Ugrás az oldal tartalmáhozUgrás az elsődleges navigációhoz

Tisztelt Ügyfelünk! Természetesen bankunk is tudomást szerzett arról, hogy a Kormány meg kívánja hosszabbítani a moratóriumot. Mindamellett a jelenleg hatályos jogszabály alapján a Magyarország Kormánya által a 2020. évi LVIII. törvényben biztosított fizetési moratórium 2020. március 19-től 2020. december 31-ig tart. 2021-ben az érvényben lévő jogszabálynak megfelelően válnak esedékessé a törlesztések. Bármilyen a jelenlegi szabályozást érintő  jogszabály módosítást a Budapest Bank jogkövető, prudensen működő pénzintézetként alkalmazni fog.

Tisztelt Ügyfeleink!
Tervezett rendszerkarbantartási munkálatok miatt 2020. szeptember 15. 22:45 és 23:45 között szünetel az internetes vásárláshoz kapcsolódó jóváhagyó SMS kódok kiküldése. Kérjük, internetes vásárlásait időzítse a karbantartási időszakon kívülre.
Megértését és türelmét köszönjük! Budapest Bank Zrt.

Tisztelt Ügyfeleink!
Weboldalaink folyamatos fejlesztés alatt állnak. Újabb fejlesztéseink eredményeképpen megújult weboldalunk további funkciókkal segíti fogyatékkal élő ügyfeleink honlapon történő tájékozódását. Jelenlegi új honlapunk már alkalmas a billentyűzettel történő bejárásra, felolvasó szoftverre optimalizált. Hamarosan az akadálymentes szolgáltatási térképünket is elérhetővé tesszük fogyatékkal élő Ügyfeleink részére, melyben magaskontrasztos nézetben jelenítjük majd meg igényeknek megfelelően fiókjainkat. Honlapunkon további akadálymentesítési fejlesztések is folyamatban vannak, melyek későbbi időszakban fognak elérhetővé válni Ügyfeleink számára. Ezek megvalósulásáról további tájékoztató üzenetet fogunk megjeleníteni Ügyfeleink részére.

Megértését és együttműködését köszönjük! Üdvözlettel: Budapest Bank

Tisztelt Ügyfeleink! Weboldalunkon a mai napon (2020.10.20.) 19:00 és 23:59 között karbantartási munkákat végzünk, amely bizonyos funkciók elérésében fennakadást okozhat. Az okozott kellemetlenségért elnézésüket kérjük!

Tájékoztatjuk Tisztelt Ügyfeleinket, hogy augusztus 29-én (szombaton) a fiókok egységesen15:00 óráig tartanak nyitva.

Tisztelt Ügyfelünk! 2020. október 20-án az Országgyűlés a hiteltörlesztési moratórium meghosszabbításáról döntött, így a meghatározott társadalmi csoportoknak és a pénzügyi nehézséggel küzdő vállalkozásoknak 2021. január 1-től 2021. június 30-ig továbbra sem szükséges hiteleiket törleszteniük. A részletszabályokat egyelőre nem ismerjük, azok megjelenéséig ügyfeleink szíves türelmét kérjük! Az új moratóriummal kapcsolatos információkkal honlapunk folyamatosan frissülni fog!

Fióki időpont kérés Telebank 1440
+36 1 477-7777
Írjon nekünk! Fiókok és ATM-ek Árfolyamok

Bankkártya tudnivalók

Hasznos tudnivalók Budapest Bankos bankkártyájához

Bankkártya átvétele

Lakossági és üzleti betéti bankkártya

Igényléskor a kártyabirtokos dönthet a bankkártya átvételi módjáról:

 • Díjmentes postai kiküldés a kártyabirtokos banknál megadott levelezési címére.
 • Díjköteles bankfióki átvétel a kártyabirtokos által kiválasztott Budapest Bank bankfiókban.

  A pontos díjakról tájékozódjon a hirdetményekben.

Lakossági hitelkártya

Igényléskor a kártyabirtokosnak az alábbi átvételi módra van lehetősége:

 • Díjmentes postai kiküldés a kártyabirtokos banknál megadott levelezési címére.A kártyaigényléskor megadott átvételi mód az adott bankkártya lejáratkori megújítása és újragyártása (pótlása) esetén is érvényes, módosítására Budapest Telebankon vagy személyesen bankfiókban van lehetősége.
A kártyabirtokos által birtokolt bankkártyák darabszámától függetlenül a bank felé mindig csak egy levelezési cím adható meg. A kártyabirtokos minden küldeménye ezen értesítési címre kerül kiküldésre.

Bankkártya aktiválása és PIN kód megadás

Lakossági betéti és hitelkártya

Újonnan kibocsátott bankkártya

Új lakossági betéti és hitelkártya aktiválására és PIN kód megadásra Telebankon keresztül van lehetősége:

 1. készítse elő bankkártyáját,
 2. hívja a 1440-es telefonszámot és válassza a 9-es menüpontot.

Bankkártyája aktiválhatja Budapest Mobil Appon és Budapest Internetbankon keresztül is.

Amennyiben akadályoztatása miatt nem tudja igénybe venni a Telebankot, és emiatt papír alapon igényel PIN kódot, akkor azt biztonsági okokból – a bankkártyával megegyező átvételi mód szerint – néhány nappal később postázzuk, mint a bankkártyáját. Ha a PIN kód a bankkártyáját követő néhány nap elteltével nem érkezne meg, kérjük, hívja a Budapest Telebankot.

Megújított bankkártya

A korábbi bankkártyához megadott PIN kód a megújított bankkártya esetén is érvényes, nincs szükség új PIN kód megadására.

Megújított lakossági bankkártyáját legegyszerűbben egy PIN kód megadásával végzett sikeres ATM vagy vásárlási tranzakcióval aktiválhatja, továbbá Budapest Mobil Appon, Budapest Internetbankon vagy Budapest Telebankon.

Meglévő PIN kódját Budapest Telebankon vagy Budapest Bank ATM-en módosíthatja.

A díjakról tájékozódjon a hirdetményekben.Üzleti bankkártya

Újonnan kibocsátott bankkártya

Budapest Telebankon történő aktiválás: Ehhez szüksége lesz a bankszámlájához tartozó Tele-kódjára.Ha még nincs Tele-kódja, a beállításához kérje munkatársaink segítségét.

 1. Készítse elő új bankkártyáját és 24 jegyű bankszámlaszámát.
 2. Hívja a Budapest Telebankot a +36-80-180-777-es telefonszámon, és az utasításokat követve aktiválja kártyáját.

Ha Ön már Budapest Internetbank felhasználó és rendelkezik megfelelő kártyakezelési jogosultsággal, bankkártyáját Budapest Internetbankon és Budapest Mobil Appon keresztül is aktiválhatja.

A PIN kódot biztonsági okokból – a bankkártyával megegyező átvételi mód szerint – néhány nappal később postázzuk, mint a bankkártyáját. Ha a PIN kód a bankkártyáját követő néhány nap elteltével nem érkezne meg, kérjük, hívja a Budapest Telebankot.

Megújított bankkártya

A korábbi bankkártyához megadott PIN kód a megújított bankkártya esetén is érvényes, nincs szükség új PIN kód megadására.

Megújított üzleti bankkártyáját legegyszerűbben egy PIN kód megadásával végzett sikeres ATM vagy vásárlási tranzakcióval aktiválhatja, továbbá Budapest Telebankon, Budapest Internetbankon vagy Budapest Mobil Appon.

Meglévő PIN kódját Budapest Bank ATM-en módosíthatja.

A díjakról tájékozódjon a hirdetményekben.

Bankkártya napi limitek

Lakossági és üzleti betéti bankkártya alapbeállítások

 • Kártyás vásárlási limit: naponta 10 db, maximum 100.000 Ft összértékben.
 • Internetes vásárlási limit: naponta 10 db, maximum 100.000 Ft összértékben.
 • Készpénzfelvételi limit lakossági bankkártya esetén: naponta 5 db, maximum 150.000 Ft összértékben.
 • Készpénzfelvételi limit üzleti bankkártya esetén: naponta 10 db, maximum 150.000 Ft összértékben.

Lakossági hitelkártya alapbeállítások

 • Kártyás vásárlási limit: naponta 10 db, maximum 200.000 Ft összértékben.
 • Internetes vásárlási limit: naponta 10 db, maximum 200.000 Ft összértékben.1
 • Készpénzfelvételi limit: naponta 10 db, maximum 200.000 Ft összértékben.
A bankkártyás limitek darabszámát és összegét a számlatulajdonos, vagy az arra jogosult kártyabirtokos, vagy az arra jogosult Budapest Internetbank felhasználó módosíthatja Budapest Internetbankon, Budapest Bank Mobil Appon, Budapest Mobilbankon, bankfiókban (üzleti bankkártyák esetén a cégjegyzékre jogosult), illetve kizárólag lakossági ügyfelek a Budapest Telebankon. A módosított darabszám és összeg azonnali hatállyal érvénybe lép. Megadható minimum darabszám: 1 db, megadható minimum összeg: 1 Ft. A módosított limitek az adott bankkártya megújítása, vagy újragyártása (pótlása) esetén is érvényesek maradnak.

TIPP:

Kerülje el a kellemetlen helyzeteket egy nagyobb összegű vásárlás során, töltse le a Budapest Bank Mobil Appot, így akár a pénztárnál, sorban állás közben is ellenőrizheti, módosíthatja bankkártyás napi limitjeit!Amennyiben teljes mértékben korlátozni kívánja a bankkártyával történő egyes tranzakciókat, akkor a kártyához tartozó limit darabszámának 1 darabra, összegének 1 forintra történő átállítását javasoljuk.

1 A napi internetes vásárlási limit a napi kártyás vásárlási limit részét képezi, ezért a napi internetes vásárlási limit nem haladhatja meg a napi kártyás vásárlási limit összegét. Amennyiben a jelenlegi napi kártyás vásárlási limiténél magasabb napi internetes vásárlási limitet szeretne, először a kártyás vásárlási limitet szükséges megemelni, ezt követően lehetséges csak a napi internetes vásárlási limit megemelése. A kártyás vásárlási limitnél alacsonyabb napi internetes vásárlási limit összeg bármikor beállítható. Internetes vásárlás esetén a kártyás vásárlási és az internetes vásárlási limit is csökken a vásárlás összegével.

Érintéses fizetés

Minden ilyen jellel ellátott Budapest Bank által kibocsátott bankkártya alkalmas érintéses fizetésre és azonosításra (pl. ATM készülékeken). Újonnan kibocsátott és megújított bankkártya esetén is a funkció aktiválásához egy hagyományos, chip leolvasásával történő sikeres ATM vagy vásárlási tranzakció szükséges.

Érintéses fizetés esetén jelenleg 15 ezer forint alatti vásárlás alkalmával nem kell PIN kódot megadni.

Ha a fizetési vagy azonosítási eszköz nem rendelkezik érintéses fizetésre alkalmas eszközzel, a bankkártya hagyományos módon használható.

Budapest Bank Mobil App

Fizessen és Intézze pénzügyeit Budapest Bank Mobil Appon2 keresztül: számlakivonat megtekintése és letöltése, eseti átutalás, QR-kódos csekkbefizetés3, bankkártyakezelés – mindezt a mobiljáról.

További részletek a Mobil App oldalon.

Tipp: Töltse le most!

2 A Budapest Bank Mobil App feltétele a Budapest Internetbank megléte.

3 A QR-kódos csekkbefizetés szolgáltatást a Magyar Posta Zrt. végzi, ezért a bank a szolgáltatásért nem vállal felelősséget

Budapest Bank Mobilfizetés

Állítsa be díjmentesen kedvenc Mastercard vagy Maestro típusú bankkártyáját mobilfizetésre a Budapest Bank Mobil App-ban, és vásároljon mostantól Androidos okostelefonjával!

Internetes bankkártyás vásárlás – biztonsági kód (3D Secure Code)

Internetes bankkártyás vásárlás során a kártyaadatokon túl külön biztonsági kódot is meg kell adnia, ha az érintett kereskedő használja az internetes biztonsági kód (3D Secure Code) szolgáltatást.

A biztonsági kód a bankunknál megadott mobiltelefonszámára kerül kiküldésre, minden internetes bankkártyás vásárláskor. Ha nincs megadva az aktuális mobiltelefonszáma, akkor egyetlen olyan internetes kereskedőnél sem hajthat végre tranzakciót, aki használja a 3D Secure Code szolgáltatást.

TIPP:

Mobiltelefonszámot személyesen bankfiókjainkban, vagy legegyszerűbben a Budapest Telebankon adhat meg vagy módosíthat, ehhez hívja a 1440-es telefonszámot.

Budapest Bank ATM használat

user-card (BB).svg

Azonosítás

Az arra alkalmas Budapest Bank ATM-eken a bankkártya terminálba helyezésén túl az érintéses kártyaelfogadás szimbólumához való érintéssel is azonosíthatja magát. Ezzel az azonosítási móddal az ATM valamennyi funkciója használható, kivéve a PIN kód változtatás. A PIN kód megadása érintéses azonosítás esetén is kötelező.

tick-box (BB).svg

Szolgáltatások

Készpénzfelvétel, készpénzbefizetés,számlaegyenleg lekérdezés, PIN kód változtatás, valamint mobiltelefonegyenleg-feltöltés a három legnagyobb hazai mobilszolgáltató esetén.

note (BB).svg

Készpénzfelvételi limitek

Budapest Bank bankfióki ATM-ből egy tranzakcióval 40 db bankjegy, maximum 800.000 Ft, nem bankfióki ATM-ből egy tranzakcióval 40 db bankjegy, maximum 200.000 Ft vehető fel.
Budapest Bank által kibocsátott bankkártyák esetén a napi készpénzfelvételi limit erejéig (maximum napi 2.000.000 Ft-ig) vehető fel készpénz Budapest Bank ATM-ből.

magnifier-card(BB).svg

Készpénzbefizetési limitek

Budapest Bank által kibocsátott bankkártyával befizetésenként maximum 200 db bankjegy, naponta maximum 2.000.000 Ft fizethető be az arra alkalmas Budapest Bank ATM-be.

Bővebben az ATM-es készpénzbefizetésről és befizetésre alkalmas ATM-ek listája >

Külföldi bankkártya használat

Külföldre utazás előtt jelentse be bankunknál a tervezett külföldi kártyahasználatot,

ugyanis – a kártyabirtokos védelme érdekében – gyanús, külföldi kártyatranzakció esetén a bankunk zárolhatja a bankkártyát. Ilyenkor a bankunk keresheti az ügyfelet, ezért célszerű a banknál bejelentett mobiltelefonszámát az utazás előtt ellenőrizni. A külföldi kártyahasználatot bejelentheti a Budapest Internetbankon, Budapest Telebankon keresztül, vagy bármelyik bankfiókunkban.

A bankkártya használata előtt külföldön is mindig ellenőrizze, hogy a kártyán található védjegy/logó fel van-e tüntetve az ATM berendezésen, illetve ki van-e ragasztva az elfogadóhely bejáratán vagy a pénztárban.

Különösen külföldi utazások során előfordulhat, hogy pl. autóbérléshez, vagy szállásfoglaláshoz kapcsolódó bankkártyával történő fizetés esetén zárolnak bizonyos összeget a bankszámlán/hitelkártyaszámlán. A zárolás eredeti célja a szolgáltató (pl. autókölcsönző, szálloda) védelme a fizetés elmulasztása ellen, illetve az esetlegesen okozott károk megtérítése érdekében. Ennek kapcsán probléma adódhat abból, ha annak ellenére, hogy az igénybe vett szolgáltatásért a kártyával rendben megtörtént a fizetés, a letét zárolásának feloldására – a szolgáltató mulasztása következtében – mégsem kerül sor. Ennek következményeként a számlán lévő, egyébként jogosan rendelkezésre álló pénzhez nem tud hozzáférni.

Amennyiben a számlán lévő pénz bizonyos hányadának indokolatlan zárolása tapasztalható, haladéktalanul vegye fel a kapcsolatot bankunkkal az ügy mielőbbi kivizsgálása, és a zárolás mielőbbi feloldása érdekében.

Utasbiztosítás

A beépített és opcionális utasbiztosítások részleteiről az Utasbiztosítás oldalon tájékozódhat

Lakossági prémium bankkártyák

Prémium bankkártyájához – az éves kártyadíj ellenében – kapcsolódó kedvezményekről, prémium szolgáltatásokról tájékozódjon az alábbi oldalakon:

Bankkártya érvényessége

A bankkártya érvényességi ideje hónap és év megjelöléssel (HH/ÉÉ) a bankkártya előlapon olvasható. A bankkártya az érvényességének utolsó hónapja utolsó napjának 24. órájáig használható. A bank a bankkártyát automatikusan megújítja és a korábban rögzített kártyaküldési módnak megfelelően eljuttatja a kártyabirtokoshoz abban az esetben, ha az érvényességi idő lejárata előtt legalább 60 nappal eltérő utasítást nem kap. Az érvényességi idő bankkártya típusonként eltérő lehet.

Biztonsági tudnivalók

PIN kódját jegyezze meg és tartsa titokban, a PIN borítékot felnyitás után semmisítse meg! Bankkártyáját csak vásárlásra és készpénzfelvételre használja, kártyája adatait (név, kártyaszám, lejárat, CVV/CVC kód) minden esetben kezelje körültekintően, hogy illetéktelen személyek ne férjenek hozzá! Vásárlás során soha ne tévessze szem elől bankkártyáját! Óvja kártyáját erős mágneses tértől és hőhatástól! Gondoskodjon a már lejárt vagy megszüntetett kártyája megsemmisítéséről, melyet a kártyaszám olvashatatlanná tételével és a mágnescsík/chip átvágásával tud elérni.

TIPP:

Kövesse nyomon a számláját, bankkártyáját érintő pénzmozgásokat Budapest Mobilbank (SMS szolgáltatás) vagy Budapest Bank Mobil App szolgáltatásunk segítségével!

Teendő visszaélés gyanúja, lopás vagy elvesztés esetén

Tiltás

Egy végleges státusz, a letiltott bankkártya a jövőben már nem használható, újragyártási igényét jelezze a bankkártya letiltásakor!

Visszaélés gyanúja, lopás vagy elvesztés esetén haladéktalanul hívja a Budapest Telebankot a 1440-es telefonszámon a bankkártya letiltásához.

Felfüggesztés:

Egy átmeneti státusz, a felfüggesztett bankkártya az újraaktiválást követően ismét használható.

Kártyáját felfüggesztheti Budapest Bank Mobil Appon, Budapest Internetbankon, vagy Budapest Mobilbankon keresztül is.

TIPP:

Egy sürgős helyzetben leggyorsabban és legegyszerűbben a Budapest Bank Mobil Appon tudja felfüggeszteni bankkártyáját!

Fizetési és hitelkártya számlakivonatok

A 2018.10.29-től kibocsátott betéti bankkártyák beazonosítása már nem a kártyaszám első 8-9 karaktere, hanem a termékazonosító alapján történik. A számlavezetési hirdetményekben történő könnyebb eligazodás érdekében a havi számlakivonatok alján feltüntetésre kerülnek a számlához kapcsolódó bankkártyák nevei, a kártyaszámok, a termékazonosítók valamint a bankkártyák első kibocsátásának dátuma.

Példa:

A számlájához kapcsolódó bankkártyái Kártyaszám Termékazonosító A bankkártya első kibocsátásának dátuma

Mastercard Dombornyomott

510019xxxxxxx768

MASTERDMRDSP

2017.07.19.
Visa Prémium 409360xxxxxxx306 VISAPRDVRDSP 2018.05.25.
A számlájához kapcsolódó bankkártyái

Mastercard Dombornyomott

Kártyaszám

510019xxxxxxx768

Termékazonosító

MASTERDMRDSP

A bankkártya első kibocsátásának dátuma
2017.07.19.
A számlájához kapcsolódó bankkártyái
Visa Prémium
Kártyaszám
409360xxxxxxx306
Termékazonosító
VISAPRDVRDSP
A bankkártya első kibocsátásának dátuma
2018.05.25.

Abban az esetben, ha egy számlához nem kapcsolódik bankkártya, akkor az alábbi üzenet kerül megjelenítésre a lakossági számlakivonatokon:

„A számlához a kivonat előállításának dátumakor nem kapcsolódott bankkártya.”

Hitelkártya számlakivonat részletes tájékoztató >