A Budapest Bank névadó szponzorként támogatja az NBI-es férfi kézilabda ligát

2006 . szeptember 06, 14:58 , A Budapest Bank (GE Money Bank) és a Magyar Kézilabda Szövetség mai napon létrejött szponzorációs megállapodása értelmében a bank a 2006/2007-es idényben kiemelt, névadó szponzorként támogatja az NBI-es férfi kézilabda ligát, továbbá hivatalos támogatóként segíti a magyar férfi kézilabda válogatott eredményes felkészülését. Az idei szezontól a magyar bajnokság neve: „Budapest Bank Férfi Kézilabda Liga”.

„A Magyar Kézilabda Szövetség és az NBI-es férfi kézilabda csapatok nevében köszönöm a Budapest Bank támogatását. Biztos vagyok benne, hogy e jelentős támogatás a sportágat további kiemelkedő teljesítmény elérésére ösztönzi. A Szövetség számára lehetővé teszi, hogy több energiát és forrást fordítson a sportág érdekében végzett munkára, továbbá, hogy még aktívabban építse a sportág, ezen belül a férfi kézilabdázás presztízsét, jó hírnevét hazai és nemzetközi szinten egyaránt. Amellett, hogy a támogatás hozzájárul a csapatok anyagi helyzetének megszilárdításhoz, lehetővé teszi, hogy a sportolók minden energiájukat a felkészülésre és a sikeres szereplésre fordítsák. A Budapest Bank támogatása számunkra fontos, hiszen jelentős mértékben hozzájárul a Liga presztízsének növekedéséhez, s ezzel a csapatok által nyújtott kiemelkedő teljesítmény a jövőben még nagyobb jelentőséggel bír majd. Mindezek miatt, valamennyien bízunk benne, hogy az eredményekkel minden fél kölcsönösen elégedett lesz, és hosszú távon folytatódik az együttműködés.” – mondta a szerződés aláírása alkalmából Sinka László, a Magyar Kézilabda Szövetség főtitkára.

Plank Gábor, a Budapest Bank vállalati üzletágát irányító vezérigazgató-helyettes hozzátette:
„A kézilabda Magyarország egyik nemzetközi téren is kiemelkedő siker-sportága, amit az elmúlt időszak eredményei is igazolnak. A bank figyelme az utóbbi két évben fordult e sportág felé, s kezdeti tapasztalataink megerősítettek bennünket abban, hogy elkötelezettségünk erősítésének további előnyei lehetnek. A sikeres együttműködés folytatásában és fejlesztésében megnyilvánuló kölcsönös érdek a mai aláírásban csúcsosodott ki. Örömmel tölt el, hogy támogatói lehetünk egy folyamatosan kiemelkedő teljesítményt nyújtó sportágnak, és bízunk benne, hogy közreműködésünk hozzájárul a további hazai és nemzetközi sikerekhez a következő évadban is”.

A Budapest Bank fontosnak tartja, hogy segítse a kimagasló közösségi teljesítmények elérését, ennek jegyében támogatja a magyar sportot hazai és nemzetközi szinten is kiemelkedő eredmények elérésében. A Budapest Bank 2005-ben indította el országos szintű sport szponzorációs programját, melynek keretében már két alkalommal kiemelt támogatóként járult hozzá a Férfi Kézilabda Magyar Kupa megrendezéséhez. A most induló szezontól a Ferencváros élvonalbeli női kézilabda csapatának – melyet idén február óta segít - névadó támogatója, valamint az Egri Vízilabda Klubot is támogatja. A bank idén megnyitott békéscsabai Bankműveleti Központja révén a helyi sportélet, így a kézilabdázás támogatásában is aktív szerepet vállal.

Budapest Bank Férfi Kézilabda Liga hivatalos emblémája: