Budapest Bank

Internetbank / (befektetés)

Folytatódik a Budapest Bank Békéscsabáért Program

2014 . október 15, 15:04 , Harmadik alkalommal kerül meghirdetésre a Budapest Bank Békéscsabáért Program, amelynek keretében ezúttal is 100 és 500 ezer forint közötti támogatásra pályázhatnak a Békéscsaba és közvetlen környezetének fejlődéséért tevékenykedő nonprofit szervezetek. Az őszi ciklusban a civil szervezetek és oktatási intézmények a kulturális és szellemi élet gazdagítását, valamint a vállalkozói szemlélet fejlesztését előmozdító programokkal pályázhatnak. A pályázati forrást a Budapest Bank és Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzatának adományai biztosítják.

A programot 2013 őszén azért indította a Budapest Bank, hogy támogatást nyújtson az értékes helyi kezdeményezéseknek. A pályázat keretében minimum 100 ezer, maximum 500 ezer forintos összeget nyerhetnek azok a Magyarországon bejegyzett nonprofit szervezetek, illetve intézmények, amelyek tevékenységük révén hozzájárulnak Békéscsaba és agglomerációja fejlődéséhez. Az első két pályázati ciklusban közel kilencven pályázat érkezett, közülük huszonhét nyertes projekt kapott összesen 10 millió forint adományt, amelyet egészségfejlesztésre, az esélyegyenlőség előmozdítására, a pénzügyi kultúra fejlesztésére, valamint a szellemi és kulturális élet gyarapítását szolgáló célokra fordíthattak.

Az őszi pályázati ciklusban kulturális, művészeti, művelődési tevékenységgel, illetve a vállalkozói ismeretek fejlesztésével foglalkozó civil szervezetek, alapítványok, intézmények folyamodhatnak támogatásért. A pályázati forrást a Budapest Bank és Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzatának adományai biztosítják, összesen 5 millió forint értékben.

„Számunkra rendkívül fontos Békéscsaba és térsége közösségének fejlődése, amelyet az elmúlt nyolc évben mintegy 150 millió forinttal támogattunk. A civil szféra iránti elkötelezettségünket az is jelzi, hogy a Budapest Bank Békéscsabáért Program mellett, hagyományteremtő szándékkal workshopot szerveztünk a helyi nonprofit szervezeteknek. Ez a tudásmegosztáson túl a civil- és a versenyszféra közötti együttműködés erősítésére is kiváló alkalmat teremtett” — mondta el Lasetzky Frigyes, a Budapest Bank operáció és minőség vezetője.

„Békéscsaba városa elkötelezett azon kezdeményezések támogatása mellett, amelyek célja a békéscsabai kultúra és szellemi élet fellendítése és a vállalkozói szemléletfejlesztés elősegítése, ezért örömmel folytatjuk a Budapest Bank programjával idén tavasszal indult együttműködést. Bízunk benne, hogy támogatásunkkal sikerül még több békéscsabait hozzásegíteni kulturális kezdeményezéseik megvalósításához és vállalkozási ismereteik gyarapításához” - mondta Opauszki Zoltán, a Békéscsabai Polgármesteri Hivatal kabinetfőnöke.

A „Budapest Bank Békéscsabáért Program” bírálóbizottságának tagjai:

• Békéscsaba polgármestere, a bírálóbizottság társelnöke

• Lasetzky Frigyes, a Budapest Bank operáció és minőség vezetője, a békéscsabai Bankműveleti Központ vezetője, a bírálóbizottság társelnöke

• Nánási János, a Békés Megyei Hírlap kiadóvezetője és főszerkesztője

• Füzesy Tamás, az Erőforrás Alapítvány United Way ügyvezető igazgatója

• Cs. Tóth Marianna, a Budapest Bank PR vezetője

A pályázati szabályok és feltételek, valamint a kapcsolódó dokumentumok a Budapest Bank honlapján érhetők el (lásd: Kapcsolódó link).

A pályázatok benyújtásának határideje 2014. november 4. (kedd) éjfél.

Kapcsolódó linkek:

Pályázati szabályok és feltételek

Kapcsolódó dokumentumok:

TELJES SAJTÓKÖZLEMÉNY