Budapest Bank

Internetbank / (befektetés)

Enyhítő Hitel

 


Budapest Folyószámlahitel

A lakossági folyószámlahitel az egyik legegyszerűbb eszköz az átmeneti pénzzavar megoldására. Előre biztosíthatja nem várt, esetlegesen felmerülő pénzhiányának rugalmas megoldását, mivel az Ön fizetési számláján - a szerződésben meghatározott keretösszeg erejéig - mindig rendelkezésére áll a fel nem használt hitelkeret erejéig a fedezet. A folyószámlahitel-keret az Ön Budapest Banknál vezetett lakossági forint fizetési számlájához kapcsolódik. A folyószámlahitellel Ön a fizetési számláját a hitelkeret erejéig terhelheti meg, a törlesztés a jóváírási forgalom folyamatos felhasználásával történik.

 • Arra költi amire csak akarja: hitelkeretéből vásárolhat, vehet fel készpénzt, fizetheti vele átutalásait vagy akár csoportos beszedései megbízásait is rendezheti.
 • Minden jóváírás automatikusan csökkenti tartozását.
 • Bármikor igénybe vehető, és a visszafizetés után rögtön újra rendelkezésre áll.
 • Akár fizetésének kétszerese is lehet (maximum 2.000.000 Ft), ha azt, vagy más rendszeres jövedelmét a fizetési számlájára utaltatja.
 • A hitelkerethez bármikor hozzáférhet a fizetési számlájához kapcsolódó bankkártyájával.

Hitelkeret rendszeres jóváírás maximum 200%-a, de min. 100.000Ft, max 2.000.000 Ft
Futamidő határozatlan idejű
Hitel kamatlába (jegybanki alapkamat + 4,76% 2020. december 31-ig. 2021 január 1-től 32,68%) 5,36% 2020. december 31-ig. 2021 január 1-től 33,28%* a hitelkeretből ténylegesen igénybe vett összeg után kerül felszámításra, havonta fizetendő
Rendelkezésre tartási jutalék évi 0,00% a hitelkeretből fel nem használt összeg után kerül felszámításra, havonta fizetendő
Adminisztrációs díj havi 0,00% a hitelkeret igénybevételének napjain a teljes hitelkeret összege után kerül felszámításra, havonta fizetendő

Minimális egyösszegű jóváírás: havonta a hitelkeret 33% de minimum 60.000Ft.
*THM: 5,57% (2020. július 23-től 2020.december 31-ig)
THM: 39,48% (2021. január 1-től)

Reprezentatív példa

2021. január 1-től: A reprezentatív példa 375 000 forint teljes hitelösszeg 3 hónapos futamidő alatti teljes lehívásának feltételezésével került kiszámításra
Hitelkamat mértéke: jegybanki alapkamat referencia-kamatláb és 32,68% kamatfelár együttes összege: 33,28%.
A hitel teljes díja: 31 633 Ft
Havi törlesztőrészlet összege: 135 544 Ft
A fogyasztó által fizetendő teljes összeg: 406 633 Ft

THM:39,74%
Kamatozás típusa: Változó


Hol igényelhetek Budapest Bank folyószámlahitelt?

Bankfiókban: Egy Ön által kiválasztott Budapest Bank fiókban, ahol a jóváhagyást követően a folyószámlahitel-szerződés megkötésre kerül. Egyeztessen időpontot.

Mikor juthatok folyószámlahitelhez?

Ha legalább 1 hónapja rendelkezik a Budapest Banknál lakossági forint fizetési számlával, és arra érkezik rendszeres jövedelem -, mely az igénylés benyújtásakor már legalább 1 alkalommal a fizetési számláján jóváírásra került - , pozitív bírálat esetén a hitelkeret néhány napon belül rendelkezésre áll.

Ha még nincs a Budapest Banknál vezetett lakossági forint fizetési számlája, viszont 1 hónapja már rendelkezik folyószámlahitellel más banknál, akkor a bankunknál történő számlanyitást követően összesen annyi a teendője, hogy gondoskodjon arról, hogy rendszeres jövedelem érkezzen a Budapest Banknál vezetett fizetési számlájára. Az igényléshez csatolja a jövedelem utalásról szóló rendelkezést a Munkáltató részére, valamint a folyószámlahitelt vezető banktól az elmúlt 2 havi fizetési számla kivonatot (amely tartalmazza a folyószámlahitel összegét).

Igénylés feltételei

 • Betöltött 18. életév
 • Legalább 6 havi folyamatos munkaviszony a jelenlegi és az előző munkahelyen együttesen, minimum 1 hónappal a jelenlegi munkahelyen, legfeljebb 30 napos megszakítással.
 • Vállalkozók esetében 12 havi vállalkozói múlt
 • Igénylő nevére vagy címére szóló vezetékes lakóhelyi telefon vagy előfizetéses mobiltelefon megléte. Amennyiben a telefonszám nyilvános tudakozóban nem elérhető, 90 napnál nem régebbi saját névre vagy címre szóló telefonszámla és a befizetés igazolása szükséges
 • Vezetékes lakóhelyi telefon vagy előfizetéses mobiltelefon hiányában az igénylő nevére vagy címére vagy a munkaadó nevére szóló céges telefon megléte. Ügyfél nevére vagy címére szóló céges mobil esetén, amennyiben a telefonszám nyilvános tudakozóban nem elérhető, 90 napnál nem régebbi saját névre vagy címre szóló telefonszámla és befizetés igazolása szükséges. Munkaadó nevére szóló céges mobiltelefon esetén szükséges a munkaadó részéről szabadformátumú eredeti írásbeli nyilatkozat a telefonhasználatról.
 • Vezetékes lakóhelyi telefon, illetve előfizetéses vagy céges mobiltelefon hiányában a feltöltő kártyás mobiltelefon esetén az igénylő nevére vagy címére szóló legalább 1 éves szerződés.
 • Nyilvános vezetékes vagy mobil munkahelyi telefon megléte
 • Az igénylő nem szerepelhet a negatív Központi Hitelinformációs Rendszerben
 • Minimum 60.000 Ft számlára érkező nettó jövedelem

Nyitáshoz szükséges további dokumentumok

 • személyazonosító igazolvány,
 • egy másik személyazonosságot igazoló okmány, pl.: jogosítvány, TB kártya,
 • otthoni nyilvános, előfizetéses telefon vagy nyilvános előfizetéses mobiltelefon esetén nincs szükség dokumentumra, egyéb esetben 90 napnál nem régebbi saját névre vagy címre szóló telefonszámla és befizetést igazoló dokumentum (csekk) szükséges,
 • feltöltő kártyás privát mobiltelefon esetén legalább egy éves saját névre vagy címre szóló szerződés vagy a szolgáltató által lepecsételt igazolás szükséges,
 • céges saját használatú mobiltelefon esetén, amely munkaadó nevére szól, szükséges a munkaadó részéről egy szabadformátumú eredeti írásbeli nyilatkozat a telefonhasználatról,
 • nyugdíjas esetén NYUFIG éves igazolás másolata szükséges,
 • amennyiben az ügyfél másik banknál rendelkezik folyószámlahitellel a másik banknál vezetett utolsó 2 havi fizetési számla kivonata szükséges.
 

Kérjen visszahívást


Egyeztessen időpontot az alábbi adatok megadásával és munkatársaink legkésőbb a foglalt időpontot megelőző munkanap végéig telefonon felveszik Önnel a kapcsolatot!
Kérjük adja meg a vezetéknevét!

Még 50 karaktert írhat be.


Kérjük adja meg a keresztnevét!

Még 50 karaktert írhat be.


Kérjük adja meg telefonszámát!
+36

Még 50 karaktert írhat be.


Mobiltelefonszámát
+36

Még 50 karaktert írhat be.


Kérjük adja meg e-mail címét!

Még 50 karaktert írhat be.


Legközelebbi fiók
Részletes fiók információk
Választott időpont

Megerősítő visszajelzést kéri?Ide írhat megjegyzést

Még 50 karaktert írhat be.


Adatok küldése
Kérjük olvassa el Adatkezelési tájékoztatónkat! Az "Adatok küldése" gombra való kattintással Ön tudomásul veszi a tájékoztatóban foglaltakat és egyúttal hozzájárul az Ön által megadott személyes adatok fentiek szerinti kezeléséhez. * Kötelezően kitöltendő mezők.

06-1 450-7782

Hívja a hitelvonalat