Tisztelt Ügyfelünk!  Rendszerfrissítés miatt 2020. május 16. estétől több szolgáltatásunkban is kiesések várhatók.
Május 16. 22:45 és május 17. 01:00 között nem lesz elérhető a Budapest Business Terminál.
Május 16. 22:55 és 24:00 között szünetel a Budapest Internetbank, a Budapest Bank Mobil App, illetve a tranzakciós SMS-ek, valamint az internetes vásárláshoz kapcsolódó jóváhagyó SMS kód kiküldése.
Május 16. 23:00 és 23:30 között a bank ATM-jei nem üzemelnek.
A karbantartás teljes ideje alatt (2020. május 16. este 22:45 és 2020. május 17. hajnali 01:00 között) egyes szolgáltatásokban további rövid, néhány percen át tartó kiesések fordulhatnak elő.  Kérjük, utalásait és internetes vásárlásait időzítse a karbantartási időszakon kívülre. Megértését és türelmét köszönjük! Budapest Bank

Értékpapírszámla

Az értékpapírszámla egy olyan konstrukció, amely elsősorban az értékpapírok nyilvántartására szolgál. Ezen számlatípus elérhető minden nagykorú magánszemély számára, illetve vállalkozók, vállalatok, egyéb jogi személyek és intézmények számára is, eltérő kondíciókkal.

Több típusú értékpapírszámla is elérhető a Budapest Bank kínálatában:

  • Normál, forint alapú értékpapírszámla
  • Euró alapú értékpapírszámla
  • Dollár alapú értékpapírszámla
  • Tartós Befektetési Értékpapírszámla – TBSZ (ezen belül lehet Euró, illetve Dollár is)
  • Nyugdíj-előtakarékossági értékpapírszámla – NYESZ-R


Hogyan tud Értékpapírszámlát nyitni?

Értékpapírszámla személyesen, bármely bankfiókunkban nyitható. Közös tulajdonú értékpapírszámla nyitására nincs lehetőség, de számla feletti rendelkező általános esetben megjelölhető. Haláleseti kedvezményezett a fizetési számlával ellentétben itt nem adható meg!

A Budapest Banknál az értékpapírszámla nyitásakor, automatikusan nyílik a számla mellé egy kapcsolódó pénzszámla, az értékpapírszámlával megegyező devizanemben. Erre a pénzszámlára kerülnek az ügyfélnek járó összegek, illetve erről a pénzszámláról lehet átvezetni a pénzt a Budapest Banknál vezetett saját fizetési számlára, vagy magánszemély ennek hiányában erről tud kiutalni más banknál vezetett számlára is.

Az értékpapírszámla devizanemének meg kell egyeznie a megvásárolni kívánt értékpapírok devizanemével. Amennyiben több devizanemben is szeretne értékpapír ügyleteket folytatni, több értékpapírszámla nyitásra lesz szükség az adott devizanemekben.

Milyen költségekkel jár egy Értékpapírszámla?

Az Értékpapírszámla számlavezetési díjjal jár, mely minden naptári évre az év utolsó munkanapján, illetve a számla megszüntetése esetén a megszüntetéssel egyidejűleg kerül felszámításra. Ezen költség mellett, minden értékpapír számlán tartott állományra, a Bank havonta állományi díjat számít fel. A díj mértéke függ az instrumentumtól, az ügyfél fizetési számla csomagjától, illetve az összesített értékpapírszámla vagyontól is. A felszámított díjak kiegyenlíthetők a pénzszámlán történő jóváírásból (visszaváltás, befizetés, kamat-, vagy hozamfizetés) vagy akár kényszerértékesítéssel. Az értékpapírszámlát érintő díjakról bővebben a mindenkor hatályos Befektetési szolgáltatások hirdetményből tájékozódhat.


Megvásárolható értékpapírok

A fent említett értékpapírszámlákra az alábbi Budapest Bank által forgalmazott értékpapírok vásárolhatók meg:

beva

BEVA

Befektető-védelmi Alap

Részletek
mifid

MiFiD

Befektető védelmi szabályozás

Részletek
mnb

MNB

Éretékpapírszámla egyenlegek lekérdezése

Részletek
oba

OBA

Országos Betétbiztosítási Alap

Részletek

Tájékoztató anyagok