Budapest Bank

Internetbank / (befektetés)

Globális megatrendekbe fektető alapcsaládot indít a Budapest Alapkezelő

2019 . október 28, 10:14 , Budapest, 2019. október 24. – A Budapest Alapkezelő által fejlesztett Budapest NEXT alapcsalád célja a globális megatrendekben – a demográfiai változások, a technológiai áttörés, a klímaváltozás, a világ gazdasági erőviszonyainak átrendeződése, valamint a gyorsuló urbanizáció – rejlő befektetési lehetőségek kiaknázása. Elsőként a Budapest NEXT Generáció Alap indult el, amely a fejlett és fejlődő országok demográfiai trendjének kihívásaira választ kereső befektetési lehetőségekre fókuszál, illetve a tervek szerint a jövő év elején a Budapest NEXT Technológia Alap forgalmazása is megkezdődhet.

 

A megatrendek a globális gazdaságot és társadalmat alapvetően átalakító, világunkat hosszú évtizedekre meghatározó folyamatok. A demográfiai változások, a technológiai áttörés, a klímaváltozás, a felgyorsuló urbanizáció, valamint a globális gazdasági erőviszonyok átrendeződése mind olyan alapvető és meghatározó változás, amely hosszú távon nem csupán az életünkre, hanem a befektetési döntéseinkre is jelentős hatással bír.

A Budapest Alapkezelő a globális megatrendekben rejlő befektetési potenciál kiaknázására hozta létre legújabb tematikus alapcsaládját Budapest NEXT néven*. Elsőként a demográfiai változásokra, a népességnövekedés, a középosztály bővülése és a változó korösszetételű társadalom kihívásaira reflektáló Budapest NEXT Generáció Alap indult el, amelyet várhatóan jövő év elején követ a technológiai szektorra fókuszáló Budapest NEXT Technológia Alap. Az alapcsalád további tagjai 2020-ban kerülhetnek forgalmazásra.

A fejlett gazdaságokban a lakosság egyre gyorsuló ütemben öregszik, a fejlődő országokban pedig népességrobbanásnak lehetünk szemtanúi. Ezek a folyamatok az előrejelzések szerint a középosztály jelentős bővülését eredményezik, alapvetően megváltoztatva a fogyasztói igényeket és a fogyasztási szokásokat. A Budapest NEXT Generáció Alap olyan fejlett és fejlődő országokban lévő vállalatokba fektet, amelyek hosszú távon nyertesei lehetnek ezen változásoknak. Elsősorban azoknak ajánljuk új alapcsaládunk tagjait, akik hosszú távon, a globális trendeket figyelembe véve hozzák meg befektetési döntéseiket, és nem csupán eszközosztály szinten, hanem regionalitás, szektor és devizanem szempontjából is diverzifikált portfólióban gondolkodnak” – mondta Csáki Béla, a Budapest Alapkezelő elnök-vezérigazgatója.

Az öregedő társadalmakban az egészségügyi kiadások növekedésére lehet számítani, míg az aktív munkaerő csökkenését a modern technológiai megoldások kompenzálják majd. A fiatalok fogyasztási szokásainak változásához hozzájárul, hogy ők jellemzően nagyobb figyelmet fordítanak az egészséges életmódra, de teljesen átalakulnak például a szabadidős igények is. Ezek a szektorok határozzák meg az alap összetételét, amelynek kosarában többek között egészségügyi, pénzügyi, információtechnológiai vagy éppen kommunikációs szolgáltatásokkal foglalkozó vállalatok részvényei egyaránt megtalálhatók.

Mindezek mellett a Budapest Alapkezelő ügyfelei igényeire reagálva 2019 őszén egy másik alapot is indít: a Budapest Fejlett Piaci Vállalati Kötvény Alap* elsősorban az Egyesült Államokban, Európában és Ázsiában működő pénzügyi, energetikai, telekommunikációs és közműcégek által kibocsátott kötvényekbe fektet.

* A Budapest NEXT Generáció Alap, a Budapest NEXT Technológia Alap és a Budapest Fejlett Piaci Vállalati Kötvény Alap befektetési politikájáról, forgalmazási költségeiről és a befektetés lehetséges kockázatairól részletes felvilágosítást annak hivatalos tájékoztatójából és a kezelés szabályzatából kaphat, amelyek megtalálhatók a Budapest Bank fiókjaiban, a www.bpalap.hu és a budapestbank.hu internetes oldalakon. Az alapok múltbeli teljesítménye, hozama nem jelent garanciát a jövőbeni teljesítményre, hozamra. Az alap befektetési jegyeinek vásárlásához értékpapírszámla nyitása szükséges, amelynek díja van.

Jelen hirdetés nem minősül befektetési ajánlásnak, ajánlattételi felhívásnak vagy befektetési tanácsadásnak. A Budapest NEXT Generáció Alapot és a Budapest NEXT Technológia Alapot 5 évnél hosszabb időtávra befektetni kívánó, magas kockázatot (is) vállaló befektetőnek ajánljuk, akiknek célja az értéknövelés. A Budapest Fejlett Piaci Vállalati Kötvény Alapot 3 évnél hosszabb időtávra befektetni kívánó, közepes kockázatot (is) vállaló befektetőnek ajánljuk, akiknek célja az értéknövelés. Jelen dokumentumban foglalt valamennyi információ kizárólag tájékoztatásul szolgál. A Budapest Alapkezelő nem vállal felelősséget a jelen kiadvány alapján hozott befektetési döntéséért és annak következményeiért. A Budapest Bank befektetési szolgáltatási tevékenységének engedélyszáma: III/41.038- 16/2002. Az Alapkezelő felügyeleti engedélyszáma, dátuma: 100.006/1992; 1992.09.22.

További információ:
Budapest Bank Kommunikációs Osztály:
TÖLGYES Orsolya, kommunikációs vezető

KISS Alexandra Ivette, kommunikációs menedzser

A szerkesztők figyelmébe:
Budapest Bank
A Budapest Bank az első hazai kereskedelmi bankok között jött létre 1987-ben, a nyolc hazai nagybank egyike. A bank teljes körű pénzügyi szolgáltatásokat kínál mind a lakosság, mind a vállalatok számára. Országos hálózata csaknem 100 bankfiókot foglal magában. A Budapest Bank Zrt. főbb leányvállalatai a Budapest Alapkezelő Zrt. és a Budapest Lízing Zrt. Tulajdonosa 2015. június 29. óta a Corvinus Nemzetközi Befektetési Zrt.-én keresztül a magyar állam. További információk elérhetők a www.budapestbank.hu oldalon, a sajtóközlemények pedig a www.budapestbank.hu/sajtoszoba linken.


Kapcsolódó dokumentumok:

Teljes sajtóközlemény