Ugrás az oldal tartalmáhozUgrás az elsődleges navigációhoz

Tisztelt Ügyfeleink!
Tervezett rendszerkarbantartási munkálatok miatt 2020. szeptember 15. 22:45 és 23:45 között szünetel az internetes vásárláshoz kapcsolódó jóváhagyó SMS kódok kiküldése. Kérjük, internetes vásárlásait időzítse a karbantartási időszakon kívülre.
Megértését és türelmét köszönjük! Budapest Bank Zrt.

Tisztelt Ügyfeleink! Weboldalaink folyamatos fejlesztés alatt állnak. Újabb fejlesztéseink eredményeképpen megújult weboldalunk további funkciókkal segíti fogyatékkal élő ügyfeleink honlapon történő tájékozódását. Jelenlegi új honlapunk már alkalmas a billentyűzettel történő bejárásra, felolvasó szoftverre optimalizált. Hamarosan az akadálymentes szolgáltatási térképünket is elérhetővé tesszük fogyatékkal élő Ügyfeleink részére, melyben magaskontrasztos nézetben jelenítjük majd meg igényeknek megfelelően fiókjainkat. Honlapunkon további akadálymentesítési fejlesztések is folyamatban vannak, melyek későbbi időszakban fognak elérhetővé válni Ügyfeleink számára. Ezek megvalósulásáról további tájékoztató üzenetet fogunk megjeleníteni Ügyfeleink részére.

Megértését és együttműködését köszönjük! Üdvözlettel: Budapest Bank

Tájékoztatjuk Tisztelt Ügyfeleinket, hogy augusztus 29-én (szombaton) a fiókok egységesen15:00 óráig tartanak nyitva.

Fióki időpont kérés Telebank 1440
+36 1 477-7777
Írjon nekünk! Fiókok és ATM-ek Árfolyamok

Értékpapírszámla

Az értékpapírszámla egy olyan konstrukció, amely elsősorban az értékpapírok nyilvántartására szolgál. Ezen számlatípus elérhető minden nagykorú magánszemély számára, illetve vállalkozók, vállalatok, egyéb jogi személyek és intézmények számára is, eltérő kondíciókkal.

Több típusú értékpapírszámla is elérhető a Budapest Bank kínálatában:

  • Normál, forint alapú értékpapírszámla
  • Euró alapú értékpapírszámla
  • Dollár alapú értékpapírszámla
  • Tartós Befektetési Értékpapírszámla – TBSZ (ezen belül lehet Euró, illetve Dollár is)
  • Nyugdíj-előtakarékossági értékpapírszámla – NYESZ-R


Hogyan tud Értékpapírszámlát nyitni?

Értékpapírszámla személyesen, bármely bankfiókunkban nyitható. Közös tulajdonú értékpapírszámla nyitására nincs lehetőség, de számla feletti rendelkező általános esetben megjelölhető. Haláleseti kedvezményezett a fizetési számlával ellentétben itt nem adható meg!

A Budapest Banknál az értékpapírszámla nyitásakor, automatikusan nyílik a számla mellé egy kapcsolódó pénzszámla, az értékpapírszámlával megegyező devizanemben. Erre a pénzszámlára kerülnek az ügyfélnek járó összegek, illetve erről a pénzszámláról lehet átvezetni a pénzt a Budapest Banknál vezetett saját fizetési számlára, vagy magánszemély ennek hiányában erről tud kiutalni más banknál vezetett számlára is.

Az értékpapírszámla devizanemének meg kell egyeznie a megvásárolni kívánt értékpapírok devizanemével. Amennyiben több devizanemben is szeretne értékpapír ügyleteket folytatni, több értékpapírszámla nyitásra lesz szükség az adott devizanemekben.

Milyen költségekkel jár egy Értékpapírszámla?

Az Értékpapírszámla számlavezetési díjjal jár, mely minden naptári évre az év utolsó munkanapján, illetve a számla megszüntetése esetén a megszüntetéssel egyidejűleg kerül felszámításra. Ezen költség mellett, minden értékpapír számlán tartott állományra, a Bank havonta állományi díjat számít fel. A díj mértéke függ az instrumentumtól, az ügyfél fizetési számla csomagjától, illetve az összesített értékpapírszámla vagyontól is. A felszámított díjak kiegyenlíthetők a pénzszámlán történő jóváírásból (visszaváltás, befizetés, kamat-, vagy hozamfizetés) vagy akár kényszerértékesítéssel. Az értékpapírszámlát érintő díjakról bővebben a mindenkor hatályos Befektetési szolgáltatások hirdetményből tájékozódhat.


Megvásárolható értékpapírok

A fent említett értékpapírszámlákra az alábbi Budapest Bank által forgalmazott értékpapírok vásárolhatók meg:

beva

BEVA

Befektető-védelmi Alap

Részletek
mifid

MiFiD

Befektető védelmi szabályozás

Részletek
mnb

MNB

Éretékpapírszámla egyenlegek lekérdezése

Részletek
oba

OBA

Országos Betétbiztosítási Alap

Részletek

Tájékoztató anyagok