Ugrás az oldal tartalmáhozUgrás az elsődleges navigációhoz

Tisztelt Ügyfeleink!
Tervezett rendszerkarbantartási munkálatok miatt 2020. szeptember 15. 22:45 és 23:45 között szünetel az internetes vásárláshoz kapcsolódó jóváhagyó SMS kódok kiküldése. Kérjük, internetes vásárlásait időzítse a karbantartási időszakon kívülre.
Megértését és türelmét köszönjük! Budapest Bank Zrt.

Tisztelt Ügyfeleink! Weboldalaink folyamatos fejlesztés alatt állnak. Újabb fejlesztéseink eredményeképpen megújult weboldalunk további funkciókkal segíti fogyatékkal élő ügyfeleink honlapon történő tájékozódását. Jelenlegi új honlapunk már alkalmas a billentyűzettel történő bejárásra, felolvasó szoftverre optimalizált. Hamarosan az akadálymentes szolgáltatási térképünket is elérhetővé tesszük fogyatékkal élő Ügyfeleink részére, melyben magaskontrasztos nézetben jelenítjük majd meg igényeknek megfelelően fiókjainkat. Honlapunkon további akadálymentesítési fejlesztések is folyamatban vannak, melyek későbbi időszakban fognak elérhetővé válni Ügyfeleink számára. Ezek megvalósulásáról további tájékoztató üzenetet fogunk megjeleníteni Ügyfeleink részére.

Megértését és együttműködését köszönjük! Üdvözlettel: Budapest Bank

Tájékoztatjuk Tisztelt Ügyfeleinket, hogy augusztus 29-én (szombaton) a fiókok egységesen15:00 óráig tartanak nyitva.

Fióki időpont kérés Telebank 1440
+36 1 477-7777
Írjon nekünk! Fiókok és ATM-ek Árfolyamok

A Budapest Bank társadalmi szerepvállalás

A felelős gondolkodás és működés a Budapest Bank csoport tevékenységének minden szintjén érvényesül. Társadalmi felelősségvállalási stratégiánkat a teljes működési környezetet érintő felelős magatartás, a munkatársak, ügyfelek és üzleti partnerek iránti felelősség, valamint a civil társadalom iránti elkötelezettség határozzák meg.

Filozófiánk

Társadalmi felelősségvállalási (CSR) stratégiánkat a fenntarthatóság és innováció jellemzi. Elsősorban hosszú távra szóló programokban gondolkodunk, ugyanakkor érzékenyek maradunk az aktuális környezeti, társadalmi problémákra, és támogatjuk azok helyi szinten történő kezelését.

A fenti elvekre építő társadalmi szerepvállalásunk legfontosabb pillérei a pénzügyi kultúra fejlesztése, az önkéntesség és a közösségi értékek támogatása.


Saját alapítványainkon és programjainkon keresztül, valamint nonprofit szervezetekkel való együttműködéseink keretében aktív szerepet vállalunk a kultúra, a szellemi élet, az oktatás és a szociálisan hátrányos helyzetűek támogatásában. Fontos számunkra a társadalmi problémák helyi szinten történő kezelése.

Részletes aktuális információ a bank honlapján is közzétett, két évenként elkészített Társadalmi Felelősségvállalási Jelentésben található.

Társadalmi értékek

A Budapest Bank társadalmi felelősségvállalási stratégiájában kiemelt helyen szerepel a pénzügyi tudatosság, a kultúra és szellemi élet, az oktatás fejlesztése, valamint a szociálisan hátrányos helyzetűek támogatása. A „Budapest Bank Budapestért” és a „Budapest Bank az oktatásért és a magyar pénzügyi kultúráért” Alapítványokkal, valamint a „Budapest Bank Békéscsabáért” Programmal az elmúlt 24 évben összesen mintegy 900 millió forinttal támogatta a közérdekű kezdeményezéseket.

Alapítványaink

A Budapest Bank társadalmi felelősségvállalási programjában, így alapítványainak működésében is fontos szerephez jut a kulturális és szellemi értékek megóvása és gyarapítása, az egészségileg és szociálisan hátrányos helyzetűek támogatása, a magyar pénzügyi kultúra és oktatás színvonalának fejlesztése.

A Budapest Bank két legnagyobb önálló alapítványa az 1991 óta működő és pályázati rendszerben támogatást nyújtó "Budapest Bank Budapestért" és a "Budapest Bank az oktatásért és a magyar pénzügyi kultúráért" Alapítvány. A közismert és neves szakemberekből álló kuratórium irányításával a két alapítvány 2020-ig több 22.400 pályázatot bírált el, és a 3.400 nyertes pályázónak közel 1 milliárd Ft támogatást juttatott.

„Budapest Bank Budapestért” Alapítvány

A Budapest Bank 1991-ben azzal a céllal hozta létre az alapítványt, hogy hozzájáruljon a főváros szellemi és kulturális értékeinek gyarapításához, a kulturális értékek megőrzéséhez, az egészségügyi problémák enyhítéséhez, a város arculatának és polgárai életminőségének javításához. Az alapítvány széles körű, közérdekű tevékenységével hiánypótló és sajátos szerepet tölt be a főváros támogatásában, szándéka szerint így kívánja Budapestet segíteni abban, hogy Magyarország európai szintű fővárosa legyen.

Tovább az alapítvány oldalára

„Budapest Bank az oktatásért és a magyar pénzügyi kultúráért” Alapítvány

A Budapest Bank 1991 szeptemberében hozta létre alapítványát a magyar közép- és felsőfokú pénzügyi, közgazdasági oktatás, kutatás és kultúra fejlesztésére, segítésére. Az alapítvány az ország bármely területén - és lehetőségeihez mérten a határon túl - támogatni kívánja a magyar pénzügyi és közgazdasági oktatás színvonalának és szakmai felkészültségének javítását, tárgyi, technikai feltételeinek bővítését, a szakirodalmi ellátottság fejlesztését, a pénzügyi kultúra színvonalának emelését.

Tovább az alapítvány oldalára

Az alapítványok a társadalmi nyilvánosság széles körű figyelme mellett működnek; mind az aktuális pályázati kiírások, mind a nyertes pályázók névsora megtalálható honlapunkon, illetve a főváros honlapján.

Önkéntesség

Vállalati kultúránkban kiemelt szerepet kap az önkéntesség, amely munkatársaink személyes elkötelezettségén keresztül is érvényesül. Számos önkéntes munkavégzéssel járó programunk munkatársi kezdeményezésre, az általuk választott konkrét céllal jön létre.

A törődés napja

Törődés Napja nevű önkéntes akciósorozatunk 15 éves múltra tekint vissza. Minden évben kétszer, tavasszal és ősszel a résztvevő fiókok kiválasztanak egy-egy helyi, gyermek- és ifjúsági, oktatási vagy egészségügyi intézményt, amelyet munkatársaink és családtagjaik önkéntes munkájukkal szépítenek meg.

A Törődés Napja keretében évente több száz munkatársunk összesen mintegy 2600 önkéntes órával nyújt segítséget a különböző helyi intézmények felújításához, rendbetételéhez. A Budapest Bank az akciókat anyagilag is támogatja.

Önkéntességért díj

Az Önkéntes Központ Alapítvány (ÖKA) 2009-ben alapította az „Önkéntességért díjat”, amellyel az önkéntesség hazai presztízsének és ismertségének növelését és széles körben való elismerését szeretné elősegíteni. „Az év vállalati önkéntes programja” díjat első alkalommal a Budapest Bank kapta a Törődés napja önkéntes rendezvénysorozat elismeréseként.

2010 óta a bank évről-évre támogatóként csatlakozik a kezdeményezéshez. A bank által alapított „Esélyegyenlőségért Különdíjjal” azt a szervezetet vagy magánszemélyt ismerjük el, aki a legtöbbet teszi az esélyegyenlőség előmozdításáért.

Véradás

A Magyar Vöröskereszttel együttműködve évente 4-4 alkalommal szervezünk véradást budapesti és békéscsabai központjainkban. Alkalmanként 50-70 munkatársunk jelentkezik önkéntes véradónak. Elkötelezettségünket bizonyítja, hogy a Magyar Vöröskereszt 2013-ban is „Véradóbarát Munkahely” díjban részesítette a békéscsabai Bankműveleti Központunkat, mert sokszoros véradóként, jó példával elől járva segíti a hazai véradó-mozgalmat és hozzájárul az emberi életek megmentéséhez.

Adománygyűjtések

Munkatársaink rendszeresen szerveznek adománygyűjtéseket, jótékonysági vásárokat, ezzel is támogatva a rászorulókat.

Pénzügyi kultúra

A Budapest Bank kiemelt figyelmet fordít a lakosság pénzügyi kultúrájának fejlesztésére. A hazai bankok közül elsőként kezdtünk el foglalkozni a lakosság pénzügyi tudatosságának fejlesztésével, és mára több mint két évtizedes tapasztalatot halmoztunk fel ezen a területen. Alább néhány példa:

Dobbantó, Budapest Bank-
Pénzügyekről nőknek

2010-ben indított programunk célja, hogy a nők pénzügyi ismereteinek bővítésével, vállalkozói tudatosságuk fejlesztésével segítsük érvényesülésüket az üzleti életben. Központi eleme a hat héten át tartó, 12 napos kompetenciafejlesztő tréning, ahol a 20-22 résztvevő a vállalkozás indításával, fejlesztésével, marketingjével, menedzsmentjével, pénzügyi forrásteremtéssel és adózással kapcsolatos ismereteket sajátíthat el.

www.dobbanto.seed.hu

Pénzügyi Iránytű Program

Bankunk 2011 és 2014 között aktívan részt vett a Magyar Nemzeti Bank, a Gazdasági Versenyhivatal és a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete által életre hívott Pénziránytű Alapítvány, valamint a hazai pénzügyi szektor összefogásával megvalósított Pénzügyi Iránytű Programban (korábbi nevén Mindennapi Pénzügyeink Program).

A Budapest Bank a pénzügyi támogatás mellett a kezdeményezés során megjelenő pénzügyi edukációs cikkekhez rendszeresen nyújtott szakértői véleményt. A program keretében 2011 és 2014 között több mint 100 olyan cikk jelent meg, amelyhez munkatársaink biztosítottak segítséget.

Pénz7

Magyarország 2015-ben csatlakozott ahhoz, az Európa szerte 23 országban egy időben zajló „European Money Week” kezdeményezéshez, melynek célja, hogy már fiatal kortól segítse a pénzügyi ismeretek fejlesztését, felhívja az ifjúság figyelmét a pénzügyi tudatosság fontosságára. Szakmai programoktól iskolákban futó speciális eseményeken át játékos versenyekig számos csatornán találkozhatunk márciustól a Pénz7 eseménysorozatával, amelyet a Magyar Bankszövetség a Pénziránytű Alapítvánnyal együttműködésben szervezett.

A honlap ezen a címen érhető el: http://penz7.hu/

Budapest Bank Békéscsabáért Program

Békéscsaba és agglomerációja fejlődéséért és a helyi lakosok életminőségének javításáért

A Budapest Bank azzal a céllal indította el a Budapest Bank Békéscsabáért Programot 2013 őszén, hogy a közérdekű tevékenységet folytató civil szervezetek támogatásával hozzájáruljon Békéscsaba és agglomerációja (Gerla, Mezőmegyer és Fényes települések) fejlődéséhez.

A Budapest Bank a Bankműveleti Központ révén Békés megye egyik legnagyobb foglalkoztatója. A központ 2006-os létrehozásától kezdve nem csak gazdasági tevékenységével, hanem a sport-, oktatási- és kulturális célok felkarolásával is aktív szerepet vállalt a helyi társadalom életében. A Budapest Bank Békéscsabáért Program a bank adományainak felhasználásához teremt pályázati kereteket.

A 2020-ban tizenegyedik alkalommal kiírt pályázati ciklusban a békéscsabai fiatalok digitális edukációját, valamint helyben maradását, a városba visszahívását segítő programok megvalósításáért tevékenykedő civil szervezetek pályázhatnak 100.000 és 1.000.000 forint közötti vissza nem térítendő támogatásra. A 8 millió forint pályázati forrást a Budapest Bank és Békéscsaba önkormányzata közösen biztosítja.

A pályázat részletes kiírása a dokumentumok között található pályázati felhívásban olvasható.

A pályázatok elbírálásáról a program bírálóbizottsága dönt minden évben.
A bírálóbizottság tagjai:

  • Szarvas Péter, Békéscsaba polgármestere, a bírálóbizottság társelnöke
  • Klaukó Ákos, a Budapest Bank Szolgáltató Központjának vezetője, a bírálóbizottság társelnöke
  • Pocsaji Richárd, a Békés Megyei Hírlap főszerkesztője
  • Tölgyes Orsolya, a Budapest Bank kommunikációs vezetője

A Budapest Bank Békéscsabáért Program két alkalommal nyerte el a "Holnap Városáért 2018" díjat az Üzlet a városért kategóriában.
A díjat a City Hungary, a fenntartható és élhető magyar városok vezető fóruma alapította és ítéli oda.

Dokumentumok