes futamidő alatt kamatmentes marad. A második gyermek érkezésekor az aktuális kölcsöntartozás 30 százalékának megfelelő összegű támogatást kapnak a szülők. A harmadik gyermek érkezésekor pedig a szülők jogosulttá válnak a teljes fennmaradó kölcsöntartozásnak megfelelő összegű vissza nem térítendő babaváró támogatásra.

Az új autó vásárlását tervező családok is komoly állami támogatásban részesülhetnek. A nagycsaládosok autóvásárlási támogatásának igénybevételével mától akár 2,5 millió forint vissza nem térítendő támogatást igényelhetnek a három- vagy többgyermekes családok legalább hétüléses új autó vásárlásához. A támogatás összege maximum az autó árának a felét fedezheti. A támogatás iránti igényt a Magyar Államkincstár felé kell benyújtaniuk a jogosultaknak, erre akár interneten, a SZÜF felületen is lehetőség nyílik amellett, hogy postai úton vagy személyesen a Kormányablakoknál is elindítható az igénylés. Az igénylés részleteiről az Államkincstár honlapján elérhető tájékoztatóban olvashatnak az érdeklődők, avagy az abban feltüntetett telefonszámokon érdeklődhetnek. A Budapest Bank kedvező autófinanszírozási ajánlatokkal várja a támogatás felhasználásával vásárolni szándékozó nagycsaládosokat.

Budapest Bank Sajtóosztály

KISS Alexandra Ivette, kommunikációs menedzser
Email: alexandraivette.kiss@budapestbank.hu

A Budapest Bank az első hazai kereskedelmi bankok között jött létre 1987-ben, a nyolc hazai nagybank egyike. A bank teljes körű pénzügyi szolgáltatásokat kínál mind a lakosság, mind a vállalatok számára. Országos hálózata csaknem 100 bankfiókot foglal magában. A Budapest Bank Zrt. főbb leányvállalatai a Budapest Alapkezelő Zrt. és a Budapest Lízing Zrt. Tulajdonosa 2015. június 29. óta a Corvinus Nemzetközi Befektetési Zrt.-én keresztül a magyar állam. További információk elérhetők a www.budapestbank.hu oldalon, a sajtóközlemények pedig a www.budapestbank.hu/sajtoszoba linken.

A Babaváró, az Otthonteremtő Kamattámogatott Hitelt, valamint a Családi Otthonteremtési Kedvezményt a Magyarország Kormánya által biztosított támogatással nyújtjuk.

* A THM mértéke egyösszegű folyósítás esetén 3,19%. A THM meghatározása az aktuális feltételek és a hatályos jogszabályok figyelembevételével történt, a feltételek változása esetén a mértéke módosulhat. THM mutató értéke nem tükrözi változó kamatozású kölcsönöknél a hitel kamatkockázatát. A THM értéke nem tartalmazza a vagyonbiztosítás díját, mivel az nem ismert.

** A hirdetésben szereplő kölcsönt a Magyarország Kormánya által biztosított babaváró támogatással nyújtjuk. A feltüntetett THM a 10 millió Ft hitelösszegű és 20 éves futamidejű Babaváró kölcsön vonatkozik.

1.THM1 mértéke az alábbi feltételek teljesülése esetén:

a kölcsön összege 10.000.000 Ft, a kölcsön futamideje 20 év, ügyleti kamat mértéke 0%, kezességvállalási díj mértéke a kezességgel biztosított fennálló kötelezettség összegének 0,5%-a. A teljes futamidő alatt az állami kamattámogatás fennáll. Kamatozás típusa: 5 éves kamatperiódusokban rögzített kamatozású. A gyermek a 60. hónapban megszületik, az ügyfél a 60. hónapot követően él a 3 éves törlesztés szüneteltetés lehetőségével. A Teljes Hiteldíj Mutató (THM) értéke 0,42%, a havi törlesztőrészlet 41.667 Ft, a kezességvállalási díj induló havi összege 4.167 Ft, a havonta fizetendő törlesztőrészlet és kezességvállalási díj induló együttes összege 45.834 Ft, a kölcsön teljes díja (mely tartalmazza az ügyfél által megfizetendő kamat és a kezességvállalási díj teljes összegét 523.785 Ft, a fizetendő teljes összeg (törlesztőrészletek összege) 10.523.785 Ft.

2.THM* mértéke az alábbi feltételek teljesülése esetén:

a kölcsön összege 10.000.000 Ft, a kölcsön futamideje 20 év, ügyleti kamat mértéke 0%, kezességvállalási díj mértéke a kezességgel biztosított fennálló kötelezettség összegének 0,5%-a. Kamatozás típusa: 5 éves kamatperiódusokban rögzített kamatozású. A kölcsön ügyleti kamata ötévente változhat, kivéve, ha a kamattámogatásra való jogosultság megszűnik, mert a kamattámogatásra való jogosultság megszűnésével új kamatperiódus kezdődik. A gyermek az első 60. hónapjáig nem születik meg, ezért a 60. hónapot követően a 60 hónap alatti állami támogatást az ügyfél egy összegben köteles visszafizetni. Az ügyleti kamat mértéke a 61. hónaptól …………%-ra módosul, az ügyfél által fizetendő kezességvállalási díj mértéke a kezességgel biztosított fennálló kötelezettség összegének 0,5%-a. A Teljes Hiteldíj Mutató (THM) értéke 6,53%, a havi induló törlesztőrészlet 41.667 Ft, a havi törlesztő részlet a 61. hónaptól 70.510 Ft, a kezességvállalási díj induló havi összege 4.167 Ft, a havonta fizetendő törlesztőrészlet és kezességvállalási díj induló összege 45.834 Ft, a kölcsön teljes díja (mely tartalmazza az ügyfél által megfizetett kamat, a visszafizetett kamattámogatás és a kezességvállalási díj teljes összegét) 7.899.246 Ft, a fizetendő teljes összeg (törlesztőrészletek, a kezességvállalási díj és a visszafizetendő kamattámogatás összege) 17.899.246 Ft.

1 A teljes hiteldíj mutató (THM) meghatározása az aktuális feltételek, illetve a hatályos jogszabályok figyelembevételével történt, és a feltételek változása esetén a mértéke módosulhat. A THM értéke nem tükrözi a hitel kamatkockázatát. A THM számításánál azzal a feltételezéssel éltünk, hogy az 5 éves kamatperiódust követően a referencia kamat nem változik. Az ügyfél által fizetendő kezességvállalási díjat a THM magába foglalja. A kamattámogatás időszakában az ügyleti kamatot a Kincstár folyósítja a Bank részére. A kamattámogatás megszűnését követően az ügyfél fizeti az ügyleti kamatot. A kölcsönszerződésben meghatározott ügyleti kamat mértéke a kamattámogatás időszaka alatt az ÁKK Zrt. által havi rendszerességgel közzétett átlaghozam 130 százalékának 2 százalékponttal növelt értéke, míg a kamattámogatás megszűnése után az ÁKK átlaghozam 130 százalékának 5 százalékponttal növelt értéke. Az Adósnak rendelkeznie kell a banknál vezetett fizetési számlával. A kalkuláció eredményei kizárólag figyelemfelkeltés céljára szolgálnak, és nem minősülnek a Ptk. 6:64.§-a szerinti ajánlattételnek. A bank a kölcsönt a mindenkori hitelbírálat feltételei alapján nyújtja. A termék részletes leírása és feltételei a babaváró támogatásról szóló 44/2019. (III.12.) Korm. rendeletben, valamint a bankfiókokban és a budapestbank.hu internetes oldalon fellelhető tájékoztatásban találhatóak.