Ugrás az oldal tartalmáhozUgrás az elsődleges navigációhoz

Tisztelt Ügyfelünk!
Tervezett karbantartás miatt 2020. augusztus 13-án este 21.00 és 23:59 között a honlapon található űrlapok, valamint letölthető dokumentumok nem lesznek elérhetők. Kérjük, ezek használatát, megtekintését a karbantartási időn túlra időzítsék.

Megértésüket köszönjük! Üdvözlettel: Budapest Bank

Fióki időpont kérés Telebank 1440
+36 1 477-7777
Írjon nekünk! Fiókok és ATM-ek Árfolyamok

Budapest Bank csoport

A Budapest Bank 1987-ben, a kétszintű bankrendszer kialakulásakor jött létre, az első három hazai kereskedelmi bank egyikeként.
A pénzintézet több, mint 25 éve működik Budapest Bank néven.

A Budapest Bank a magyarországi
8 nagybank egyike

A nyolc magyarországi nagybank egyikeként, mintegy 100 bankfiókból álló országos hálózattal teljes körű pénzügyi szolgáltatásokat nyújt a lakosság és a vállalatok – ezen belül főként a kis- és középvállalkozások – számára.
A Budapest Bank az egyik legjobban teljesítő, és leginkább felelősen működtetett univerzális nagybank erős tőkepozícióval és kockázatkezeléssel, piacvezető folyamatokkal, valamint lakossági és vállalatiportfolióval.

2006-ban a Budapest Bank a hazai bankpiacon elsőként vidéken, Békéscsabán nyitotta meg operációs központját. Ezzel a beruházással a Budapest Bank több mint 700 munkahelyet teremtett Magyarország egyik legnagyobb munkanélküliségével küzdő régiójában.
Itt zajlik a bank háttérműveleteinek nagy része: például a hitelekkel kapcsolatos adminisztráció, a számlanyitás, a panaszkezelés, a telefonos értékesítés, és a bank telefonos ügyfélszolgálata is a központban működik. 2014 végén a bankcsoport összesen mintegy 2800 főt foglalkoztatott a leányvállalatokkal együtt.

A bankcsoport 2015. június 29-én állami tulajdonba került: a Corvinus Nemzetközi Befektetési Zrt. megvásárolta a GE Capital-től a Budapest Bank Zrt. 100 százalékos üzletrészét. A korábbi tulajdonos GE 1995-ben szerzett részesedést a Budapest Bankban, és tulajdonrésze fokozatos növelésével később a bankcsoport 100 százalékos tulajdonosává vált.

Budapesti Központ Békéscsabai Központ

Vezetőség

Dr. Lélfai Koppány

a Budapest Bank elnök-vezérigazgatója

Dr. Lélfai Koppány 2018. január 1-től irányítja a Budapest Bankot, de igazgatósági elnökként már 2017. április 1. óta részt vett a bank irányításában és stratégiai döntéseiben. 2000 és 2011 között előbb az MFB Zrt. üzleti, később a jogi területén dolgozott, majd 2016 novemberéig vezérigazgatóként irányította a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt-t. 2016 novemberétől az MFB Zrt. vezérigazgató-helyettese, belső igazgatósági tagja.

Puskás András

a Budapest Bank kockázatvállalásáért és működtetéséért felelős vezérigazgató-helyettese

Puskás András 2018 februárja óta a bank kockázatvállalásáért és működtetéséért felelős vezérigazgató-helyettese. Az IT, a Kockázatkezelés és az Operáció vezetői közvetlenül a vezérigazgató-helyettesnek jelentenek.
A szakember a Budapesti Közgazdaságtudományi és Államigazgatási Egyetemen okleveles közgazdászként végzett. A Magyar Export-Import Bank Zrt-től (EXIM Bank) illetve a Magyar Exporthitel Biztosító Zrt-től (MEHIB) érkezett a bankhoz, ahol 2014 óta üzleti vezérigazgató-helyettesként és az EXIM Bank és Biztosító igazgatóságának tagjaként dolgozott. Anyanyelvén túl angolul és németül beszél.

Igazgatósági tagok

  • Dr. Lélfai Koppány, az Igazgatóság elnöke
  • Puskás András
  • Antal Dénes
  • Dr. Láng Géza
  • Csáki Béla

Felügyelőbizottsági tagok

  • Pankucsi Zoltán, a Felügyelőbizottság elnöke
  • Rada Sándor Zoltán
  • Cserpák Zsolt
  • Dr. Herencsár Lajos

A Budapest Bank Zrt-nél auditbizottság nem működik. Az auditbizottsági feladatokat a Hpt. 157. § (6) bekezdése alapján a Felügyelőbizottság látja el.

Leányvállalatok

A Budapest Bank csoport főbb tagjai a bank 100 százalékos tulajdonú leányvállalatai: a Budapest Alapkezelő Zrt., és a Budapest Lízing Zrt. 2014 végén a bankcsoport összesen mintegy 2800 főt foglalkoztatott a leányvállalatokkal együtt. A Budapest Banknál elérhető szolgáltatások egy részét a bank a tulajdonában lévő leányvállalatokon keresztül nyújtja. Ezek a vállalkozások a bankcsoport részét képezik és speciális tevékenységüket független gazdálkodó egységként végzik.

Budapest Alapkezelő Zrt.

A Budapest Alapkezelő 1992-ben jött létre. Főként befektetési alapok szervezésével, menedzselésével, nyugdíj- és egészségpénztári vagyonkezeléssel foglalkozik. Alapjai között egyaránt megtalálhatók a hagyományos pénzpiaci, kötvény-, részvényalapok csakúgy, mint az utóbbi időben egyre népszerűbb garantált alapok.

Részletek

Budapest Lízing Zrt.

Az 1992-ben alakult Budapest Lízing Zrt. mára az ország egyik vezető eszközlízing cége. Fő tevékenysége állóeszközök, elsősorban termelési eszközök lízingje.

Részletek

Értékeink, küldetésünk

A Budapest Bank üzleti tevékenységének alapja az Etikai Kódex, amely működésünk minden területét szabályozza, legyen szó a bank irányításáról, a hitelezésről vagy az ügyfelekkel való kapcsolattartásról. Az etikai kódexben foglaltak betartását a bank minden munkavállalójától elvárja, ezen kívül az előírások egy része a beszállítói, alvállalkozói szerződésekben is szerepet kap. Ez az értékrend előírja az üzleti tevékenységünkre vonatkozó jogszabályok betartását, az őszinte, tisztességes, megbízható és etikus magatartást. Meggyőződésünk, hogy csak egyetlen olyan siker van, amellyel megőrizhetjük tekintélyünket, megszolgálhatjuk ügyfeleink bizalmát – ez pedig az etikus magatartással elért siker. Ennek érdekében munkatársaink mindent megtesznek azért, hogy megfeleljenek a legszigorúbb elvárásoknak az etikus üzleti magatartás területén.

Etikai kódex Code of conduct

A Budapest Bank csoport vezetői és munkatársai napi munkájuk során folyamatosan szem előtt tartják az alábbi értékeket:

Ügyfélközpontúság.svg

Ügyfélközpontúság

Szolgáltatásaink nyújtása során értéket, élményt adunk ügyfeleinknek.

users-happy-red.svg

Személyes felelősségvállalás

Felelősséget vállalunk, és megtartjuk saját, betartatjuk mások ígéreteit.

eye.svg

Tisztánlátás

A lényegre koncentrálunk, és eredményesek vagyunk a változó körülmények között is.

handshake-red.svg

Együttműködés

Inspiráljuk és támogatjuk munkatársainkat, ügyfeleinket és partnereinket.

rejuvenation3.svg

Megújulás

Folyamatosan fejlődünk, és aktívan változunk, változtatunk az eredményesség érdekében.

user-book.svg

Szakértelem

Munkatársaink megfelelő tudással, kiváló szakértelemmel rendelkeznek, folyamatosan képzik magukat.

transparency.svg

Etikus és szabálykövető működés

Átláthatóan működünk, következetesen betartjuk és betartatjuk a szabályokat.

Díjak


Randstad Award 2018 – Pénzügyi szektor legvonzóbb munkaadója díj
2018

Arany fokozatú minősítés és közönségszavazás I. helyezés
2018


Az Év Felelős Foglalkoztatója díj 500 fő feletti foglalkoztatók kategória III. helyezés
2017

Családbarát Vállalat cím
2018