Ugrás az oldal tartalmáhozUgrás az elsődleges navigációhoz

Tisztelt Ügyfeleink!
Tervezett rendszerkarbantartási munkálatok miatt 2020. szeptember 15. 22:45 és 23:45 között szünetel az internetes vásárláshoz kapcsolódó jóváhagyó SMS kódok kiküldése. Kérjük, internetes vásárlásait időzítse a karbantartási időszakon kívülre.
Megértését és türelmét köszönjük! Budapest Bank Zrt.

Tisztelt Ügyfeleink! Weboldalaink folyamatos fejlesztés alatt állnak. Újabb fejlesztéseink eredményeképpen megújult weboldalunk további funkciókkal segíti fogyatékkal élő ügyfeleink honlapon történő tájékozódását. Jelenlegi új honlapunk már alkalmas a billentyűzettel történő bejárásra, felolvasó szoftverre optimalizált. Hamarosan az akadálymentes szolgáltatási térképünket is elérhetővé tesszük fogyatékkal élő Ügyfeleink részére, melyben magaskontrasztos nézetben jelenítjük majd meg igényeknek megfelelően fiókjainkat. Honlapunkon további akadálymentesítési fejlesztések is folyamatban vannak, melyek későbbi időszakban fognak elérhetővé válni Ügyfeleink számára. Ezek megvalósulásáról további tájékoztató üzenetet fogunk megjeleníteni Ügyfeleink részére.

Megértését és együttműködését köszönjük! Üdvözlettel: Budapest Bank

Tájékoztatjuk Tisztelt Ügyfeleinket, hogy augusztus 29-én (szombaton) a fiókok egységesen15:00 óráig tartanak nyitva.

Fióki időpont kérés Telebank 1440
+36 1 477-7777
Írjon nekünk! Fiókok és ATM-ek Árfolyamok

Budapest Bank

A Budapest Bank 1987-ben, a kétszintű bankrendszer kialakulásakor jött létre, az első három hazai kereskedelmi bank egyikeként.
A pénzintézet több, mint 30 éve működik Budapest Bank néven.

A Budapest Bank a magyarországi 9 nagybank egyike

A kilenc magyarországi nagybank egyikeként, mintegy 100 bankfiókból álló országos hálózattal teljes körű pénzügyi szolgáltatásokat nyújt a lakosság és a vállalatok – ezen belül főként a kis- és középvállalkozások – számára.

A Budapest Bank csoport tagjai a bank 100 százalékos tulajdonú leányvállalatai: a Budapest Alapkezelő Zrt., a Budapest Eszközfinanszírozó Zrt. és a Budapest Lízing Zrt. A bankcsoport mintegy 3000 főt foglalkoztatott a leányvállalatokkal együtt.

2006-ban a Budapest Bank a hazai bankpiacon elsőként vidéken, Békéscsabán nyitotta meg operációs központját. Ezzel a beruházással a Budapest Bank közel 800 munkahelyet teremtett Magyarország egyik legnagyobb munkanélküliségével küzdő régiójában.
Itt zajlik a bank háttérműveleteinek nagy része: például a hitelekkel kapcsolatos adminisztráció, a számlanyitás, a panaszkezelés, a telefonos értékesítés, és a bank telefonos ügyfélszolgálata is a központban működik.
A Budapest Bank az egyik legjobban teljesítő, és leginkább felelősen működtetett univerzális nagybank erős tőkepozícióval és kockázatkezeléssel, innovatív folyamatokkal, valamint több fókuszterületen is piacvezető lakossági és vállalati portfolióval.

A kihívásokkal teli környezetben elért eredményeinknek, stabil működésünknek és a kulcsterületeken elért növekedésünknek köszönhetően kétszer nyertük el a MasterCard – Az Év Bankja díját, amely a legjelentősebb elismerés a hazai bankpiacon. A Budapest Bankot 2018-bana Randstad Awardon a Pénzügyi szektor legvonzóbb munkaadójának választották, 2019-ben pedig a Mastercard – év bankja versenyen elnyerte az Év társadalmilag felelős bankja elismerést.

Budapesti Központ Békéscsabai Szolgáltató Központ

Tulajdonos: A bankcsoport 2015. június 29-én állami tulajdonba került: a Corvinus Nemzetközi Befektetési Zrt. megvásárolta a GE Capital-től a Budapest Bank Zrt. részvényeinek 100 százalékát. A korábbi tulajdonos GE 1995-ben szerzett részesedést a Budapest Bankban, és tulajdonrésze fokozatos növelésével később a bank 100 százalékos tulajdonosává vált.

Vezetőség

koppany.png

dr. Lélfai Koppány Tibor

a Budapest Bank elnök-vezérigazgatója

dr. Lélfai Koppány Tibor 2018. január 1-től irányítja a Budapest Bankot, de igazgatósági elnökként már 2017. április 1. óta részt vett a bank irányításában és stratégiai döntéseiben. 2000 és 2011 között az MFB Zrt. üzleti, később a jogi területén dolgozott, majd 2016 novemberéig vezérigazgatóként irányította a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt-t. 2016 novemberétől az MFB Zrt. vezérigazgató-helyettesi és belső igazgatósági tagi tisztségeit látta el.

puskas.png

Puskás András

a Budapest Bank kockázatvállalásáért és működtetéséért felelős vezérigazgató-helyettese

Puskás András 2018 februárja óta a bank kockázatvállalásáért és működtetéséért felelős vezérigazgató-helyettese, az IT, a Kockázatkezelés és az Operáció tartoznak az irányítása alá.
2014 és 2018 között a Magyar Export-Import Bank Zrt.-nél (EXIM Bank), illetve a Magyar Exporthitel Biztosító Zrt-nél (MEHIB) üzleti vezérigazgató-helyettesként és az EXIM Bank és Biztosító igazgatóságának tagjaként dolgozott. a szakember a Budapesti Közgazdaságtudományi és Államigazgatási Egyetemen okleveles közgazdászként végzett, angolul és németül beszél.

csaki.png

Csáki Béla

a Budapest Bank üzleti-vezérigazgató helyettese

Csáki Béla 2019 decembere óta a Budapest Bank üzleti-vezérigazgató helyettese, ezt megelőzően 2018. októberétől a Budapest Alapkezelő Zrt. elnök-vezérigazgatói pozícióját töltötte be. A Budapest Bankcsoporthoz a Heta Asset Resolution Zrt.-től (korábbi nevén Hypo Alpe-Adria Lízing Zrt.) érkezett, amelynek 2008 és 2012 között pénzügyi és operációs vezérigazgató-helyettese, 2012-től elnök-vezérigazgatója volt. 2002 és 2012 között pedig a Regionális Fejlesztési Finanszírozó Zrt. vezérigazgatói posztját töltötte be. Diplomáját a Külkereskedelmi Főiskolán és a Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Karán szerezte, tárgyalóképes szinten beszél angolul és németül.

somogyi.png

Somogyi Péter

a Budapest Bank lakossági üzletágvezetője

Somogyi Péter 2019 decemberétől látja el a Budapest Bank lakossági üzletágvezetői feladatait. A szakember 2014-ben csatlakozott a Budapest Bankhoz, lakossági termékfejlesztési vezetőként. 2018 augusztusától a Money+ privátbanki, majd 2018 novemberétől a prémium üzletágak irányítását is ellátta. A Budapest Bank előtt az különböző pénzintézeteknél szerzett csaknem két évtizedes értékesítési, termékmenedzsment, üzletfejlesztési és a szomszédos országokra is kiterjedő nemzetközi üzletágvezetői tapasztalatot. A Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Karán diplomázott, és tárgyalóképes szinten beszél angolul.

kasziba.png

Kasziba Levente

a Budapest Bank vállalati üzletágvezetője

Kasziba Levente 2020 januárjától tölti be a Budapest Bank vállalati üzletágvezetői pozícióját.A szakember 2019 februárjában csatlakozott a Budapest Bankhoz vállalati termékfejlesztés és támogatás vezetőként. Ezt megelőzően az UniCredit Bankban a kisvállalati és lakossági szegmensekben töltött be különböző vezetői pozíciókat: kisvállalati szegmensvezetőként, lakossági termékek és folyamat vezetőként, végül pedig lakossági hitelezés vezetőként dolgozott. Karrierjét a Magyar Fejlesztési Banknál kezdte 2004-ben. Diplomáját a Budapesti Corvinus Egyetemen szerezte, tárgyalóképes szinten beszél angolul és németül.

A Budapest Bank leányvállalatai

A Budapest Banknál elérhető szolgáltatások egy részét a bank a tulajdonában lévő leányvállalatokon keresztül nyújtja. Ezek a vállalkozások a bankcsoport részét képezik, és speciális tevékenységüket független gazdálkodó egységként végzik.

Budapest Alapkezelő Zrt.

A Budapest Alapkezelő Zrt. 1992-ben jött létre a Budapest Bank százszázalékos tulajdonú leányvállalataként. Főként befektetési alapok szervezésével, menedzselésével, nyugdíj- és egészségpénztári vagyonkezeléssel foglalkozik. Jelenleg 29 befektetési alap és 2 nyugdíjpénztár vagyonáért felel. Alapjai között egyaránt megtalálhatók a hagyományos pénzpiaci, kötvény- és részvényalapok csakúgy, mint a befektetési piacon nagy népszerűségnek örvendő abszolúthozamú, vegyes és portfólióalapok.

Kovács Ildikó

a Budapest Alapkezelő Zrt. vezérigazgatója

Kovács Ildikó 2020 januárjától tölti be a Budapest Alapkezelő vezérigazgatói pozícióját. A Budapest Alapkezelőnél karrierjét 2002-ben kezdte portfóliómenedzserként, 2014 és 2020 között pedig a társaság befektetési vezetője volt. A Budapest Alapkezelőhöz az ING Alapkezelőtől érkezett, ahol junior portfóliómenedzserként dolgozott, korábban pedig makrogazdasági elemzőként tevékenykedett az ABN Amro Bank Treasury-ben. A szakember a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetem Közgazdaságtudományi Karán diplomázott pénzügy szakirányon 1999-ben, 2003-ban pedig a Charted Financial Analyst (CFA) diplomát is megszerezte.

Igazgatósági tagok:

 • Kovács Ildikó- elnök
 • Somogyi Péter
 • Szűcs Zoltán

Felügyelőbizottság:

 • dr. Lélfai Koppány Tibor- elnök
 • Keresztyénné Deák Katalin
 • Tilly Marianna Katalin

Budapest Lízing Zrt.

Az 1992 őszén alapított Budapest Lízing Zrt. a Budapest Bank százszázalékos tulajdonú leányvállalata, és jelenleg az ország egyik vezető lízing cége, amely 2016 óta piacvezető a termelőeszköz-lízing területen. Célja, hogy ügyfeleinek könnyen elérhető, rugalmas és kedvező finanszírozást nyújtson, amivel azok versenyképességüket erősítve hatékonyabban tudják elérni üzleti céljaikat. Munkatársai sokéves tapasztalatának köszönhetően összetett, az átlagostól eltérő finanszírozási megoldásokat is kínáló cég ügyfeleinek döntő többségét a hazai kkv-k alkotják.

Medgyesi Attila

Medgyesi Attila 2020 januárjától látja el a Budapest Lízing Zrt. vezérigazgatói feladatait. A szakember 2013-ban csatlakozott a Budapest Bank csoporthoz, ahol különböző értékesítési pozíciókat töltött be, emellett a Budapest Bank vállalati vezetőképző programját is elvégezte. 2017-ben lett a Budapest Lízing harmadik feles értékesítési vezetője, 2018-tól pedig már a teljes lízingértékesítésért felelt. Diplomáját a Budapesti Corvinus Egyetemen szerezte 2012-ben.

Gigacz Attila – vezérigazgató-helyettes

Igazgatósági tagok:

 • Kasziba Levente- elnök
 • Medgyesi Attila
 • Gigacz Attila

Felügyelőbizottság:

 • Puskás András- elnök
 • dr. Koszmáli József
 • Janó Ádám
 • Papp Dániel Tamás

Budapest Eszközfinanszírozó Zrt.

A Budapest Eszközfinanszírozó Zrt. két üzletággal rendelkezik: egyrészt operatív lízinggel áll ügyfelei rendelkezésére, másrészt a Budapest Pénzügyi Asszisztens (BUPA) online számlázó szolgáltatás üzemeltetője.

dr. Barna Kornél József

a Budapest Eszközfinanszírozó Zrt. elnök-vezérigazgatója

dr. Barna Kornél József 2020 januárjától tölti be a Budapest Eszközfinanszírozó Zrt. vezérigazgatói pozícióját. A szakember 2018-ban érkezett a Budapest Bankhoz a Magyar Fejlesztési Bank Zrt. befektetés vagyonkezelési igazgatói pozíciójából. Az azt megelőző hét évben a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. vezető jogtanácsosaként, 2001-től 2011-ig pedig egyebek mellett a Regionális Fejlesztési Holding Zrt. jogtanácsosaként tevékenykedett. Jogi diplomáját a Pécsi Tudományegyetemen szerezte, majd elvégezte a Nemzetközi Bankárképző Központ Strukturális Alapok képzési programját, valamint a Budapesti Corvinus Egyetem vállalatvezető képzését.

Igazgatósági tagok:

 • dr. Barna Kornél József- elnök
 • Kreisz György
 • Keresztyénné Deák Katalin

Felügyelőbizottsági tagok:

 • dr. Németh Krisztián- elnök
 • Hegyi Nándor
 • Nyulasi Péter

Budapest Bank Zrt. igazgatósági és felügyelőbizottsági tagok

Igazgatósági tagok

 • Dr. Lélfai Koppány, az Igazgatóság elnöke
 • Puskás András
 • Antal Dénes
 • Dr. Láng Géza Károly
 • Csáki Béla

Felügyelőbizottsági tagok

 • Pankucsi Zoltán, a Felügyelőbizottság elnöke
 • Rada Sándor Zoltán
 • Cserpák Zsolt
 • Dr. Herencsár Lajos

A Budapest Bank Zrt-nél auditbizottság nem működik. Az auditbizottsági feladatokat a Hpt. 157. § (6) bekezdése alapján a Felügyelőbizottság látja el.

Értékeink, küldetésünk

A Budapest Bank üzleti tevékenységének alapja az Etikai Kódex, amely működésünk minden területét szabályozza, legyen szó a bank irányításáról, a hitelezésről vagy az ügyfelekkel való kapcsolattartásról. Az etikai kódexben foglaltak betartását a bank minden munkavállalójától elvárja, ezen kívül az előírások egy része a beszállítói, alvállalkozói szerződésekben is szerepet kap. Ez az értékrend előírja az üzleti tevékenységünkre vonatkozó jogszabályok betartását, az őszinte, tisztességes, megbízható és etikus magatartást. Meggyőződésünk, hogy csak egyetlen olyan siker van, amellyel megőrizhetjük tekintélyünket, megszolgálhatjuk ügyfeleink bizalmát – ez pedig az etikus magatartással elért siker. Ennek érdekében munkatársaink mindent megtesznek azért, hogy megfeleljenek a legszigorúbb elvárásoknak az etikus üzleti magatartás területén.

Etikai kódex Code of conduct

A Budapest Bank csoport vezetői és munkatársai napi munkájuk során folyamatosan szem előtt tartják az alábbi értékeket:

Ügyfélközpontúság.svg

Ügyfélközpontúság

Szolgáltatásaink nyújtása során értéket, élményt adunk ügyfeleinknek.

users-happy-red.svg

Személyes felelősségvállalás

Felelősséget vállalunk, és megtartjuk saját, betartatjuk mások ígéreteit.

eye.svg

Tisztánlátás

A lényegre koncentrálunk, és eredményesek vagyunk a változó körülmények között is.

handshake-red.svg

Együttműködés

Inspiráljuk és támogatjuk munkatársainkat, ügyfeleinket és partnereinket.

rejuvenation3.svg

Megújulás

Folyamatosan fejlődünk, és aktívan változunk, változtatunk az eredményesség érdekében.

user-book.svg

Szakértelem

Munkatársaink megfelelő tudással, kiváló szakértelemmel rendelkeznek, folyamatosan képzik magukat.

transparency.svg

Etikus és szabálykövető működés

Átláthatóan működünk, következetesen betartjuk és betartatjuk a szabályokat.

Díjak


Randstad Award 2018 – Pénzügyi szektor legvonzóbb munkaadója díj
2018

Arany fokozatú minősítés és közönségszavazás I. helyezés
2018


Az Év Felelős Foglalkoztatója díj 500 fő feletti foglalkoztatók kategória III. helyezés
2017

Családbarát Vállalat cím
2018