Ugrás az oldal tartalmáhozUgrás az elsődleges navigációhoz

Tisztelt Ügyfelünk! Természetesen bankunk is tudomást szerzett arról, hogy a Kormány meg kívánja hosszabbítani a moratóriumot. Mindamellett a jelenleg hatályos jogszabály alapján a Magyarország Kormánya által a 2020. évi LVIII. törvényben biztosított fizetési moratórium 2020. március 19-től 2020. december 31-ig tart. 2021-ben az érvényben lévő jogszabálynak megfelelően válnak esedékessé a törlesztések. Bármilyen a jelenlegi szabályozást érintő  jogszabály módosítást a Budapest Bank jogkövető, prudensen működő pénzintézetként alkalmazni fog.

Tisztelt Ügyfeleink!
Tervezett rendszerkarbantartási munkálatok miatt 2020. szeptember 15. 22:45 és 23:45 között szünetel az internetes vásárláshoz kapcsolódó jóváhagyó SMS kódok kiküldése. Kérjük, internetes vásárlásait időzítse a karbantartási időszakon kívülre.
Megértését és türelmét köszönjük! Budapest Bank Zrt.

Tisztelt Ügyfeleink!
Weboldalaink folyamatos fejlesztés alatt állnak. Újabb fejlesztéseink eredményeképpen megújult weboldalunk további funkciókkal segíti fogyatékkal élő ügyfeleink honlapon történő tájékozódását. Jelenlegi új honlapunk már alkalmas a billentyűzettel történő bejárásra, felolvasó szoftverre optimalizált. Hamarosan az akadálymentes szolgáltatási térképünket is elérhetővé tesszük fogyatékkal élő Ügyfeleink részére, melyben magaskontrasztos nézetben jelenítjük majd meg igényeknek megfelelően fiókjainkat. Honlapunkon további akadálymentesítési fejlesztések is folyamatban vannak, melyek későbbi időszakban fognak elérhetővé válni Ügyfeleink számára. Ezek megvalósulásáról további tájékoztató üzenetet fogunk megjeleníteni Ügyfeleink részére.

Megértését és együttműködését köszönjük! Üdvözlettel: Budapest Bank

Tisztelt Ügyfeleink! Weboldalunkon a mai napon (2020.10.20.) 19:00 és 23:59 között karbantartási munkákat végzünk, amely bizonyos funkciók elérésében fennakadást okozhat. Az okozott kellemetlenségért elnézésüket kérjük!

Tisztelt Ügyfeleink! Értesítjük Önöket, hogy tervezett karbantartás miatt a Budapest Internetbank és a Budapest Bank Mobil App, a tranzakciós SMS-ek, valamint az internetes vásárlások jóváhagyásához szükséges megerősítő (SMS) kód (3DS) kiküldése szünetel 2020.11.13. (péntek) 22:00 óra és 2020.11.14. (szombat) 04:00 óra között. Amennyiben bármilyen kérdésük van, kérjük, hívják telefonos ügyfélszolgálatunkat a 1440 telefonszámon! Megértésüket és türelmüket köszönjük! Üdvözlettel: Budapest Bank

Tájékoztatjuk Tisztelt Ügyfeleinket, hogy augusztus 29-én (szombaton) a fiókok egységesen15:00 óráig tartanak nyitva.

Tisztelt Ügyfelünk! 2020. október 20-án az Országgyűlés a hiteltörlesztési moratórium meghosszabbításáról döntött, így a meghatározott társadalmi csoportoknak és a pénzügyi nehézséggel küzdő vállalkozásoknak 2021. január 1-től 2021. június 30-ig továbbra sem szükséges hiteleiket törleszteniük. A részletszabályokat egyelőre nem ismerjük, azok megjelenéséig ügyfeleink szíves türelmét kérjük! Az új moratóriummal kapcsolatos információkkal honlapunk folyamatosan frissülni fog!

Fióki időpont kérés Telebank 1440
+36 1 477-7777
Írjon nekünk! Fiókok és ATM-ek Árfolyamok

Kamatadó-mentes nyugdíjcél megtakarítás

Nyugdíj-előtakarékossági számla

Megigénylem

Nyugdíj-előtakarékossági számla

A Nyugdíj-Előtakarékossági Számla (rövidebb nevén NYESZ-R) egy speciális értékpapírszámla, amely az öngondoskodás államilag támogatott lehetőségét nyitja meg Ön előtt. Ebben a konstrukcióban a nyugdíjba vonulásig gyűjtheti és fektetheti be megtakarítását a számlán, majd ekkor a választott befektetés tőkéjét, annak hozamait, valamint az ehhez kapcsolódó állami előtakarékossági támogatások összegeit azok hozamaival is kiegészítve kamatadó-mentesen veheti fel.

Miért előnyös a Budapest Bank által kínált NYESZ-R?

calendat-time-maganszemely.svg

Mert tetszés szerinti összegek, tetszés szerinti időpontban ill. gyakorisággal helyezhetők el a NYESZ-R számlán.

edit-maganszemely.svg

Mert megválasztható, hogy a nyugdíjcélú megtakarítás milyen befektetésbe kerüljön. Mert az értékpapírok összetétele a későbbiekben is bármikor megváltoztatható.

kamat-maganszemely.svg

Mert a NYESZ-R számlán befektetett megtakarítás hozamát a hatályos szabályok szerint nem terheli kamatadó.

money-Ft-maganszemely.svg

Az állami támogatás miatt: éves szinten akár 100.000 Ft-ot* is visszakaphat a befizetett személyi jövedelemadójából az, aki a NYESZ-R számlán takarékoskodik.

Ft-maganszemely.svg

NYESZ-R számlán való megtakarítást az önkéntes nyugdíjpénztári kedvezménnyel kombinálva összesen akár 250 000 Ft* is visszajárhat a személyi jövedelemadó összegéből.

*lsd. Terméktájékoztató.

Hogyan lehet NYESZ-R számlát nyitni?

NYESZ-R számlát bármelyik Budapest Bank fiókban, személyesen lehet nyitni. A megnyitásához az Ön adóazonosító jelére, illetve minimum 5000 forintos kezdőbefizetésre van szükség.

Milyen értékpapírok közül lehet választani?

A Nyugdíj-előtakarékossági Számlán kizárólag értékpapír alapú befektetéseket lehet eszközölni. A Budapest Banknál nyitott NYESZ-R számlára Ön a Budapest Bank által forgalmazott, forintban denominált befektetési alapok befektetési jegyeit, illetve lakossági állampapírokat vásárolhat.

Befektetési alapok

Lakossági állampapírok

Meddig kell megnyitni a NYESZ-R számlát, hogy már az idei évre igénybe lehessen venni az állami előtakarékossági támogatást?

Az állami előtakarékossági támogatás felszámításának és igénybe vételének szempontjából az a meghatározó, hogy a NYESZ-R pénzszámlára mikor történt az előtakarékoskodó befizetése, ezért elvileg akár a decemberi utolsó banki napon is megoldható a számla nyitása valamint a kezdő befizetés melyre már igénybe vehető támogatás, de célszerű ezeket nem az utolsó napokra hagyni.

Mikor lehet felvenni a NYESZ-R számlán megtakarított pénzt?

A Nyugdíj-előtakarékossági számlán tartott megtakarításokhoz Ön a nyugdíjba vonulás után, minimum 10 év takarékoskodást követően jut hozzá. Ez ezt jelenti, hogy akár a nyugdíjhatárhoz közel vagy nyugdíjasként is nyithat NYESZ-R számlát, de min. 10 évig takarékoskodnia kell, hogy a konstrukció előnyeivel együtt férjen hozzá megtakarításához. Ezelőtt a hozzáférés lehetőségét nem zárja ki a törvény, de szigorú adózási és támogatás visszafizetési rendelkezésekhez köti. A hozzáférésről bővebben a Terméktájékoztatóban olvashat.

Hogyan helyezhetek el újabb megtakarításokat a meglévő NYESZ-R számlámon?

Budapest Banknál vezetett fizetési számlájáról bármikor átvezethet a NYESZ-R számlájának pénzszámlájára. Átvezetését indíthatja digitálisan a Budapest Bank internetbankján keresztül, de más banknál vezetett fizetési számlájáról is utalhat a NYESZ-R számlájára, vagy akár készpénzben is befizethet Budapest Bank fiókban. Az átvezetett pénzből tetszés szerinti időpontban vásárolhatja meg az Ön által preferált befektetési instrumentumokat.

Mit jelent az állami előtakarékossági kedvezmény?

  • A NYESZ-R számlára adott naptári évben befizetett összegek 20%-át az előtakarékoskodó a befizetett személyi jövedelemadójából visszaigényelheti.
  • Az adótámogatást a NAV a NYESZ-R számlára utalja, a jóváírt összeget Ön szintén tetszés szerint fektetheti be.
  • A maximális előtakarékossági támogatás összege évente 100.000 Ft.
beva

BEVA

Befektető-védelmi Alap

Részletek
mifid

MiFiD

Befektető védelmi szabályozás

Részletek
mnb

MNB

Éretékpapírszámla egyenlegek lekérdezése

Részletek
oba

OBA

Országos Betétbiztosítási Alap

Részletek