Budapest Bank

Internetbank / (befektetés)

MasterCard PayPass

 


MasterCard® PayPass™ technológia

A MasterCard® PayPass™ tartalmaz egy antennával ellátott chipet, mely kis távolság esetén wireless formában küld tranzakciós jelet anélkül, hogy a kártya és az olvasó között közvetlen kapcsolat létesülne. Így a vásárlás valóban csak egy érintés és már távozhatunk is. Nem szükséges a kezéből kiadnia a kártyát, elég csak a terminál olvasófelületéhez érintenie. Mindössze egy gyors adatcsere, és miután meghalljuk a hangjelzést, befejeződött a fizetés. Ennyi az egész! Azokon a vásárlóhelyeken, ahol még nem rendelkeznek MasterCard® PayPass™ terminállal, a kártya hagyományos kártyaként működik. ATM Kézpénzfelvétel MasterCard® PayPass™ tranzakcióval nem lehetséges.

Biztonságos a MasterCard® PayPass™ technológia?

A technológia maximális biztonságot nyújt, amit az is bizonyít, hogy évek óta használják világszerte. Mivel a kártya által küldött jel rövid hatótávolságú, ezért nem befogható. Továbbá titkosított és minden adat biztonságban tudható. A MasterCard® PayPass™-ban millióan bíznak meg világszerte.

Hogyan működik?1. Ellenőrizze a vásárlás összegét a fizető terminál kijelzőjén.
2. Érintse a MasterCard® PayPassTM kártyáját a terminálhoz.
3. Amikor meghallja a hangjelzést és kigyúlnak a jelzőlámpák, a vásárlás megtörtént.

A MasterCard® PayPass™ előnyei

 • Egyszerű: A MasterCard® PayPass™-szel történő fizetés nagyon egyszerű: a pénztárnál csak érintse a kártyát a leolvasóhoz és már mehet is!
 • Gyors: MasterCard® PayPass™-szel sokkal gyorsabban intézheti a napi vásárlásokat! Az új technológiának köszönhetően gyakorlatilag azonnal távozhatunk a pénztártól. Egy másik időtakarékos tulaj-donság, hogy az 5 000 Ft alatti vásárlások esetén nincs szükség aláírásra vagy a pin megadására.
 • Biztonságos: A MasterCard® PayPass™-t nem szükséges a pénztárosnak odaadni. A kártya egy pillanatra sem kerül ki a kezéből, így az irányítás végig Önnél van. Egy vásárlás összege nem vonható le kétszer, hiszen miután teljesült a fizetés, a terminál hangjelzést ad, majd kikapcsol.

Kártyahasználattal kapcsolatban felmerülő kérdések

 • Hogyan lehetek biztos benne, hogy egy tranzakciót nem számolnak fel kétszer?

  A terminálok úgy lettek kialakítva, hogy amint a fizetés megtörténik, kikapcsolnak; egy hangjelzés és a jelzőlámpák felgyúlása jelzik ennek pontos idejét. Így még úgy sem terhelhető a kártya újból, ha az a terminálnál marad. A vásárló a pénztárost is megkérheti a fizetést igazoló blokk átnyújtására. Mobilbank szolgáltatásunk segítségével pedig még biztonságosabbá teheti kártyája használatát. Kártyás tranzakcióiról (vásárlás, készpénzfelvétel) rövid szöveges üzenetben (SMS) értesítést kaphat. Felhívjuk figyelmét, hogy azokról az érintés nélküli MasterCard® PayPass™ vásárlási tranzakciókról, amelyek esetében a terminál nem kért PIN-kódot, a Bank nem azonnal, hanem legkésőbb a tranzakció banki könyvelése napján küldi az SMS értesítést. A Mobilbank szolgáltatás segítségével Ön bármikor felfüggesztheti és újra érvényesítheti kártyáját egy SMS elküldésével.
 • A MasterCard® PayPass™-szel történt fizetések készpénzes tranzakcióknak minősülnek-e?

  Nem, ezek a tranzakciók kártyás vásárlásnak minősülnek.
 • Használható-e a MasterCard® PayPass™ internetes vásárlásra vagy telefonos fizetésre?

  Igen, a MasterCard© PayPass™-szel fizethet interneten vagy akár telefonon keresztül is. A fizetés folyamata azonos a hagyományos kártyáéval.
 • Hol használható a MasterCard® PayPass™ kártya?

  MasterCard® PayPass™ terminálok a világ számos országában megtalálhatók. A kártya használatához csak keresse a MasterCard® PayPass™-t jelölő logót a vásárlási pontokon, a szórakozóhelyeken, az éttermekben, a kávézókban, a mozikban és a töltőállomásoknál. Az első MasterCard® PayPass™ kártyás vásárlás a chip leolvasásával és a PIN kód megadásával történik. PayPassTM funkcióval történő vásárláskor biztonsági vagy egyéb okból a terminál összeghatártól függetlenül kérheti a PIN kód megadását. Abban az esetben, ha a fizetési pont nem rendelkezik PayPassTM terminállal, a MasterCard® PayPass™ hagyományos kártyaként használható a pénztáraknál.

Kapcsolódó termékek