Ugrás a tartalomhoz

Tisztelt Ügyfeleink! Technikai problémák miatt egyes ügyfeleink átmenetileg nem helyes számlaegyenleget látnak elektronikus csatornáinkon. Előfordulhat, hogy a téves egyenleg miatt kártyás vásárlásaik elutasításra kerülnek.  A hiba elhárításán dolgozunk, megértésüket és türelmüket köszönjük! Üdvözlettel:Budapest Bank

Tisztelt Ügyfelünk! Természetesen bankunk is tudomást szerzett arról, hogy a Kormány meg kívánja hosszabbítani a moratóriumot. Mindamellett a jelenleg hatályos jogszabály alapján a Magyarország Kormánya által a 2020. évi LVIII. törvényben biztosított fizetési moratórium 2020. március 19-től 2020. december 31-ig tart. 2021-ben az érvényben lévő jogszabálynak megfelelően válnak esedékessé a törlesztések. Bármilyen a jelenlegi szabályozást érintő  jogszabály módosítást a Budapest Bank jogkövető, prudensen működő pénzintézetként alkalmazni fog.

Tisztelt Ügyfelünk! Tájékoztatjuk, hogy tervezett karbantartás miatt 2021.03.28-án 00:00 és 02:00 óra közt az Azonnali Fizetési Rendszerben indított utalások fogadására, valamint ezek indítására nincs lehetőség. Kérjük, utalását időzítse ezen időszakon kívülre, vagy átutalását értéknap megjelölésével indítsa el. Amennyiben egy partnerétől vár utalást, kérjük, jelezze neki, hogy átutalását a karbantartáson kívüli időpontban vagy értéknap megjelölésével indítsa, illetve sikertelenség esetén így ismételje meg.

Tisztelt Ügyfeleink! Weboldalunkon a mai napon (2021.01.21.) 19:00 és 23:59 között karbantartási munkákat végzünk, amely bizonyos funkciók elérésében fennakadást okozhat. Az okozott kellemetlenségért elnézésüket kérjük!

Tisztelt Ügyfelünk! Tájékoztatjuk, hogy tervezett karbantartás miatt 2021.04.11-én 00:30 és 01:00 óra közt az Azonnali Fizetési Rendszerben indított utalások fogadására, valamint ezek indítására nincs lehetőség. Kérjük, utalását időzítse ezen időszakon kívülre, vagy átutalását értéknap megjelölésével indítsa el. Amennyiben egy partnerétől vár utalást, kérjük, jelezze neki, hogy átutalását a karbantartáson kívüli időpontban vagy értéknap megjelölésével indítsa újra, illetve sikertelenség esetén így ismételje meg.

Tisztelt Ügyfelünk! Változik az internetes bankkártyás vásárlások jóváhagyása, további információt a teendőiről itt olvashat. Tájékoztatjuk, hogy egyes ügyfeleink bankunk nevében küldött adathalász levelet kaphattak, erről bővebben itt tájékozódhat.

Karbantartás miatt 2021.01.17-én 0:00 és 1:00 között az Azonnali Fizetési Rendszerben indított és fogadott utalások elutasításra kerülnek a Budapest Bank rendszereiben. 2021.01.17-én 1:00 és 2:30 között kiesés várható az Azonnali Fizetési Rendszert érintő szolgáltatásunkban, ebben az időszakban az indított és fogadott utalások elutasításra kerülhetnek. Tervezett utalásait kérjük, ütemezze a karbantartási időszakon kívülre, vagy időzítse a következő munkanapra.

Tisztelt Ügyfelünk! A fizetési moratóriummal kapcsolatosan nyilvánosságra került új információkért kattintson ide

Tisztelt Ügyfelünk! A 2021. március 12-én 13:44 és 16:44 között hitelkártya számlára indított átutalási megbízások jóváírásában hiba tapasztalható, ennek hatására az utalt összeg nem jelenik meg a hitelkártya számlán. A hiba javításán dolgozunk, addig türelmét és megértését kérjük.

Tisztelt Ügyfelünk! 2021.02.10-től változik az internetes bankkártyás vásárlások jóváhagyása. További információt a teendőiről itt olvashat

Technikai probléma miatt előfordulhat, hogy egyes ügyfeleinknél téves egyenleg miatt az azonnali fizetésként indított átutalási megbízásaik elutasításra kerülnek. Az érintett ügyfelek a tranzakciós SMS-ekben téves egyenleget látnak. A hiba elhárítása 2021.01.28. nap végén várható. Türelmüket köszönjük!

Tisztelt Ügyfelünk! Változott az internetes bankkártyás vásárlások jóváhagyása, további információt a teendőiről itt olvashat. Tájékoztatjuk, hogy csalók más bankok nevében adathalász hívásokat kezdeményeznek, erről bővebben itt tájékozódhat.

Tisztelt Ügyfelünk! Az adathalász kísérletekről bővebben itt tájékozódhat.

Tájékoztatjuk Önöket, hogy 2020. december 3. 22:00 órától december 4. 03:00-ig elektronikus csatornáink nem lesznek elérhetők. További részletek itt.

Tisztelt Ügyfeleink!
Tervezett rendszerkarbantartási munkálatok miatt 2020. szeptember 15. 22:45 és 23:45 között szünetel az internetes vásárláshoz kapcsolódó jóváhagyó SMS kódok kiküldése. Kérjük, internetes vásárlásait időzítse a karbantartási időszakon kívülre.
Megértését és türelmét köszönjük! Budapest Bank Zrt.

Tisztelt Ügyfeleink! Tervezett rendszerfrissítési munkálatok miatt január 26. (kedd) 22:00 óra és január 27. (szerda) 01:00 óra között a Budapest Internetbank, a Budapest Bank Mobil App és a Budapest Bank BusinessID nem lesz elérhető, valamint a tranzakciós SMS-ek és az internetes vásárlások jóváhagyásához szükséges megerősítő (SMS) kód (3DS) kiküldése szünetel. A tranzakciós SMS-ek utólag kiküldésre kerülnek.

Tisztelt Látogatónk! A fizetési moratóriummal kapcsolatos új információkat részletesebben itt olvashatja.

Tisztelt Ügyfelünk! Karbantartás miatt 2021. március 9-én délelőtt, valamint március 10-én egész nap az internetes vásárlások jóváhagyásához szükséges 3DS megerősítő (SMS) kód kiküldésében, valamint az ehhez kapcsolódó mobiltelefonos azonosításban kiesések lehetnek. Megértését és türelmét köszönjük!

Tisztelt Ügyfelünk! Változott az internetes bankkártyás vásárlások jóváhagyása, további információt a teendőiről itt olvashat.

Tisztelt Ügyfelünk! Tervezett rendszerfrissítési munkálatok miatt április 27. (kedd) 22:00 óra és április 28. (szerda) 01:00 óra között a Budapest Internetbank, a Budapest Bank Mobil App és a Budapest Bank BusinessID nem lesz elérhető, valamint a tranzakciós SMS-ek és az internetes vásárlások jóváhagyásához szükséges 3DS megerősítő (SMS) kód kiküldése szünetel. A tranzakciós SMS-ek utólag kiküldésre kerülnek.

Tisztelt Látogatónk! A fizetési moratóriummal kapcsolatos új információkat részletesebben itt olvashatja.

Tisztelt Ügyfelünk! Tájékoztatjuk, hogy tervezett karbantartás miatt 2021.02.21-én 00:00 és 01:30 óra közt az Azonnali Fizetési Rendszerben indított utalások fogadására, valamint ezek indítására nincs lehetőség. Kérjük, utalását időzítse ezen időszakon kívülre, vagy átutalását értéknap megjelölésével indítsa el. Amennyiben egy partnerétől vár utalást, kérjük, jelezze neki, hogy átutalását a karbantartáson kívüli időpontban vagy értéknap megjelölésével indítsa újra.

Tisztelt Ügyfelünk! A Budapest Internetbankban indított értéknapos utalások technikai probléma miatt duplán teljesülnek. A számlatörténetben tudja ellenőrizni, hogy az Ön tranzakciója is érintett-e. Amennyiben az Ön tranzakciója is duplán teljesült, az duplán terhelt összeget a bank automatikusan jóváírja számláján, Önnek nincs teendője. Amennyiben a fogadó fél a duplikált összeget – a bank által történő jóváíráson felül – ugyancsak visszautalja, a bank jogosult a duplikált visszatérítés összegével beszámítás jogcímén az Ön számláját megterhelni. A hiba elhárításán dolgozunk, addig türelmét és megértését kérjük.

Bankunkon kívül  álló  probléma miatt egyes internetes vásárlási tranzakciók elutasításra kerülhetnek. A hiba elhárításán dolgozunk, addig türelmüket  és megértésüket köszönjük!

Tisztelt Ügyfelünk! Technikai probléma miatt a Budapest Üzleti Terminálban egyes azonnali fizetési tranzakciók elutasításra kerülnek. A hiba elhárítása folyamatban van, utalását kérjük, próbálja megismételni később.

Tisztelt Ügyfelünk! Tervezett rendszerfrissítési munkálatok miatt április 27. (kedd) 22:00 óra és április 28. (szerda) 01:00 óra között a Budapest Internetbank, a Budapest Bank Mobil App és a Budapest Bank BusinessID nem lesz elérhető, valamint a tranzakciós SMS-ek és az internetes vásárlások jóváhagyásához szükséges 3DS megerősítő (SMS) kód kiküldése szünetel. A tranzakciós SMS-ek utólag kiküldésre kerülnek.

Tisztelt Ügyfelünk! A 2021. március 12-én 13:44 és 16:44 között hitelkártya számlára indított átutalási megbízások jóváírásában hiba tapasztalható, ennek hatására az utalt összeg nem jelenik meg a hitelkártya számlán. A hiba javításán dolgozunk, addig türelmét és megértését kérjük.

Tisztelt Ügyfeleink!
Weboldalaink folyamatos fejlesztés alatt állnak. Újabb fejlesztéseink eredményeképpen megújult weboldalunk további funkciókkal segíti fogyatékkal élő ügyfeleink honlapon történő tájékozódását. Jelenlegi új honlapunk már alkalmas a billentyűzettel történő bejárásra, felolvasó szoftverre optimalizált. Hamarosan az akadálymentes szolgáltatási térképünket is elérhetővé tesszük fogyatékkal élő Ügyfeleink részére, melyben magaskontrasztos nézetben jelenítjük majd meg igényeknek megfelelően fiókjainkat. Honlapunkon további akadálymentesítési fejlesztések is folyamatban vannak, melyek későbbi időszakban fognak elérhetővé válni Ügyfeleink számára. Ezek megvalósulásáról további tájékoztató üzenetet fogunk megjeleníteni Ügyfeleink részére.

Megértését és együttműködését köszönjük! Üdvözlettel: Budapest Bank

Tisztelt Ügyfelünk! Tájékoztatjuk, hogy a PSD2 erős ügyfél-hitelesítésre még fel nem készült szolgáltatók weboldalán megszakad a fizetés folyamata. További részletek ezen az oldalon.

Tisztelt Ügyfelünk! Bankunk is tudomást szerzett arról, hogy Magyarország Kormánya meg kívánja hosszabbítani a jelenleg hatályban lévő fizetési moratóriumot, amely a jelenleg hatályos jogszabályi rendelkezések alapján 2021. június 30-ig tart. 2021. július elsejétől az érvényben lévő jogszabályoknak megfelelően válnak esedékessé a törlesztések. Bármilyen a jelenlegi szabályozást érintő és a későbbiekben bekövetkező jogszabályváltozást a Budapest Bank jogkövető, prudensen működő pénzintézetként alkalmazni fog. A jogszabály megjelenéséig bankunk munkatársai nem tudnak bővebb információt adni, kérjük szíves türelmüket!

Tisztelt Ügyfelünk! Karbantartás miatt 2021. április 12. 22:50 óra és április 13. 00:05 óra, valamint április 13. 1:10 óra és 1:30 óra között a Budapest Internetbank, a Budapest Bank Mobil App nem lesz elérhető, továbbá az internetes vásárlások jóváhagyásához szükséges 3DS megerősítő (SMS) kód és internetbank belépő kódot tartalmazó SMS kiküldésében ezen időszakok alatt kiesés várható.

Tisztelt Ügyfelünk! Változott az internetes bankkártyás vásárlások jóváhagyása, további információt a teendőiről itt olvashat. Tájékoztatjuk, hogy csalók más bankok nevében adathalász hívásokat kezdeményeznek, erről bővebben itt tájékozódhat.

Tisztelt Ügyfelünk! Magyarország Kormánya a veszélyhelyzettel kapcsolatos különös szabályainak bevezetéséről szóló 637/2020. (XII. 22.) Korm. rendelet módosításáról döntött. Ennek értelmében a hiteltörlesztési moratórium 2021. szeptember 30-ig tart. Bankunk a moratórium lezárásával kapcsolatos elszámolást 2021. október elsejét követően teszi meg. Az elszámolás részleteiről tájékoztatni fogjuk ügyfeleinket. Bármilyen a jelenlegi szabályozást érintő és a későbbiekben bekövetkező jogszabályváltozást a Budapest Bank jogkövető, prudensen működő pénzintézetként alkalmazni fog. Természetesen továbbra is lehetősége van a korábban megadott módokon nyilatkozatot tenni, fizetési kötelezettségeit folytatni vagy szüneteltetni. Keresse munkatársainkat bizalommal.

Tisztelt Ügyfeleink! A 2021.február.12 10:59 és február 13. 16.00 között hitelkártya számlára indított átutalási megbízások jóváírásában hiba tapasztalható, ennek hatására az utalt összeg nem jelenik meg a hitelkártya számlán. A hiba javításán dolgozunk, és várhatóan a mai nap végéig elhárítjuk, addig türelmüket és megértésüket kérjük.

Tisztelt Látogatónk! A fizetési moratóriummal kapcsolatos új információkat részletesebben itt olvashatja.

Tisztelt Ügyfelünk! A bankfiókjaink aktuális nyitvatartási idejéről a fiókkeresőben tájékozódhat, kérjük, a bankfiók látogatása előtt ellenőrizze a nyitvatartást.

Tisztelt Ügyfelünk! Tájékoztatjuk, hogy a PSD2 erős ügyfél-hitelesítésre még fel nem készült szolgáltatók weboldalán megszakad a fizetés folyamata. További részletek ezen az oldalon.

Tisztelt Ügyfelünk! Magyarország Kormánya a 271/2021. (V. 21.) Korm. rendelet értelmében a veszélyhelyzettel összefüggő rendkívüli intézkedések hatályának újbóli meghosszabbításáról döntött. A hosszabbítás kiterjed a hiteltörlesztési moratóriumra is. A rendelet értelmében a moratórium 2021. június 30-án nem ér véget, így a moratóriumot követő elszámolást bankunk egy későbbi időpontban, a jogalkotó jövőbeni elvárásaival összhangban teszi meg. Az elszámolás új időpontjáról a részletszabályok megjelenését követően tudunk bővebb információt adni, kérjük szíves türelmüket!

Tisztelt Ügyfeleink! Weboldalunkon a mai napon (2020.10.20.) 19:00 és 23:59 között karbantartási munkákat végzünk, amely bizonyos funkciók elérésében fennakadást okozhat. Az okozott kellemetlenségért elnézésüket kérjük!

Tisztelt Ügyfelünk! 2021.02.10-től változik az internetes bankkártyás vásárlások jóváhagyása. További információt a teendőiről itt olvashat

Tisztelt Látogatónk! A fizetési moratóriummal kapcsolatos új információkat részletesebben itt olvashatja.

Tisztelt Ügyfeleink! Értesítjük Önöket, hogy tervezett karbantartás miatt a Budapest Internetbank és a Budapest Bank Mobil App, a tranzakciós SMS-ek, valamint az internetes vásárlások jóváhagyásához szükséges megerősítő (SMS) kód (3DS) kiküldése szünetel 2020.11.13. (péntek) 22:00 óra és 2020.11.14. (szombat) 04:00 óra között. Amennyiben bármilyen kérdésük van, kérjük, hívják telefonos ügyfélszolgálatunkat a 1440 telefonszámon! Megértésüket és türelmüket köszönjük! Üdvözlettel: Budapest Bank

Tisztelt Ügyfelünk! Tájékoztatjuk, hogy egyes ügyfeleink bankunk nevében küldött adathalász levelet kaphattak, egyes ügyfeleinket pedig telefonon keresztül keresték adathalász céllal. Erről bővebben itt tájékozódhat.

Tisztelt Ügyfelünk! Tájékoztatjuk, hogy a PSD2 erős ügyfél-hitelesítésre még fel nem készült szolgáltatók weboldalán megszakad a fizetés folyamata. További részletek ezen az oldalon.

Tisztelt Ügyfelünk! Tájékoztatjuk, hogy a PSD2 erős ügyfél-hitelesítésre még fel nem készült szolgáltatók weboldalán megszakad a fizetés folyamata. További részletek ezen az oldalon.

Tájékoztatjuk Tisztelt Ügyfeleinket, hogy augusztus 29-én (szombaton) a fiókok egységesen15:00 óráig tartanak nyitva.

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy technikai okokból az online bankkártyás fizetések sikertelenek lehetnek. Amennyiben nem tudnak online fizetni, kérjük, hogy kis idő elteltével ismételjék meg a műveletet. A hiba elhárításán dolgozunk, addig türelmüket és megértésüket kérjük!

Üdvözlettel: Budapest Bank

Tisztelt Ügyfelünk! 2021.02.10-től változik az internetes bankkártyás vásárlások jóváhagyása. További információt a teendőiről itt olvashat

Tisztelt Ügyfelünk! Természetesen bankunk is tudomást szerzett arról, hogy Magyarország Kormánya meg kívánja hosszabbítani a jelenleg hatályban lévő fizetési moratóriumot, amely a jelenleg hatályos jogszabályi rendelkezések alapján 2021. június 30-ig tart. 2021. július elsejétől az érvényben lévő jogszabályoknak megfelelően válnak esedékessé a törlesztések. Bármilyen a jelenlegi szabályozást érintő és a későbbiekben bekövetkező jogszabályváltozást a Budapest Bank jogkövető, prudensen működő pénzintézetként alkalmazni fog. A jogszabály megjelenéséig bankunk munkatársai nem tudnak bővebb információt adni, kérjük szíves türelmüket!

Hálózati leterheltség miatt egyes rendszereink elérésében lassulás jelentkezik, esetenként nem elérhetők. A szolgáltatóval együttműködve folyamatban van a hiba elhárítása.

Tisztelt Ügyfelünk! 2020. október 20-án az Országgyűlés a hiteltörlesztési moratórium meghosszabbításáról döntött, így a meghatározott társadalmi csoportoknak és a pénzügyi nehézséggel küzdő vállalkozásoknak 2021. január 1-től 2021. június 30-ig továbbra sem szükséges hiteleiket törleszteniük. A részletszabályokat egyelőre nem ismerjük, azok megjelenéséig ügyfeleink szíves türelmét kérjük! Az új moratóriummal kapcsolatos információkkal honlapunk folyamatosan frissülni fog!

Tisztelt Ügyfelünk! Szolgáltatónál fennálló technikai probléma miatt az internetes bankkártyás vásárlás jóváhagyására szolgáló azonosító oldal betöltése nem történik meg. A hiba hatásaként az internetes bankkártyás vásárlások jóváhagyására átmenetileg nincs lehetőség. A hiba mihamarabbi elhárításán a szolgáltató már dolgozik, addig türelmüket és megértésüket kérjük.

A mai napon 17.00 óra és 0.00 óra között tervezett karbantartást végzünk weboldalunkon, emiatt előfordulhat, hogy ideiglenesen bizonyos funkciók például: űrlapok, nem lesznek elérhetőek. Megértésüket köszönjük!

Tisztelt Ügyfelünk! Tájékoztatjuk, hogy 2021. április 25-én 02:05 és 03:30 között a Budapest Internetbank és a Budapest Bank Mobil App tervezett karbantartás miatt nem lesz elérhető. 2021. április 25-én 02:20 és 02:50 közt az internetes vásárlások jóváhagyásához szükséges 3DS megerősítő (SMS) kód kiküldése szünetel.

Tisztelt Ügyfelünk! Tervezett karbantartás miatt 2021.02.18. 23:00 óra és 2021.02.19. 02:00 óra közt a Budapest Internetbank, a Budapest Bank Mobil App, a Budapest Internetbank belépéshez szükséges megerősítő SMS kód és az internetes vásárlások jóváhagyásához szükséges 3DS megerősítő (SMS) kód kiküldésében időszakos kiesések várhatók. Megértésüket és türelmüket kérjük.

Tisztelt Ügyfeleink! Weboldalunkon a mai napon (2021.04.06.) 19:00 és 23:59 között karbantartási munkákat végzünk, amely bizonyos funkciók elérésében fennakadást okozhat. Az okozott kellemetlenségért elnézésüket kérjük!

Tisztelt Ügyfelünk! Tájékoztatjuk, hogy a PSD2 erős ügyfél-hitelesítésre vonatkozó elvárásánakhatályba lépését követően némely kereskedői weboldalak nem készültek fel az előírásoknak megfelelő  átállásra, ennélfogva nem felelnek meg a rendelet követelményeinek. Ezeken az internetes oldalakon gyakran tapasztalható, hogy a vásárlás végső fázisában a tranzakció megszakad és/vagy elutasításra kerül. További részletekért kérjük, látogasson el a https://www.budapestbank.hu/hirek/PSD2-sikertelen-tranzakciok oldalra!

Fióki időpont kérés Telebank 1440
+36 1 477-7777
Írjon nekünk! Fiókok és ATM-ek Árfolyamok

Budapest Bank Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitel

THM: 3,98%

1/2lépés

Hitel kalkulátor

?
?
?
?
?
?

Kedvezőbb kamatozás érdekében vállalom az alábbi feltételeket
?


Egyenlítő hatás kalkulációjához szükséges adatok

?
?
?
?
?

Kis türelmet, számolunk...

Milyen távon szeretné rögzíteni törlesztőrészletét?

Az Ön számára az alábbi terméket és konstrukciót ajánljuk:

Termék:[nev]
Konstrukció1:[konstrukcio]
Kamatperiódus:[kamatperiódus]
Kamatozás típusa:[kamattipus]
Havi törlesztőrészlet (a támogatási időszak alatt):nn nnn Ft
Havi törlesztőrészlet a támogatási időszak után:nn nnn Ft
Fogyasztó által fizetendő teljes összeg2:n nnn nnn Ft

Az Ön által megadott adatok alapján, az Egyenlítő hatás miatt n nnn nnn Ft kedvezményben részesül a futamidő alatt.
Az eredetileg tervezett hhh hónap helyett hh hónappal rövidebb idő alatt hhh hónapra módosul a futamidő.

Feltétel vizsgálat szükséges Előzetes Budapest Bank Minősített fogyasztóbarát feltétel vizsgálat:

Jelzáloghitel termékbemutató

THM3:n.n %
THM3 egyenlítő hatással:n.n %
Kamat mértéke (a támogatási időszak alatt):n.nn %
Kamat mértéke támogatott időszak után:n.nn %
Hitel teljes összege:n nnn nnn Ft
Hitel teljes díja:n nnn nnn Ft
Törlesztőrészletek száma:nn
Kamatkedvezmény feltétele1
Vállalt havi rendszeres jóváírás:Nincs 130.000 Ft / hó 300.000 Ft / hó
Havi 2 darab csoportos beszedési megbízás teljesülése:Nem Igen
Biztosítási szolgáltatás megkötése:Nem feltétel Hitelfedezeti biztosítás megkötése Hitelfedezeti biztosítás vagy Életbiztosítás megkötése
Minősített fogyasztóbarát lakáshitel igénybevételének minimális feltétele1
Igényléskor igazolni szükséges minimális jövedelem ügyletszinten:200.000 Ft/hó

Induló költségek

Folyósítás díja
nn nnn%
Tulajdoni lap lekérésének díja
nn nnnFt
Térképmásolat lekérésének díja
nn nnnFt
Értékbecslés díja
nn nnnFt
Földhivatali eljárás díj
nn nnnFt
Közjegyzői díj
nFt
Helyszíni szemle díj
nn nnnFt
Átutalási díj maximális mértéke
nn nnnFt
Induló költségek összesen
nn nnnFt
Bank visszatéríti a folyósítással egyidejűleg a kapcsolódó díjat a hatályos Hirdetmény szerint meghatározott mértékben.

A jelzáloghitel fedezeteként bevont ingatlan(ok)ra zálogjog kerül bejegyzésre.
Hitelező: Budapest Bank Zrt.
Az Adósnak rendelkeznie kell az ingatlanra vonatkozó lakásbiztosítással és a banknál vezetett fizetési számlával.
1 A konstrukció és kamatkedvezmény részletes feltételeiért kattintson!

1 Minősített fogyasztóbarát lakáshitel részletes feltételeiért kattintson!

2 A fogyasztó által fizetendő teljes összeg tartalmazza, a teljes futamidő alatt megfizetendő összes tőkét, hitelkamatot, induló költségeket és a folyamatos költségeket, ideértve a konstrukció igénybevételének feltételéül előírt szolgáltatások díját. Kamatkedvezmény 2 konstrukció esetén, a kalkuláció az Életbiztosítási feltétel teljesítésével készült.

3 A teljes hiteldíj mutató (THM) meghatározása az aktuális feltételek, illetve a hatályos jogszabályok figyelembevételével történt, és a feltételek változása esetén a mértéke módosulhat. A THM 5 millió forintra, 20 éves futamidejű hitelekre vonatkozik. A THM értéke nem tükrözi a hitel kamatkockázatát. A hitel igényléséhez a fedezeti ingatlanra vonatkozóan vagyonbiztosítás megléte vagy megkötése szükséges. Az Adósnak rendelkeznie kell a banknál vezetett fizetési számlával.

Az Egyenlítő Hitel konstrukcióra vonatkozó THM meghatározása során, az ügyfél fizetési számláján elhelyezendő pénzeszközeit a példában felsoroltak szerint vette figyelembe, így az Egyenlítő Hitel konstrukcióra vonatkozó THM tükrözi a megtakarításokból származó és kamatkedvezmény formájában elérhető előnyöket.

A kalkuláció eredményei kizárólag figyelemfelkeltés céljára szolgálnak, és nem minősülnek a Ptk. 6:64.§-a szerinti ajánlattételnek. A bank a kölcsönt a mindenkori hitelbírálat feltételei alapján nyújtja.

Fogyasztóbarát feltételvizsgálat

 • 1

  HITELRE VONATKOZÓ ADATOK

 • 2

  ADÓSRA VONATKOZÓ ADATOK

 • 3

  FEDEZETI INGATLANRA VONATKOZÓ ADATOK

HITELRE VONATKOZÓ ADATOK

2/2lépés

Kalkuláció eredménye kamatperiódus szerint


A Magyar Reformok Működnek - Otthonteremtési Program

Maximálisan igényelhető
CSOK támogatás összege n nnn nnn Ft

A hirdetésben szereplő családi otthonteremtési kedvezmény
Magyarország Kormánya által nyújtott támogatás.

A támogatásra való jogosultság feltételeit megtekintheti itt.

 6 hónapos kamatperiódus 5 éves kamatperiódus 10 éves kamatperiódus 15 éves kamatperiódus Végig fix kamat
Hitelcél
Az Ön által megadott adatok alapján, nem elérhető a konstrukció
Az Ön által megadott adatok alapján, nem elérhető a konstrukció
Az Ön által megadott adatok alapján, nem elérhető a konstrukció
Az Ön által megadott adatok alapján, nem elérhető a konstrukció
Az Ön által megadott adatok alapján, nem elérhető a konstrukció
Hiteltípus
Konstrukció*
Kamatozás típusa:
Igényelt hitelösszeg
Futamidő
Ügyleti kamat (a támogatási időszak alatt)
Ügyleti kamat a támogatott időszak után
Havi törlesztőrészlet (a támogatási időszak alatt)
Havi törlesztőrészlet a támogatási időszak után
HitelezőBudapest Bank Zrt.
Hitel fedezeteA jelzáloghitel fedezeteként bevont ingatlan(ok)ra zálogjog kerül bejegyzésre
 Egyenlítő hatás nélkül Egyenlítő hatással Egyenlítő hatás nélkül Egyenlítő hatással Egyenlítő hatás nélkül Egyenlítő hatással Egyenlítő hatás nélkül Egyenlítő hatással Egyenlítő hatás nélkül Egyenlítő hatással
THM mértéke**
Visszafizetendő tőke
Visszafizetendő kamat
Fogyasztó által fizetendő teljes összeg
Hitel teljes díja
Törlesztőrészletek száma
Meg nem fizetett törlesztőrészlet összeg
Meg nem fizetett törlesztőrészlet száma

Induló költségek

Tulajdoni lap lekérésének díja
nn nnnFt
Térképmásolat lekérésének díja
nn nnnFt
Értékbecslés díja
nn nnnFt
Földhivatali eljárás díj
nn nnnFt
Közjegyzői díj
nFt
Helyszíni szemle díj
nn nnnFt
Átutalási díj maximális mértéke
nn nnnFt
Induló költségek összesen
nn nnnFt
Bank visszatéríti a folyósítással egyidejűleg a kapcsolódó díjat a hatályos Hirdetmény szerint meghatározott mértékben.


* A konstrukció részletes feltételeiről az "Akciók és Kedvezmények" oldalon tud tájékozódni.

** A teljes hiteldíj mutató (THM) meghatározása az aktuális feltételek, illetve a hatályos jogszabályok figyelembevételével történt, és a feltételek változása esetén a mértéke módosulhat. A THM 5 millió forintra, 20 éves futamidejű hitelekre vonatkozik. A THM értéke nem tükrözi a hitel kamatkockázatát. A hitel igényléséhez a fedezeti ingatlanra vonatkozóan vagyonbiztosítás megléte vagy megkötése szükséges. Az Adósnak rendelkeznie kell a banknál vezetett fizetési számlával.

Az Egyenlítő Hitel konstrukcióra vonatkozó THM meghatározása során, az ügyfél fizetési számláján elhelyezendő megtakarításait a példában felsoroltak szerint vette figyelembe, így az Egyenlítő Hitel konstrukcióra vonatkozó THM tükrözi a megtakarításokból származó és kamatkedvezmény formájában elérhető előnyöket.

A kalkuláció eredményei kizárólag figyelemfelkeltés céljára szolgálnak, és nem minősülnek a Ptk. 6:64.§-a szerinti ajánlattételnek. A bank a kölcsönt a mindenkori hitelbírálat feltételei alapján nyújtja.

bbvideologo

Érdeklődés

Teljeskörűen tájékoztatjuk a kölcsön feltételeiről és annak részleteiről, továbbá személyre szabott ajánlat kerül kidolgozásra az Ön számára.

Teendők

Lakás vásárlási hitel esetén kérjük, tájékozódjon az adásvételi szerződés tartalmi elemeiről és ezekről tájékoztassa ügyvédjét is

Költségek

Díjmentes kalkulációt és tanácsadást adunk Önnek.

Előzetes hitelbírálat

Amennyiben az ingatlan még nincs kiválasztva, de tudni szeretné, mennyiből gazdálkodhat, előzetes Hitelképességi vizsgálatot készítünk Önnek.

Teendők

Jövedelmet igazoló dokumentumok összegyűjtése.

Költségek

A benyújtott dokumentumok alapján díjmentesen megállapítjuk, hogy mekkora összegű kölcsönt biztosíthatunk Önnek.

Értékbecslés

Bankunk értékbecslője az Ön által megadott időpontban megtekinti az ingatlant és meghatározza az értékét.

Teendők

Értékbecslő kollégánk felveszi Önnel vagy az ingatlan eladójával a kapcsolatot és közösen egyeztetnek az értékbecslés időpontjával kapcsolatban.

Költségek

Lakásvásárlási hiteleknél az adásvétellel kapcsolatosan ügyvédi díj és illeték fizetési kötelezettség is keletkezik, melyek nem banki költségek, de kérjük ezekkel is kalkuláljon.

Hiteligénylés benyújtása

Tanácsadónk segít a kölcsönigénylő lap kitöltésében, időt spórolva Önnek.

Teendők

Adásvételi szerződés megkötése, dokumentumok összegyűjtése, kölcsönigénylőlap kitöltése.

Költségek

Ingatlanonként:
Tulajdoni lap: 1 000 Ft
Térképmásolat: 3 000 Ft
Értékbecslés díja: max. 34 290 Ft
Visszatérítjük az értékbecslési díjat 5 millió Ft vagy afeletti hitelösszeg esetén.Ezen felül bármely hitelösszeg esetében átvállaljuk a tulajdoni lap, valamint a térképmásolat díját.

Hitelbírálat

A dokumentumok és az értékbecslés alapján elvégezzük a hitelbírálatot, és adunk Önnek egy kölcsönszerződés tervezetet.

Teendők

Pozitív hitel bírálat esetén, a szerződéskötéshez szükséges dokumentumok benyújtása, bankszámla nyitása.

Költségek

Bankunk nem számít fel szerződéskötési díjat!

Hitelszerződés megkötése

A szerződésbe foglalat szerződéskötési feltételek teljesítése és a Bank általi elfogadásátt követően, előre egyeztetett időpontban aláírjuk kölcsön és zálogszerződést, mely szerződéseket közjegyzői okiratba kell foglalni.

Teendők

A szerződés tervezet áttanulmányozására 3 nap áll rendelkezésére, ezen felül közjegyző kiválasztása, szerződés aláírása.

Költségek

Közjegyző várható költsége.
5 millió Ft kölcsönösszeg esetén 40 000 Ft-ig visszatérítjük a közjegyzői díjat Lakáshiteleknél és Enyhítő hiteleknél!

Földhivatali ügyintézés

Piaci vásárlási hitel esetén az Ön tulajdonjogának valamint a Budapest Bank zálogjogának és elidegenítési és terhelési tilalmának bejegyzése a Földhivatalban. Államilag támogatott vásárlási hitel esetén az ingatlanra jelzálog bejegyzés kerül. A hitel fedezete ingatlanra bejegyzett jelzálog.

Teendők

Földhivatali ügyintézés (Az ügyfél, a hitelközvetítő, vagy a Bank végzi).

Költségek

Földhivatali eljárás díja: fedezetbe vont ingatlanonként 12 600 Ft.

Folyósítás

A szerződésbe foglalt folyósítási feltételek teljesítése és Bank általi elfogadása esetén, folyósítjuk a hitelösszeget.

Teendők

Folyósításhoz szükséges dokumentumok benyújtása.

Költségek

Bankunk nem számít fel hitelfolyósítási díjat. A hitel utalásának díját az ügyfél a Lakossági forint számlavezetés Hirdetmény "Papír alapú átutalási teljesítése" díjtétele szerint fizeti.

Már a futamidő végéig fix törlesztőrészlettel is igényelhető 12 és 20 év között.

Kiszámítható, biztos megoldás akár 20 évig! A végig fix kamatozású konstrukcióban igényelt hitelek esetén nem kell extra feltételeket vállalni a kedvező kamat igénybevételéhez, és annak teljes futamidő alatti megtartásához sem. A részleteket az alábbi terméktájékoztatóban találja.


Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitel

1. Milyen célra használhatom a Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitelt?
Magyarország területén lévő

 • új és használt lakóház/lakás vásárlására,
 • igazoltan lakáscélú kölcsön kiváltására,

2. Mik a hitel legfontosabb jellemzői?

 • Igényelhető hitelösszeg: 2.000.000 Ft - 55.000.000 Ft1
 • Futamidő: 5 - 30 év
 • Devizanem: forint
 • Rendelkezésre tartási idő: maximum 180 nap
 • Kamatperiódusok hossza: 5 vagy 10 évig rögzített kamatozás, változatlan havi törlesztőrészlet a kamatperiódus alatt

3. A kölcsön jellemzői

 • Cselekvőképes, természetes személy vagyok.
 • A kölcsönigény benyújtásakor 21-65 éves vagyok.
 • A hitel lejáratakor nem töltöm be a 70. életévet
 • Ha a futamidő alatt betöltöm a 70. életévet (de nem érem el a 75. életévet), adóstársat vonok be, aki a futamidő végéig nem tölti be a 70. életévét.
 • Adósként nem szerepelek a Központi Hitelinformációs Rendszerben (KHR) negatív tartalmú információval.
 • Adósként, vagy adóstársként nem állok a természetes személyek adósságrendezéséről szóló 2015. évi CV. törvény szerinti eljárás hatálya alatt, ilyen eljárást nem kezdeményeztem. Adóstársam is megfelel a szabálynak.
 • A kölcsönigénylés időpontját megelőző 3 hónapra rendszeres jövedelmet tudok igazolni, egyazon munkahelyen. Jövedelmem havi összege eléri a nettó 130.000 Ft-ot. Adóstárs esetén együttes havi jövedelmünk eléri a nettó 130.000 Ft-ot.
 • Ha alkalmazott vagyok, 6 hónapja folyamatosan fennálló munkaviszonyt tudok igazolni, ebből legalább 3 hónapot a jelenlegi munkahelyen, lejárt próbaidővel.
 • A kölcsöncélt tudom igazolni.
 • A kölcsöncéllal érintett ingatlannak (leendő) tulajdonosa vagyok
 • A fedezetként felajánlott ingatlan:
  • családi ház, vagy
  • társasházban, vagy lakásszövetkezeti lakóépületben lévő lakás, vagy
  • garázs (kizárólag pótfedezet lehet).
 • Rendelkezem a fedezetként felajánlott ingatlanra kiterjedő vagyonbiztosítással, vagy megkötöm a biztosítást (bármely szolgáltatónál).
 • Díjmentes fizetési számlát, vagy lakossági bankszámlát vezetek (vagy nyitok) a Budapest Banknál.

4. Mi a hitel biztosítéka?

 • A hitel biztosítéka:
  • a fedezetként felajánlott ingatlanra alapított, és a Budapest Bank javára bejegyzett jelzálogjog (beleértve az önálló zálogjogot), és
  • a jelzálogjogot biztosító elidegenítési és terhelési tilalom.
 • A Budapest Bank a fenti biztosítékok ingatlan-nyilvántartásba való bejegyzését teljes körűen intézi, és csak a jogszabályban meghatározott költségeket számíthatja fel. Fedezetként csak olyan ingatlan fogadható el, ami:
  • per-, teher- és igénymentes, és
  • a jelzálogjog, elidegenítési és terhelési tilalom ingatlan-nyilvántartási bejegyzésének nincs jogi akadálya.

5. Szükséges az ingatlan értékbecslése?

 • Minden esetben szükséges a fedezetként felajánlott ingatlan értékbecslése, melyet a Budapest Bank által megbízott független értékbecslő végez. A kölcsön összege nem haladhatja meg az értékbecslés során megállapított hitelbiztosítéki érték 100%-át.

6. Hogy működik az ajánlatkérés?

 • Ajánlatot a bankfiókban, vagy a hitelközvetítőjénél kérhet.
 • A hiteligényléshez szükséges dokumentumokat az Ön részére átadott ellenőrző listában találja. Gyűjtse ezeket össze, majd adja át a bankfiókban az ügyintézőnek, vagy a hitelközvetítőjének (aki továbbítja a bankfiókba)! A hiteligény befogadása a dokumentumok bankfiókba történő hiánytalan megérkezését követő munkanapon történik meg.
 • Befogadáskor a Budapest Bank egy visszavonhatatlan ajánlatot ad át Önnek. Az ajánlat a kölcsönszerződés tervezet átvételétől számított 15 napig érvényes.
 • A Budapest Bank a kölcsönszerződést (a számlavezetési díjtól és a vagyonbiztosítás díjtól eltekintve) a befogadáskor érvényes feltételekkel, vagy Önre nézve annál kedvezőbb THM feltételekkel köti meg. A szerződéskötés feltételeit a Termékismertető 6. pontja alatt találja.

7. Hogy történik a hitel folyósítása?

A folyósítás egyösszegben történik. A folyósítás általános feltételeit a Termékismertető 7. pontja alatt találja.

 • Vásárlási hitel esetén az adásvételi szerződésben megjelölt számlaszámra,
 • hitelkiváltás esetén pedig a kiváltandó hitelt nyújtó bank által megadott számlaszámra kerül átutalásra a hitelösszeg.

8. Hogy működik a hitel törlesztése?

 • A törlesztés módja havi egyenletes, amely történhet:
  • a Budapest Banknál vezetett bankszámlájáról, vagy
  • a Budapest Bank által biztosított ingyenes, kizárólag a törlesztőrészlet és a kapcsolódó díjak elszámolására szolgáló számláról.
 • Az első törlesztési kötelezettség esedékessége:
  • ha a folyósítás az adott hónap 15. napja előtt történik -> a folyósítást követő hónap 10. napján
  • ha a folyósítás az adott hónap 15-én, vagy azt követően történik -> a folyósítást követő második hónap 10. napján
 • A továbbiakban minden hónap 10. napján esedékes a törlesztés. Ha a hónap 10. napja nem munkanap, akkor az azt követő első munkanapon kell törleszteni.

9. Milyen kamatra vagyok jogosult?

10. Előtörleszthetem a hitelt?

 • Igen, előtörlesztési igényét írásban kell jeleznie a Budapest Bank felé. A teljes vagy részleges előtörlesztési díj az előtörlesztett összeg 1%-a. Bármely lakástakarék-pénztári megtakarításból, a hozzá kapcsolódó állami támogatásból és az azokra jóváírt kamatból finanszírozott teljes vagy részleges előtörlesztés díjmentes.

11. Milyen ügyintézési határidőkre számíthatok?

 • Hiteligénye az értékbecslés rendelkezésre állásától számított 15 munkanapon belül kerül elbírálásra.
 • A folyósítás a folyósítási feltételek teljesítését követő 2 munkanapon belül történik meg, de ettől eltérő időpontban is kérheti azt.
 • Ha Ön a kölcsönszerződésben foglalt valamennyi fizetési kötelezettségét teljesítette, vagy hitelét teljesen előtörlesztette, a jelzálogjog törlési engedély a teljes tartozás hitelszámlán történő jóváírásától számított 7 munkanapon belül kerül kiállításra.

12. Milyen egyéb szolgáltatást vehetek igénybe a hitelfelvételhez?

Kockázati életbiztosítást és hitelfedezeti biztosítást is igényelhet jelzáloghitele mellé, a részleteket az alábbi linkeken találja: Kockázati életbiztosítás, Hitelfedezeti biztosítás.

13. Milyen díjakkal, költségekkel számolhatok a hitel folyósításáig?

REPREZENTATÍV PÉLDA
A hitelfelvétel célja Használt lakás vásárlása
A hitel teljes összege 5.000.000 Ft
Futamidő 240 hónap
Kamatozás módja 5 éves kamatperiódusokban rögzített, 10 éves kamatperiódusokban rögzített
Törlesztőrészletek száma 240 db
Hitelfelvételkor fizetendő összes díj és költség
folyósítási díj nem kerül felszámításra
tulajdoni lap másolatának lekérési díja* 0 Ft2
térképmásolat lekérési díja* 0 Ft1
jelzálogjog bejegyzés díja* 0 Ft1
értékbecslés díja* 0 Ft1
közjegyzői díj**3 75.120 Ft
5 éves kamatperiódus 10 éves kamatperiódus
A hitel teljes díja 2.208.761 Ft 2.716.859 Ft
A teljes visszafizetendő összeg 7.208.761 Ft 7.716.859 Ft
Havi törlesztőrészlet 29.966 Ft 32.083 Ft
Induló ügyleti kamat 3,86% 4,65%
THM**** 3,98% 4,80%
REPREZENTATÍV PÉLDA
A hitelfelvétel célja
Használt lakás vásárlása
REPREZENTATÍV PÉLDA
A hitel teljes összege
5.000.000 Ft
REPREZENTATÍV PÉLDA
Futamidő
240 hónap
REPREZENTATÍV PÉLDA
Kamatozás módja
5 éves kamatperiódusokban rögzített, 10 éves kamatperiódusokban rögzített
REPREZENTATÍV PÉLDA
Törlesztőrészletek száma
240 db
REPREZENTATÍV PÉLDA
Hitelfelvételkor fizetendő összes díj és költség
REPREZENTATÍV PÉLDA
folyósítási díj
nem kerül felszámításra
REPREZENTATÍV PÉLDA
tulajdoni lap másolatának lekérési díja*
0 Ft2
REPREZENTATÍV PÉLDA
térképmásolat lekérési díja*
0 Ft1
REPREZENTATÍV PÉLDA
jelzálogjog bejegyzés díja*
0 Ft1
REPREZENTATÍV PÉLDA
értékbecslés díja*
0 Ft1
REPREZENTATÍV PÉLDA
közjegyzői díj**3
75.120 Ft
REPREZENTATÍV PÉLDA
5 éves kamatperiódus
10 éves kamatperiódus
REPREZENTATÍV PÉLDA
A hitel teljes díja
2.208.761 Ft
2.716.859 Ft
REPREZENTATÍV PÉLDA
A teljes visszafizetendő összeg
7.208.761 Ft
7.716.859 Ft
REPREZENTATÍV PÉLDA
Havi törlesztőrészlet
29.966 Ft
32.083 Ft
REPREZENTATÍV PÉLDA
Induló ügyleti kamat
3,86%
4,65%
REPREZENTATÍV PÉLDA
THM****
3,98%
4,80%

* A Hitelező érdekkörén kívül felmerülő költségek.

** A jogszabályi előírások alapján számított munkadíj és költségtérítés összegének középértéke alapján egyoldalú közjegyzői okiratba foglalt 20 oldalas kölcsön- és zálogszerződésre számolt reprezentatív példa. A közjegyzői díj pontos mértéke a közjegyzői díjszabásról szóló 22/2018. (VIII. 23.) IM rendelet alapján kerül a közjegyző által meghatározásra.

**** THM (Teljes hiteldíj mutató): A THM érték meghatározása az aktuális általános, illetve a teljes hiteldíj mutató meghatározásáról, számításáról és közzétételéről szóló 83/2010. (III. 25.) Kormányrendeletben meghatározott feltételek szerint került megállapításra, ugyanakkor nem tartalmazza a fedezetül szolgáló ingatlanra vonatkozóan kötendő vagyonbiztosítás díját. A feltételek változása esetén a THM mértéke módosulhat. A THM értéke nem tükrözi a hitel kamatkockázatát.

14. Milyen egyéb díjakkal számolhatok?

14.1. A folyósításig felmerülő díjak és költségek

 • Vagyonbiztosítás díja: a becsült éves díj a biztosított kockázati körtől és az ingatlan jellegétől függ, de átlagosan a biztosított vagyon értékének 3,5 ezreléke.
 • Jelzálogtörlési díj: megegyezik a mindenkor hatályos földhivatali igazgatási szolgáltatási díjjal, jelenleg 6.600 Ft.
 • Kölcsönösszeg átutalásának díja: a kölcsönösszeg átutalásának díja maximum 16.885 Ft, de nem több, mint a kölcsönösszeg 0,75%-a. A díj akkor kerül felszámításra, ha a Budapest Banknál vezetett törlesztési számlájáról:
  • az eladó(k) adásvételi szerződésben megadott bankszámlájára, vagy
  • ügyvédi letéti számlára, vagy
  • hitelkiváltás esetén a kiváltandó hitelt nyújtó bank által megadott számlaszámra történik átutalás.

14.2. Opcionálisan igénybe vehető szolgáltatások esetén:

 • Életbiztosítás díja: mértéke függ a biztosított életkorától, és a választott biztosítási csomagtól.
 • Hitelfedezeti biztosítás díja: a pontos feltételeket a biztosítási terméktájékoztató és feltételek tartalmazza. A biztosítás (a választott csomagtól függően) haláleset, egészségkárosodás, keresőképtelenség és munkanélküliség esetén biztosítja a fennálló tartozás megfizetését, vagy a fizetési nehézséggel érintett időszak áthidalását.
 • Előtörlesztési díj: a 10. pont szerint

15. Hol találom a további részleteket?

További részleteket a Termékismertetőben és a mindenkor hatályos Hirdetményben talál, illetve érdeklődjön a bankfiókainkban, vagy a hitelközvetítőknél!


1 A Budapest Bank úgy határozza meg a kölcsön lehetséges maximális összegét, hogy betartja a jövedelemarányos törlesztőrészletet és a hitelfedezeti arányokat szabályozó 32/2014. (IX.10.) MNB rendelet korlátait. Ha az igényelt kölcsön összege meghaladja a maximális értéket, további ingatlan bevonására lehet szükség.

2 Hirdetményben meghirdetett akció alapján

3 A Bank Hirdetményben meghirdetett akció alapján visszatéríti a Kölcsön- és Zálogszerződés egyoldalú közjegyzői okiratba foglalásának Adós által megfizetett költségét minden folyósításra került Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitel igénylés esetén a Hirdetményben foglalt módon.


Egyenlítő hitel

Minden egy döntéssel kezdődik. Lakáscélunk megvalósítása során a legfontosabb, hogy megtaláljuk a megfelelő finanszírozási forrást, és az, hogy ezt saját anyagi lehetőségeinkhez mérten választhassuk meg.

Jelzáloghitel felvétel esetén fontos szem előtt tartanunk, hogy a hitel futamideje alatt bevételeink változhatnak akár negatív, akár pozitív irányban. Érdemes mérlegelni azt is, hogy a jelzáloghitel felvétele során egy olyan döntést hozunk, amely hosszú távra, esetenként akár 15 – 25 évre szól. A törlesztőrészlet nagyságát tehát érdemes úgy megválasztani, hogy mellette lehetőséget teremtsünk biztonsági tartalék képzésére, hogy egy esetleges bevétel kiesés során se okozzon gondot a havi törlesztőrészlet megfizetése.

A törlesztőrészlet és az összesen visszafizetett összeg több tényezőn felül, leginkább az alábbiaktól függ:

 • a hitelösszegtől
 • futamidőtől
 • a kamat mértékétől

A kamat mértékét csökkenthetjük, amellyel az összesen visszafizetendő összeget is, ha különböző feltételeket vállalunk, mint például

 • ha a Banknál fizetési számlát nyitunk és a jövedelmünket ide utaljuk
 • különböző szolgáltatásokat veszünk igénybe (pl. biztosítások megkötése)

Az Egyenlítő konstrukció lényege, hogy ha a fizetési számlára

 • utalja a fizetését,
 • halmozza fel biztonsági tartalékait,
 • helyezi el nyaralásra félretett pénzét,
 • helyezi el a szabad pénzeszközeit,

úgy a fizetési számláján tartott pénz után a hitelkamattal megegyező kedvezményt kap, ezzel csökkentve a

 • az eredetileg tervezett futamidőt, mellyel csökken
  • a teljes visszafizetett összeg és
  • a THM mértéke is

Engedje meg, hogy egy példán keresztül bemutassuk a konstrukció lényegét. Hitelösszeg: 5.000.000 Ft, kamat mértéke 3,97%, kamatperiódus: 6 hónap

Jelzáloghitel termékbemutató
Standard konstrukció
Kamatkedvezmény nélkül
Egyenlítő konstrukció
Kamatkedvezmény nélkül
Standard konstrukció
Kamatkedvezmény 4 2
Egyenlítő konstrukció
Kamatkedvezmény 4 2
Kamat mértéke: 4,41% 4,66% 3,26% 3,51%
Eredeti futamidő 240 hónap 240 hónap 240 hónap 240 hónap
Tényleges futamidő: 240 hónap 203 hónap (-37 hónap) 240 hónap 210 hónap (-30 hónap)
Törlesztőrészlet: 31 736 Ft 32 416 Ft 28 716 Ft 29 358 Ft
Rendszeres jóváírás vállalás: - - 300.000 Ft 300.000 Ft
A hitelhez kapcsolódó fizetési számlán a futamidővégéig havi rendszerességgel  felhalmozott összeg: - 19.000 Ft - 19.000 Ft
A fogyasztó által fizetendő teljes összeg: 7 573 530 Ft 6 458 566 Ft 6 848 740 Ft 6 104 772 Ft
Kedvezmény mértéke: Meg nem fizetett törlesztőrészletek száma, összege 0 db, 0 Ft 39 db, 1 252 510 Ft 0 db, 0 Ft 30 db, 871 736 Ft
THM1: 4,7% 3,4% 3,5% 2,5%
Kamat mértéke:
Standard konstrukció
Kamatkedvezmény nélkül
4,41%
Egyenlítő konstrukció
Kamatkedvezmény nélkül
4,66%
Standard konstrukció
Kamatkedvezmény 4 2
3,26%
Egyenlítő konstrukció
Kamatkedvezmény 4 2
3,51%
Eredeti futamidő
Standard konstrukció
Kamatkedvezmény nélkül
240 hónap
Egyenlítő konstrukció
Kamatkedvezmény nélkül
240 hónap
Standard konstrukció
Kamatkedvezmény 4 2
240 hónap
Egyenlítő konstrukció
Kamatkedvezmény 4 2
240 hónap
Tényleges futamidő:
Standard konstrukció
Kamatkedvezmény nélkül
240 hónap
Egyenlítő konstrukció
Kamatkedvezmény nélkül
203 hónap (-37 hónap)
Standard konstrukció
Kamatkedvezmény 4 2
240 hónap
Egyenlítő konstrukció
Kamatkedvezmény 4 2
210 hónap (-30 hónap)
Törlesztőrészlet:
Standard konstrukció
Kamatkedvezmény nélkül
31 736 Ft
Egyenlítő konstrukció
Kamatkedvezmény nélkül
32 416 Ft
Standard konstrukció
Kamatkedvezmény 4 2
28 716 Ft
Egyenlítő konstrukció
Kamatkedvezmény 4 2
29 358 Ft
Rendszeres jóváírás vállalás:
Standard konstrukció
Kamatkedvezmény nélkül
-
Egyenlítő konstrukció
Kamatkedvezmény nélkül
-
Standard konstrukció
Kamatkedvezmény 4 2
300.000 Ft
Egyenlítő konstrukció
Kamatkedvezmény 4 2
300.000 Ft
A hitelhez kapcsolódó fizetési számlán a futamidővégéig havi rendszerességgel  felhalmozott összeg:
Standard konstrukció
Kamatkedvezmény nélkül
-
Egyenlítő konstrukció
Kamatkedvezmény nélkül
19.000 Ft
Standard konstrukció
Kamatkedvezmény 4 2
-
Egyenlítő konstrukció
Kamatkedvezmény 4 2
19.000 Ft
A fogyasztó által fizetendő teljes összeg:
Standard konstrukció
Kamatkedvezmény nélkül
7 573 530 Ft
Egyenlítő konstrukció
Kamatkedvezmény nélkül
6 458 566 Ft
Standard konstrukció
Kamatkedvezmény 4 2
6 848 740 Ft
Egyenlítő konstrukció
Kamatkedvezmény 4 2
6 104 772 Ft
Kedvezmény mértéke: Meg nem fizetett törlesztőrészletek száma, összege
Standard konstrukció
Kamatkedvezmény nélkül
0 db, 0 Ft
Egyenlítő konstrukció
Kamatkedvezmény nélkül
39 db, 1 252 510 Ft
Standard konstrukció
Kamatkedvezmény 4 2
0 db, 0 Ft
Egyenlítő konstrukció
Kamatkedvezmény 4 2
30 db, 871 736 Ft
THM1:
Standard konstrukció
Kamatkedvezmény nélkül
4,7%
Egyenlítő konstrukció
Kamatkedvezmény nélkül
3,4%
Standard konstrukció
Kamatkedvezmény 4 2
3,5%
Egyenlítő konstrukció
Kamatkedvezmény 4 2
2,5%

A példából látható, hogy havi 19.000 Ft a hitelhez kapcsolódó fizetési számlán a futamidő végéig felhalmozott összeg következtében 39 hónappal előbb fizeti ki a hitelét, ezzel összesen 1 252 510 Ft kedvezményben részesül. Amennyiben a futamidő során olyan élethelyzetbe kerül, amikor például:

 • váratlan kiadása keletkezik vagy meg szeretné valósítani egy személyes célját és felhasználja a fizetési számlán összegyűjtött pénzt, vagy
 • jövedelem kiesés miatt egy időre nem tudja gyarapítani a fizetési számlán lévő biztonsági tartalékait

úgy is kedvezményben részesül (természetesen kevesebb összegben) mert az Egyenlítő Hitel egy jelzáloghitelből és egy hozzá kapcsolódó fizetési számlából áll. A hitelhez tartozó fizetési számlán elhelyezett bármilyen pénzösszeg - legyen az havi rendszeres jövedelem, vagy megtakarítás – után napi szinten hitel-kamatkedvezményt számol el a bank, amely kamatkedvezményt félévente, ingyenes előtörlesztésként jóváír Önnek, majd az így csökkentett tőketartozást változatlan törlesztőrészlet mellett újraütemezi. Ennek hatására csökken a futamidő, így hamarabb visszafizetheti a jelzáloghitelét, mintha ugyanazt az összeget azonos feltételek mellett standard jelzálogkölcsönként vette volna fel.

Azonban ha az élethelyzete pozitívan alakul, adott esetben:

 • tervei megvalósulnak és nem kell hozzányúlni a pénzeszközökhöz
 • bevételei megemelkednek, így hónap végén több pénz marad a számláján vagy
 • váratlanul pénzhez jut, amit egy kis időre vagy a futamidő végéig elhelyez a fizetési számlán

úgy magasabb kedvezményben részesülhet.

Az Egyenlítő konstrukció egy lehetőség, hogy kölcsönének visszafizetését kézben tarthassa és az eredetileg vállalt futamidő helyett, előbb tudja visszafizetni, mellyel csökkentheti az összes visszafizetett összeget és ezzel a THM mértékét.

Egyenlítő Hitellel rendelkező Ügyfeleinknek 2016-os évben, átlagosan
72 413 Ft
kedvezményt írtunk jóvá aktuális tőketartozásukból a bankszámlán tartott pénz(ük) után3!

Tanácsra van szüksége?

Kérjen visszahívást képzett jelzálog specialistáinktól, akik minden részletre kiterjedően tudják bemutatni Önnek az Egyenlítő konstrukciót, továbbá minden felmerült kérdésére igyekeznek a legmegfelelőbb választ megadni. Kérjen ajánlatot, mielőtt döntene!

Konstrukciós feltételek:

 • 5 millió forint vagy annál magasabb hitelösszeg igénylése esetén vehető igénybe
 • A fizetési számlán lekötés nélkül tartott pénz, de maximum a mindenkor aktuális tőketartozás 70%-a után, biztosítunk Önnek a hitelkamattal egyenértékű kedvezményt.A kedvezmény mértékének meghatározása napi szinten történik. Az összegyűjtött kedvezményt évente két alkalommal díjmentesen előtörlesztjük a fennálló hitelösszegébe. Ezáltal a betörlesztett kedvezmény után a futamidő alatt már nem fog több kamatot fizetni!
 • A Bank a kölcsönt a mindenkori hitelbírálat feltételei alapján nyújtja

1 6 hónapos kamatperiódusú hitelek esetén a 2019.06.01-én vagy azt követően beadott, jóváhagyott ügyletek első kamatperiódusra vonatkozó árazásának meghatározásakor a Budapest Bank a 2019.05.29-én érvényes 6 havi BUBOR értéket (0,29%) az azt követő kamatperiódusok esetén pedig a kamatperiódus fordulónapját megelőző hónap utolsó munkanapja előtt 2 nappal érvényes referencia kamatláb értéket veszi figyelembe.

A teljes hiteldíj mutató (THM) meghatározása az aktuális feltételek, illetve a hatályos jogszabályok figyelembevételével történt, és a feltételek változása esetén a mértéke módosulhat. A THM 5 millió forintra, 20 éves futamidejű hitelekre vonatkozik. A THM értéke nem tükrözi a hitel kamatkockázatát. A hitel igényléséhez a fedezeti ingatlanra vonatkozóan vagyonbiztosítás megléte vagy megkötése szükséges. Az Egyenlítő Hitel konstrukcióra vonatkozó THM meghatározása során, az ügyfél fizetési számláján elhelyezendő megtakarításait a példában felsoroltak szerint vette figyelembe, így az Egyenlítő Hitel konstrukcióra vonatkozó THM tükrözi a megtakarításokból származó és kamatkedvezmény formájában elérhető előnyöket. A kalkuláció eredményei kizárólag figyelemfelkeltés céljára szolgálnak, és nem minősülnek a Ptk. 6:64. §-a szerinti ajánlattételnek. A bank a kölcsönt a mindenkori hitelbírálat feltételei alapján nyújtja.

2 Kamatkedvezmény 4 feltétele: Budapest Banknál fizetési számla megléte, vagy nyitása, továbbá havi legalább 300.000 Ft jóváírás vállalása a fizetési számlára valamint az ügyfél a törlesztési számlájához legalább 2 db csoportos beszedési megbízást teljesít, amelyek a jelzálogkölcsön futamideje alatt minden hónapban teljesülnek.

3 Egyenlítő Hitellel rendelkező Ügyfeleinknek a 2016-os évben (április és októberi kedvezmény jóváírást figyelembe véve) jóváírt egyenlítő hatás miatti kedvezmény mértékének átlaga.

Reprezentatív példa Egyenlítő konstrukció kamatkedvezmény 4: hitelösszeg 5 000 000 Ft, 240 hó futamidő, 3,51%-os kamat és 29 358 Ft havi törlesztővel a visszafizetendő teljes összeg 6 104 772 Ft, a hitel teljes díja, ideértve az annak részét képező díjat, jutalékot, költséget és adót 1 104 772 Ft, a kamat típusa változó, a THM: 2,5%. A törlesztőrészletek száma: 210, az alábbiakat feltételezve: havi 19 000 Ft a fizetési számlán rendszeresen felhalmozott összeg és havi 300 000 Ft havi rendszeres jóváírás. A jelzáloghitel fedezeteként bevont ingatlan(ok)ra zálogjog kerül bejegyzésre. Az Adósnak rendelkeznie kell az ingatlanra vonatkozó lakásbiztosítással és a banknál vezetett fizetési számlával. Hitelező: Budapest Bank Zrt.

Reprezentatív példa Standard konstrukció kamatkedvezmény 4: hitelösszeg 5 000 000 Ft, 240 hó futamidő, 3,26%-os kamat és 28 716 Ft havi törlesztővel a visszafizetendő teljes összeg 6 848 740 Ft, a hitel teljes díja, ideértve annak részét képező díjat, jutalékot, költséget és adót 1 848 740Ft, a kamat típusa változó, a THM: 3,5%. A törlesztőrészletek száma: 240. A jelzáloghitel fedezeteként bevont ingatlan(ok)ra zálogjog kerül bejegyzésre. Az Adósnak rendelkeznie kell az ingatlanra vonatkozó lakásbiztosítással és a banknál vezetett fizetési számlával. Hitelező: Budapest Bank Zrt.

Reprezentatív példa Egyenlítő konstrukció kamatkedvezmény nélkül: hitelösszeg 5 000 000 Ft, 240 hó futamidő, 4,66%-os kamat és 32 416 Ft havi törlesztővel a visszafizetendő teljes összeg 6 458 566 Ft, a hitel teljes díja, ideértve az annak részét képező díjat, jutalékot, költséget és adót 1 458 566 Ft, a kamat típusa változó, a THM: 3,4%. A törlesztőrészletek száma: 201, az alábbiakat feltételezve: havi 19 000 Ft a fizetési számlán rendszeresen felhalmozott összeg. A jelzáloghitel fedezeteként bevont ingatlan(ok)ra zálogjog kerül bejegyzésre. Az Adósnak rendelkeznie kell az ingatlanra vonatkozó lakásbiztosítással és a banknál vezetett fizetési számlával. Hitelező: Budapest Bank Zrt.

Reprezentatív példa Standard konstrukció kamatkedvezmény nélkül: hitelösszeg 5 000 000 Ft, 240 hó futamidő, 4,41%-os kamat és 31 736 Ft havi törlesztővel a visszafizetendő teljes összeg 7 573 530 Ft, a hitel teljes díja, ideértve annak részét képező díjat, jutalékot, költséget és adót 2 573 530Ft, a kamat típusa változó, a THM: 4,7%. A törlesztőrészletek száma: 240. A jelzáloghitel fedezeteként bevont ingatlan(ok)ra zálogjog kerül bejegyzésre. Az Adósnak rendelkeznie kell az ingatlanra vonatkozó lakásbiztosítással és a banknál vezetett fizetési számlával. Hitelező: Budapest Bank Zrt.

Már a futamidő végéig fix törlesztőrészlettel is igényelhető 12 és 20 év között.

Kiszámítható, biztos megoldás akár 20 évig! A végig fix kamatozású konstrukcióban igényelt hitelek esetén nem kell extra feltételeket vállalni a kedvező kamat igénybevételéhez, és annak teljes futamidő alatti megtartásához sem. A részleteket az alábbi terméktájékoztatóban találja.


Lakáscélú hitelek

Egy új helyre, új lakásba költözni senkinek sem egyszerű feladat. Döntések sorozatát kell meghozni, aggódni - vajon miből telik majd rá, nem is beszélve a sok utánajárásról. Ehhez szeretnénk segítséget nyújtani Önnek! Célunk, hogy Ön minél könnyebben és zökkenő mentesebben tudja megvásárolni álmai lakását, vagy ha már rendelkezik saját otthonnal, akkor annak bővítése, vagy akár meglévő lakáshitelének refinanszírozása is megvalósulhasson.

Milyen célra használhatja a lakáscélú kölcsönöket?

 • Lakásvásárlásra: Új vagy használt lakás vagy családi ház megvásárlására igényelhető jelzáloghitel.
 • Refinanszírozásra: Meglévő lakáshitelének kiváltására igényelheti ezt a típusú jelzálogkölcsönt, amennyiben lakáshitelének utolsó 3 havi törlesztését igazolja Bankunk felé
  • Meglévő ingatlan bővítésére:* Bővítési kölcsöneink olyan építési munkákra igényelhetőek, amelyek eredményeképpen a lakás alapterülete bővül, vagy tetőtér beépítésre.
  • Építésre*: Új, önállóan forgalomképes lakóingatlan létrehozására igényelhető jelzáloghitel.
 • Felújításra: A meglévő építmény, építményrész, önálló rendeltetési egység, helyiség rendeltetésszerű és biztonságos használhatóságának, valamint üzembiztonságának megtartása érdekében végzett (jókarbantartási) tevékenység.
 • Korszerűsítésre: olyan építési engedély köteles munkálatokra, amely a tetőszerkezetet érinti, és/vagy a homlokzat megjelenését szerkezetével együtt megváltoztatja, és/vagy az önálló rendeltetési egységek számának, rendeltetésének megváltoztatásával jár
  Az ECO korszerűsítési hitel az alábbi feltételek mellett vehető igénybe:

1. Mi az ECO korszerűsítési hitel célja?

Az ECO hitel olyan korszerűsítési célra igényelt jelzáloghitel, amely ösztönzi a magyar háztartások energiafogyasztásának csökkentését szolgáló munkálatokat, valamint a megújuló energia felhasználásán alapuló technológiák elterjedését (pl. napkollektor, napelem telepítése, hőszigetelés, nyílászáró csere, kazáncsere).

2. Milyen kedvezmények vehetők igénybe?

Az ECO korszerűsítési induló díja 0 Ft, amennyiben:

 • a korszerűsítést követően az ingatlan energetikai besorolása eléri a BB kategóriát, vagy
 • a korszerűsítés előtti energetikai besorolás legalább FF, amely a korszerűsítés révén legalább 2 kategóriát javul (lásd a lenti energetikai besorolás táblázatot)

Mindkét esetben egy korszerűsítés előtti és egy korszerűsítés utáni energetikai tanúsítvánnyal szükséges bizonyítani a besorolás javulását!

Besorolás Követelmény érték szerinti százalékos viszony Minőségi osztályának szöveges jellemzése
AA++ <40% Minimális energiaigényű
AA+ 40-60% Kiemelkedően nagy energiahatékonyságú
AA 61-80% Közel nulla energiaigényre vonatkozó követelménynél jobb
BB 81-100% Közel nulla energiaigényre vonatkozó követelményeknek megfelelő
CC 101-130% Korszerű
DD 131-160% Korszerűt megközelítő
EE 161-200% Átlagosnál jobb
FF 201-250% Átlagos
GG 251-310% Átlagost megközelítő
HH 311-400% Gyenge
II 401-500% Rossz
JJ >500% Kiemelkedően rossz
Besorolás
AA++
Követelmény érték szerinti százalékos viszony
<40%
Minőségi osztályának szöveges jellemzése
Minimális energiaigényű
Besorolás
AA+
Követelmény érték szerinti százalékos viszony
40-60%
Minőségi osztályának szöveges jellemzése
Kiemelkedően nagy energiahatékonyságú
Besorolás
AA
Követelmény érték szerinti százalékos viszony
61-80%
Minőségi osztályának szöveges jellemzése
Közel nulla energiaigényre vonatkozó követelménynél jobb
Besorolás
BB
Követelmény érték szerinti százalékos viszony
81-100%
Minőségi osztályának szöveges jellemzése
Közel nulla energiaigényre vonatkozó követelményeknek megfelelő
Besorolás
CC
Követelmény érték szerinti százalékos viszony
101-130%
Minőségi osztályának szöveges jellemzése
Korszerű
Besorolás
DD
Követelmény érték szerinti százalékos viszony
131-160%
Minőségi osztályának szöveges jellemzése
Korszerűt megközelítő
Besorolás
EE
Követelmény érték szerinti százalékos viszony
161-200%
Minőségi osztályának szöveges jellemzése
Átlagosnál jobb
Besorolás
FF
Követelmény érték szerinti százalékos viszony
201-250%
Minőségi osztályának szöveges jellemzése
Átlagos
Besorolás
GG
Követelmény érték szerinti százalékos viszony
251-310%
Minőségi osztályának szöveges jellemzése
Átlagost megközelítő
Besorolás
HH
Követelmény érték szerinti százalékos viszony
311-400%
Minőségi osztályának szöveges jellemzése
Gyenge
Besorolás
II
Követelmény érték szerinti százalékos viszony
401-500%
Minőségi osztályának szöveges jellemzése
Rossz
Besorolás
JJ
Követelmény érték szerinti százalékos viszony
>500%
Minőségi osztályának szöveges jellemzése
Kiemelkedően rossz

3. Hogy történik a díjak visszatérítése?

Az igénylés során felmerülő költségeket hitelösszegtől függetlenül átvállalja, vagy visszatéríti a Bank, amennyiben az Ügyfél benyújtja:

 • a nevére kiállított számlák másolatát, illetve
 • az energetikai tanúsítványok bankfiók által készített másolatát.

Minden induló díj visszatérítésére egyszerre kerül sor, a korszerűsítés után készült energetikai tanúsítvány, és az arról kiállított (utolsóként beadandó) számla benyújtásától számított 15 napon belül.
A benyújtott számlákon szereplő összegeket az Ügyfél fizetési számláján írja jóvá kedvezményként a Bank.

Az akcióval kapcsolatos további részletek az aktuális Jelzáloghitel Díjhirdetményben találhatók.

4. Példa az átvállalt és visszatérített induló díjakra*

Díjtétel Kedvezmény típusa Díj
Tulajdoni lap lekérésének díja** átvállalás 1 000 Ft
Térképmásolat lekérésének díja** átvállalás 3 000 Ft
Értékbecslés díja visszatérítés 34 290 Ft
Földhivatali eljárás díja visszatérítés 12 600 Ft
Közjegyzői díj visszatérítés 43 090 Ft
Helyszíni szemle díja visszatérítés 15 875 Ft
Energetikai tanúsítványok (2db) visszatérítés 50 000 Ft
Összesen 159 855 Ft
Díjtétel
Tulajdoni lap lekérésének díja**
Kedvezmény típusa
átvállalás
Díj
1 000 Ft
Díjtétel
Térképmásolat lekérésének díja**
Kedvezmény típusa
átvállalás
Díj
3 000 Ft
Díjtétel
Értékbecslés díja
Kedvezmény típusa
visszatérítés
Díj
34 290 Ft
Díjtétel
Földhivatali eljárás díja
Kedvezmény típusa
visszatérítés
Díj
12 600 Ft
Díjtétel
Közjegyzői díj
Kedvezmény típusa
visszatérítés
Díj
43 090 Ft
Díjtétel
Helyszíni szemle díja
Kedvezmény típusa
visszatérítés
Díj
15 875 Ft
Díjtétel
Energetikai tanúsítványok (2db)
Kedvezmény típusa
visszatérítés
Díj
50 000 Ft
Díjtétel
Összesen
Kedvezmény típusa
Díj
159 855 Ft

*A példa a 2 és 5 millió Ft közötti hitelösszegű ECO korszerűsítési hitelekre vonatkozik. A díjak átvállalása, visszatérítése 2 és 100 millió Ft között minden hitelösszeg esetén érvényes.
**A díj az akción kívül is visszatérítésre kerül, az aktuális Jelzáloghitel Díjhirdetmény szerint


Néhány érv, amiért megéri lakáscélú kölcsöneinket választania:

 • Ha több ingatlant ajánl fel fedezetként, kölcsönből fedezheti a kiszemelt ingatlan akár teljes vételárát!
 • Amennyiben még a kölcsönigénylési kérelem beadása előtt meg szeretné tudni, hogy jövedelmi helyzete alapján mennyi hitelre jogosult, lehetősége van előzetes hitelképesség vizsgálatot kérni.

Tanácsra van szüksége?

Kérjen visszahívást képzett jelzálog specialistáinktól, akik minden részletre kiterjedően tudják bemutatni Önnek az elérhető konstrukciót, továbbá minden felmerült kérdésére igyekeznek a legmegfelelőbb választ megadni. Kérjen ajánlatot, mielőtt döntene!

Reprezentatív példa Standard konstrukció kamatkedvezmény nélkül: hitelösszeg 5 000 000 Ft, 240 hó futamidő, 4,41%-os kamat és 31 736 Ft havi törlesztővel a visszafizetendő teljes összeg 7 573 530 Ft, a hitel teljes díja, ideértve annak részét képező díjat, jutalékot, költséget és adót 2 573 530Ft, a kamat típusa változó, a THM: 4,7%. A törlesztőrészletek száma: 240. A jelzáloghitel fedezeteként bevont ingatlan(ok)ra zálogjog kerül bejegyzésre. Az Adósnak rendelkeznie kell az ingatlanra vonatkozó lakásbiztosítással és a banknál vezetett fizetési számlával. Hitelező: Budapest Bank Zrt.

Már a futamidő végéig fix törlesztőrészlettel is igényelhető 12 és 20 év között.

Kiszámítható, biztos megoldás akár 20 évig! A végig fix kamatozású konstrukcióban igényelt hitelek esetén nem kell extra feltételeket vállalni a kedvező kamat igénybevételéhez, és annak teljes futamidő alatti megtartásához sem. A részleteket az alábbi terméktájékoztatóban találja.


Enyhítő Hitel

Úgy érzi, magas a törlesztőrészlete? A deviza hitelek elszámolása és forintosítása sem enyhített a terhein? Van megoldás! ENYHÍTŐ 1 és ENYHÍTŐ 2 HITEL!

 • Az Enyhítő 1 hitel lehetővé teszi Ön számára, hogy nem bankunk által nyújtott lakáscélú jelzáloghitelét első alkalommal kiváltsa.
 • Az Enyhítő 2 hitel alkalmas kizárólag Budapest Banknál fennálló lakáscélú jelzáloghitel első kiváltására, valamint más pénzügyi intézmény által nyújtott nem lakáscélú jelzáloghitel kiváltására.
 • Kedvező kamatozás: kiegészítő feltételek vállalásával a kamatok tovább csökkenthetők,
 • Induló banki költségek nélkül
  • 5.000.000 Ft, vagy afeletti hiteligény esetén értékbecslői díj visszatérítés1
  • 5.000.000 Ft, vagy afeletti hiteligény esetén 40.000 Ft-ig közjegyzői díj visszatérítés2
  • Tulajdoni lap, és térképmásolat lekérési díjat a Bank átvállalja 3

Enyhítő 1 és Enyhítő 2 hitel egyaránt igényelhető, 5 000 000 Ft felett Egyenlítő konstrukcióban is, 6 hónapos mellett, 5 és 10 éves kamatperiódusban. Az Egyenlítő Hitel egy jelzáloghitelből és egy hozzá kapcsolódó fizetési számlából áll, mely kombináció lehetővé teszi, hogy a hitelhez tartozó fizetési számlán elhelyezett bármilyen pénzösszeg - legyen az havi rendszeres jövedelem, vagy megtakarítás - kamatozás szempontjából csökkentse a tőketartozást és ezzel a Bank felé fizetendő kamatok összegét. Minden jelzáloghitelünk törlesztéséhez szükséges az Adósnak rendelkeznie fizetési számlával.

1 2016. augusztus 1-től az akció visszavonásáig befogadott hitelügyletek esetén a Bank visszatéríti a lakóingatlan értékbecslési díját (több ingatlanfedezet esetén mindegyik lakóingatlan értékbecslési díját), amennyiben az ügyfél Előzetes hitelképességi vizsgálata alapján hitelképesnek minősült, de a Hitelképességi vizsgálat eredményéről szóló nyilatkozat kiállítását követő 90 napon belül benyújtott hitelkérelmét a Bank elutasítja.

A visszatérítésre csak abban az esetben van lehetőség, amennyiben nem állnak fenn az Ügyfél részére átadott Előzetes hitelképességi tájékoztatón rögzített kizáró feltételek. A visszatérítés feltétele, hogy az ügyfél az ingatlan értékbecslésről készült számlát, vagy annak másolatát a Bank részére benyújtsa. A Bank a számlán, vagy annak másolatán szereplő összeget írja jóvá kedvezményként az ügyfél fizetési számláján.

2015. július 1-től az akció visszavonásáig befogadott hitelügyletek esetén a Bank visszatéríti a lakóingatlan értékbecslési díját (több ingatlanfedezet esetén mindegyik lakóingatlan értékbecslési díját) minden benyújtott és jóváhagyott 5.000.000 Ft, vagy afölötti hitelösszegű jelzálog alapú hitel igénylés esetén. A visszatérítésre a kölcsön folyósításával egyidejűleg kerül sor. A visszatérítés feltétele, hogy az ügyfél az ingatlan értékbecslésről készült számlát, vagy annak másolatát legkésőbb a kölcsön folyósításáig a Bank részére benyújtsa. A Bank a számlán, vagy annak másolatán szereplő összeget írja jóvá kedvezményként az ügyfél fizetési számláján.

2 2014. július 7-től az akció visszavonásáig befogadott hitelügyletek esetén a Bank visszatéríti a Kölcsön és Zálogszerződés egyoldalú közjegyzői okiratba foglalásának hiteligénylő által megfizetett költségét ügyletenként maximum 40.000 forint erejéig minden benyújtott és jóváhagyott 5.000.000 Ft, vagy afölötti hitelösszegű igénylés esetében. A visszatérítésre a kölcsön folyósításával egyidejűleg kerül sor. Szakaszos folyósítású ügyletek esetén az első szakasz folyósításakor kerül sor a díj visszatérítésére. A visszatérítés feltétele, hogy az ügyfél a közjegyzői okiratról készült számlát, vagy annak másolatát legkésőbb a kölcsön folyósításáig a Bank részére benyújtsa. A Bank a számlán, vagy annak másolatán szereplő összeget írja jóvá kedvezményként az ügyfél fizetési számláján. Az akció forint alapú lakáshitelre (ingatlan vásárlásra, építésre, bővítésre, korszerűsítésre, felújításra), és Enyhítő 2 hitelre terjed ki.

2012.02.01-től az akció visszavonásáig befogadott hitelügyletek esetén a Bank visszatéríti a Kölcsön és Zálogszerződés egyoldalú közjegyzői okiratba foglalásának hiteligénylő által megfizetett költségét ügyletenként maximum 40.000 forint erejéig minden benyújtott és jóváhagyott 10.000.000 Ft, vagy afölötti hitelösszegű igénylés esetében. A visszatérítésre a kölcsön folyósításával egyidejűleg kerül sor. Szakaszos folyósítású ügyletek esetén az első szakasz folyósításakor kerül sor a díj visszatérítésére. A visszatérítés feltétele, hogy az ügyfél a közjegyzői okiratról készült számlát, vagy annak másolatát legkésőbb a kölcsön folyósításáig a Bank részére benyújtsa. A Bank a számlán, vagy annak másolatán szereplő összeget írja jóvá kedvezményként az ügyfél fizetési számláján. Az akció bármely forint alapú hitelek Egyenlítő konstrukciójára terjed ki.

3 2015. július 1-től az akció visszavonásáig befogadott hitelügyletek esetén a Budapest Bank átvállalja a hiteligénylőtől a tulajdoni lap, valamint a térképmásolat lekérdezésének díját.

Reprezentatív példa Enyhítő 1 konstrukció kamatkedvezmény nélkül: hitelösszeg 5 000 000 Ft, 240 hó futamidő, 4,41%-os kamat és 31 736 Ft havi törlesztővel a visszafizetendő teljes összeg 7 573 530 Ft, a hitel teljes díja, ideértve annak részét képező díjat, jutalékot, költséget és adót 2 573 530Ft, a kamat típusa változó, a THM: 4,7%. A törlesztőrészletek száma: 240. A jelzáloghitel fedezeteként bevont ingatlan(ok)ra zálogjog kerül bejegyzésre. Az Adósnak rendelkeznie kell az ingatlanra vonatkozó lakásbiztosítással és a banknál vezetett fizetési számlával. Hitelező: Budapest Bank Zrt.

Reprezentatív példa Enyhítő 2 Standard konstrukció kamatkedvezmény nélkül: hitelösszeg 5 000 000 Ft, 240 hó futamidő, 4,91%-os kamat és 33 103 Ft havi törlesztővel a visszafizetendő teljes összeg 7 901 583 Ft, a hitel teljes díja, ideértve annak részét képező díjat, jutalékot, költséget és adót 2 901 583 Ft, a kamat típusa változó, a THM: 5,2%. A törlesztőrészletek száma: 240. A jelzáloghitel fedezeteként bevont ingatlan(ok)ra zálogjog kerül bejegyzésre. Az Adósnak rendelkeznie kell az ingatlanra vonatkozó lakásbiztosítással és a banknál vezetett fizetési számlával. Hitelező: Budapest Bank Zrt.


Családi Otthonteremtési Kedvezmény (CSOK) 2016

A Családi Otthonteremtési Kedvezmény (CSOK) egy vissza nem térítendő állami támogatás, mely kiváló otthonteremtési lehetőséget nyújt a család számára, már meglévő vagy vállalt gyermek után, használt-, és új lakás vásárlása, valamint lakás bővítése és építés esetén. A Budapest Banknál is igényelhető maximum 15 millió Ft összegig a legalább három gyermekes Családi Otthonteremtési Kedvezmény (CSOK 10+15) államilag támogatott lakáshitellel kombinálva, új lakás vásárlása, építése esetén. A 2 gyermekes Családi Otthonteremtési Kedvezmény pedig maximum 10 millió Ft összegig igényelhető államilag támogatott lakáshitellel kombinálva, ugyancsak új lakás vásárlása, építése esetén. A hirdetésben szereplő Családi Otthonteremtési Kedvezmény Magyarország Kormánya által nyújtott támogatás.

Milyen célra igényelheti a családi otthonteremtési kedvezményt jelenleg a Budapest Banknál?

 • Új lakás vásárlására és építésre (CSOK 10+15), 3 vagy több gyerek esetén
 • Új lakás vásárlására és építésre, 2 gyerek esetén
 • Használt lakás vásárlására (államilag támogatott lakáshitellel nem kombinálható)
 • Használt lakás bővítésére (államilag támogatott lakáshitellel nem kombinálható)

Néhány érv, amiért megéri a családi otthonteremtési kedvezményt választania:

 • Vissza nem térítendő állami támogatás 600.000 Ft-tól 10.000.000 Ft-ig
 • Meglévő vagy vállalt gyermek után
 • Önállóan vagy lakáshitellel kombinálva is igényelhető (utóbbi esetben a CSOK bírálat díjmentes)
 • 3 vagy több gyermekes család számára új lakás vásárlására és építésre, évi fix 3%-os kamatozású, maximum 15 millió Ft-os összegig legfeljebb 25 éves futamidővel államilag támogatott lakáshitellel is kombinálható (CSOK 10+15)
 • 2 gyermekes családok számára új lakás vásárlása vagy építése esetén, évi fix 3%-os kamatozású, maximum 10 millió Ft-os összegig legfeljebb 25 éves futamidővel államilag támogatott lakáshitellel kombinálható

Jogosultsági feltételekkel kapcsolatosan kérje Jelzáloghitel Specialistáink segítségét, akik minden információt megosztanak Önnel, vagy olvassa el az NGM által kiadott tájékozatót!

Már a futamidő végéig fix törlesztőrészlettel is igényelhető 12 és 20 év között.

Kiszámítható, biztos megoldás akár 20 évig! A végig fix kamatozású konstrukcióban igényelt hitelek esetén nem kell extra feltételeket vállalni a kedvező kamat igénybevételéhez, és annak teljes futamidő alatti megtartásához sem. A részleteket az alábbi terméktájékoztatóban találja.


Szabad felhasználású jelzáloghitelek

Legyen szó akár arról, hogy készpénzre van szüksége, vagy meglévő ingatlanát szeretné felújítani, vagy tartozásait kiváltani / rendezni, a megoldás a Budapest Bank szabad felhasználású jelzálogkölcsöne.

MILYEN CÉLRA HASZNÁLHATJA SZABAD FELHASZNÁLÁSÚ JELZÁLOGKÖLCSÖNEINKET?

Szabad felhasználásra: A szabad felhasználású jelzáloghitel ingatlan fedezete mellett nyújtott, bármilyen célra felhasználható kölcsön.

Adósságrendező kölcsön: Meglévő Banki tartozásait, hiteleit Bankunk kiváltja és egyetlen hitellé alakítja úgy, hogy közben akár havi terhei is jelentősen csökkenhetnek.

NÉHÁNY ÉRV, AMIÉRT MEGÉRI SZABAD FELHASZNÁLÁSÚ JELZÁLOGKÖLCSÖNEINKET VÁLASZTANIA:

Adósságrendező hitelünkkel összevonhatja meglévő tartozásait, ezzel elérheti, hogy akár alacsonyabb havi törlesztést kelljen a jövőben fizetnie, és csak egy Bank felé tartozzon.

Szabad felhasználású és Lakásfelújító jelzálogkölcsön esetén Ön dönti el, mire fordítja a hitelösszeget, Lakásfelújító kölcsön esetén csak költségvetést kérünk.

Reprezentatív példa Szabadfelhasználású Standard konstrukció kamatkedvezmény nélkül: hitelösszeg 5 000 000 Ft, 240 hó futamidő, 5,41%-os változó kamat és 34 502 Ft havi törlesztővel a visszafizetendő teljes összeg 8 237 274 Ft, a hitel teljes díja, ideértve annak részét képező díjat, jutalékot, költséget és adót 3 237 274 Ft, a kamat típusa változó, a THM: 5,7%. A törlesztőrészletek száma: 240. A jelzáloghitel fedezeteként bevont ingatlan(ok)ra zálogjog kerül bejegyzésre. Az Adósnak rendelkeznie kell az ingatlanra vonatkozó lakásbiztosítással és a banknál vezetett fizetési számlával. Hitelező: Budapest Bank Zrt.


Rögzítse meglévő jelzáloghitelének kamatát és tegye kiszámíthatóvá törlesztőrészletét!

Ha Önnek változó kamatozású jelzáloghitele van, érdemes átgondolnia, hogy a hosszú évek könnyebb tervezhetősége érdekében 5 vagy 10 éves kamatperiódusban rögzítse jelenlegi hitelének kamatát.

Mi a hosszú kamatperiódusban rögzített kamatozás?

A rögzített kamatozás hosszú kamatperiódusú, azaz 5 vagy 10 évre meghatározott kamatozású, átlátható és kiszámítható szerződést jelent. Ön a rögzítés teljes időszakára biztosan tudja, hogy törlesztőrészlete nincs kitéve a piaci kamatváltozások hatásának.
Ha viszont Önnek változó kamatozású a jelzáloghitele, akkor a törlesztőrészlete is változik a kamatok alakulásával. Ez történhet három vagy hat havonta, esetleg évente, de az biztos, hogy hosszabb távra nem láthatók előre a kamat és így a törlesztőrészlet változásai.


Miért változnak a kamatok?

A kamatok alakulását nemzeti és nemzetközi gazdasági, inflációs, kereskedelmi és politikai folyamatok egyaránt befolyásolhatják. Mivel a világ gazdasági rendszere nagyon összetett, ezért valószínűsíteni sok mindent lehet, de előre látni, hogy egyes események, folyamatok hogyan fogják befolyásolni a jegybanki alapkamatokat, valójában lehetetlen. A jegybanki alapkamat változásai pedig kikényszerítik a kereskedelmi bankok kamatlépéseit, amelyek már közvetlenül érintik a lakáshitelek kamatát, így a havi törlesztőrészleteket is.


Miért van szükség a hosszú kamatperiódusban rögzített kamatozású hitelekre?

Nem is olyan régen a világ komoly válságot vészelt át. A Magyar Nemzeti Bank, a kereskedelmi bankok és természetesen a hitelt felvevő ügyfelek is levonták a válságos esztendők tapasztalatait, azaz a figyelem középpontjába került a hitelezés minden oldalának etikus és kellően megfontolt volta. A Budapest Bank évek óta olyan termékeket is kínál, amelyek hosszú évekre rögzítik a törlesztőrészletek nagyságát. Ezzel Bankunk magára vállalja az adott rögzítéses időszak - kamatperiódus - alatti kamatváltozások kockázatát.


A kamatkockázatról további információkat talál a Magyar Nemzeti Bank alábbi weboldalán:
www.mnb.hu/letoltes/tajekoztato-a-kamatkockazatrol.pdf

Miért érdemes hosszú kamatperiódusban rögzített kamatozású lakáshitelt választani?

A Magyar Nemzeti Bank kezdeményezésére a Budapest Bank egyrészt a hosszú kamatperiódusban rögzített kamatozású jelzáloghitelek nyújtását részesíti előnyben, másrészt személyre szabott információkkal, tényekkel és számításokkal támogatja, hogy a változó kamatozásról való átszerződés lehetőségét és feltételeit Ön jól átgondolhassa.


További részletek: http://www.bankszovetseg.hu/fixkamat.cshtml?lang=hun

Mit kell tennem, hogy hosszú kamatperiódusban rögzített kamatozásúra cseréljem lakáshitelem?

Figyelje fokozottan a Bankunktól érkező tájékoztató levelet és olvassa át figyelmesen az abban foglaltakat. A jövő kiszámíthatósága, tervezhetősége érdekében feltétlenül érdemes mérlegelni a rögzített kamatozásra való váltás lehetőségét! A rögzített kamatozásra való váltás folyamata a „Kamathirdetmény Lakossági Ügyfelek részére, Változó kamatozású lakossági jelzáloghitelek 5 és 10 éves kamatperiódusokban való rögzítése" elnevezésű Hirdetményben található.


A rögzített kamatozásra váltáshoz milyen egyéb szolgáltatást vehetek igénybe a Budapest Banknál?

1. 10 éves kamatperiódusra rögzítés esetén Bankunk 6 hónapig díjmentesen biztosít Önnek hitelfedezeti biztosítási védelmet, amennyiben a szerződésmódosítással együtt igényli a biztosítást, vagy ekkor már rendelkezik a biztosítással. Az Ön által választott biztosítási csomag díja havonta beterhelésre kerül, majd havonta utólagosan visszatérítjük az összeget.

Az ingyenes időszakban a biztosítási díjat az elszámolási időszak minden hónapjának 10. napján a hiteltörlesztésre megadott fizetési számlán a Bank beterheli, majd legkésőbb ugyanazon hónap 25. napjáig a hiteltörlesztésre megadott fizetési számlára beterhelés napi értéknappal automatikusan visszatéríti.
A csatlakozás időpontjában hatályos, a www.budapestbank.hu weboldalon található ’A CARDIF Életbiztosító Zrt. és a CARDIF Biztosító Zrt. csoportos hitelfedezeti biztosításának általános feltételei a Budapest Bank által nyújtott jelzálog kölcsönszerződésekhez kapcsolódó Budapest Bank Jelzálog Hitelfedezeti Biztosításhoz’ dokumentumban (továbbiakban: Biztosítási Feltételek) foglalt díjak kerülnek beterhelésre, illetve visszatérítésre. Adós a hitelfedezeti biztosítást a Biztosítási Feltételekben foglaltak szerint jogosult felmondani.

2. Ha pénzügyi lehetőségei nem teszik lehetővé a magasabb törlesztőrészlet vállalását, de szeretné a kamatkockázatot csökkenteni, lehetősége van a szerződésmódosítással érintett hitelének futamidejét meghosszabbítani, az alábbi feltételek mellett:

 • A hitel meghosszabbított lejáratakor Ön a 70. életévét nem töltheti be.
 • Amennyiben adóstárs is bevonásra került a hitelébe, a meghosszabbított lejáratkor Ön a 75. életévét, adóstársa pedig a 70. életévét nem töltheti be.

Hol érdeklődhetek a részletekkel kapcsolatban?

Szerződésmódosítási szándékával érdeklődjön személyesen a Budapest Bank bármely bankfiókjában, vagy hívja Ügyfélszolgálatunkat - munkanapokon 8 és 17 óra között - a +36-1-477-7777-es, vagy a 1440-es telefonszámon (menüpont: 2; 1; 4; 4)!

6 hónapos kamatperiódusú hitelek esetén a 2019.06.01-én vagy azt követően beadott, jóváhagyott ügyletek első kamatperiódusra vonatkozó árazásának meghatározásakor a Budapest Bank a 2019.05.29-én érvényes 6 havi BUBOR értéket, (0,29%) az azt követő kamatperiódusok esetén pedig a kamatperiódus fordulónapját megelőző hónap utolsó munkanapja előtt 2 nappal érvényes referencia kamatláb értéket veszi figyelembe.

5 és 10 éves kamatperiódusú hitelek esetén az első kamatperiódusra vonatkozó árazást a Hirdetmény tartalmazza. A Bank az ügyleti kamat mértékét kizárólag a Magyar Nemzeti Bank honlapján közzétett, 5 éves kamatperiódus esetén H3K5, 10 éves kamatperiódus esetén H3K10 számú kamatváltoztatási mutató alapján változtathatja az egyes kamatperiódusok lejártával.

THM* lakáshitelek és Enyhítő 1 hitel esetén:

 • 6 hónapos kamatperiódussal: 3,5% - 4,9%
 • 5 éves kamatperiódussal: 4,4% - 5,8%
 • 10 éves kamatperiódussal: 4,9% - 6,4%

THM Enyhítő 2 konstrukció esetén:

 • 6 hónapos kamatperiódussal: 4,0% - 5,5%
 • 5 éves kamatperiódussal: 4,9% - 6,3%
 • 10 éves kamatperiódussal: 5,5% - 6,9%

THM szabad felhasználású és Adósságrendező hitelek esetén:

 • 6 hónapos kamatperiódussal: 4,5% - 6,0%
 • 5 éves kamatperiódussal: 5,4% - 6,9%
 • 10 éves kamatperiódussal: 6,0% - 7,4%

* A teljes hiteldíj mutató (THM) meghatározása az aktuális feltételek, illetve a hatályos jogszabályok figyelembevételével történt, és a feltételek változása esetén a mértéke módosulhat. A THM 5 millió forintra, 20 éves futamidejű hitelekre vonatkozik. A THM értéke nem tükrözi a hitel kamatkockázatát. A jelzáloghitel fedezeteként bevont ingatlan(ok)ra zálogjog kerül bejegyzésre. Az Adósnak rendelkeznie kell az ingatlanra vonatkozó lakásbiztosítással és a banknál vezetett fizetési számlával. A kalkuláció eredményei kizárólag figyelemfelkeltés céljára szolgálnak, és nem minősülnek a Ptk. 6:64.§-a szerinti ajánlattételnek. A bank a kölcsönt a mindenkori hitelbírálat feltételei alapján nyújtja.

Hasznos dokumentumok