Budapest Bank

Internetbank / (befektetés)

Classic Hitelkártya

 


BUDAPEST CLASSIC HITELKÁRTYA

Mitől egyedi a Budapest Classic hitelkártya?

 • 1 % pénzvisszatérítés minden vásárlás után 1
 • 10 % vételár kedvezmény a Media Markt üzleteiben
 • 10 000 forintos ajándék kártya 2
 • Újra igénybe vehető Részletformáló szolgáltatás 3
 • Telehitel 4
 • 53 napos kamatmentes periódus 5Partner Plusz Program
 

Kérjen visszahívást!


Még 70 karaktert írhat be.


Még 70 karaktert írhat be.


+36

Még 50 karaktert írhat be.


+36

Még 50 karaktert írhat be.


Még 70 karaktert írhat be.Részletes fiók információk

Még 200 karaktert írhat be.Adatok küldése
Kérjük olvassa el Adatkezelési tájékoztatónkat! Az "Adatok küldése" gombra való kattintással Ön tudomásul veszi a tájékoztatóban foglaltakat és egyúttal hozzájárul az Ön által megadott személyes adatok fentiek szerinti kezeléséhez.
* Kötelezően kitöltendő mezők.
Használja okosan!

A hitelkártya nem csak egy vészhelyzetre félretett tartalék. Használja a betéti kártyája és készpénz helyett, hogy kihozza belőle a maximumot.
Nézzünk egy példát arra, hogy egy átlagos család a havi költéseivel miként szerezhet több tízezer forint visszatérítést1 egy év alatt:

Példa egy átlagos család havi költéseire

Hogyan is működik az 53 napos kamatmentes periódus? 5

A havi költéseiről minden hónap végén számlakivonatban értesítjük, amelyet adott hónap 23-ig szükséges visszafizetni, annak érdekében, hogy kamatmentes maradjon a költése. A visszafizetést megtehető a Budapest Bank fiókjaiban, vagy postai csekkes befizetéssel vagy banki átutalással is.
Az 53 napos kamatmentesség arra a vásárlási tranzakció(k)ra vonatkozik, amelye(ke)t a kártyabirtokos az elszámolási időszak első napján - hónap első napján- hajt végre, ettől kezdve az 53 napos periódus minden egyes további napon 1 nappal csökken.

Hogyan is működik az 53 napos kamatmentes periódus?

Hol lehet igényelni?

A Budapest Classic hitelkártya kizárólag Media Markt üzletben igényelhető fő-és társkártyaként is.
Díjmenetesen igényelhet hitelkártyát, és a hitelbírálat eredményét 30 percen belül megtudhatja. (A hitelbírálati követelmények betartása érdekében az igénylés jóváhagyásának ideje bizonyos esetekben ettől eltérhet). A jóváhagyást követően a helyszín már azonnal lehetősége nyílik a hitelkeret használatára.
Media Markt áruházak listája

Mik a hiteligénylés feltételei?

 • Minimum 18 éves életkor
 • Bejelentett állandó magyarországi lakcím
 • Minimum 60.000 Ft havi nettó saját jogú jövedelem
 • Saját telefonos elérhetőség:
  Vezetékes telefon, amely a személyi igazolványba bejegyzett állandó vagy tartózkodási címhez vagy névhez tartozik VAGY névre vagy címre szóló előfizetéses, feltöltő kártyás mobil vagy céges vagy flottás telefonszám
 • Az ügyfél ne szerepeljen a negatív KHR listán
 • Továbbá alkalmazott esetén:
  • Publikus munkahelyi telefon, ami vezetékes vagy mobiltelefon, mely a munkáltató nevére és címére szól
  • Minimum 6 hónap munkaviszony (ebből a jelenleg min. 3 hónap és nem lehet próbaidő). A 2 munkahely között nem telhet el 30 napnál nagyobb szünet.
 • Vállalkozók esetén:
  • minimum 12 hónap magyarországi tevékenység leigazolása azonos iparágon belül

Milyen dokumentumokra van szüksége a hiteligényléshez?

A főhitelkártya igényléshez szükséges dokumentumok magyar állampolgárok esetén:

 • érvényes személyi igazolvány vagy útlevél;
 • lakcímet igazoló hatósági igazolvány;
 • még egy, a személyazonosságot hitelesen igazoló okirat (pl: TAJ kártya,
 • adóigazolvány, jogosítvány);
 • 57 év alatti nyugdíjasok esetén szükséges a nyugdíjas határozat bemutatása.

Továbbá:

 • ha Ön alkalmazott:
  1 utolsó havi, az Ön nevére szóló, rendszeres jövedelmet tartalmazó bankszámlakivonat, vagy munkáltatói igazolás;
 • ha Ön vállalkozó vagy egyéni vállalkozónál alkalmazott:
  NAV által kiállított jövedelemigazolás, illetve egyéni vállalkozóknál a vállalkozói igazolvány bemutatása;
 • ha Ön őstermelő:
  NAV által kiállított jövedelemigazolás és együttes adóigazolás valamint az őstermelői igazolvány és érvényes betétlap
 • ha Ön nyugdíjas:
  NYUFIG év elejei összesítő, mely kiváltható saját tulajdonú fizetési számlakivonattal6, amelyen beazonosítható a nyugdíj + nyugdíjas igazolvány (vagy olyan dokumentáció, mely a nyugdíjas törzsszámot tartalmazza, és 57 évalatti nyugdíjasok esetén szükséges a nyugdíjas határozat bemutatása.

Kapcsolódó dokumentumok

Igazítsa igényeihez a kártyáját!

 • Meglévő hitelkártyájához lehetősége van Társhitelkártyát igényelni, mellyel biztosíthatja családtagjai, rokonai számára, hogy az Ön hitelkerete terhére vásárolhassanak, ugyanazokkal a kedvezményekkel, amelyeket a főkártya birtokos számára biztosítunk.
 • Internetbank – egyszerű, Önnek! Használja az Internetbankot, hogy bármikor, egyszerűen és gyorsan ellenőrizhesse Budapest Classic kártyájának egyenlegét, limitet állíthat be, megtekintheti, letöltheti vagy akár ki is nyomtathatja Hitelkártyája kivonatát.
 • Bővített Mobilbank Info szolgáltatásunkkal7 díj ellenében még biztonságosabbá teheti Fő- és Társhitelkártyái használatát, ha kártyás tranzakcióiról rövid szöveges üzenetben (SMS) kap értesítést. Sőt, akár egyetlen SMS elküldésével Ön bármikor felfüggesztheti és újra aktiválhatja kártyáját. A szolgáltatás igénylésével automatikusan minden hónapban SMS-t kap a visszafizetendő összegről és a fizetési határidőről is.
 • Részletformáló szolgáltatás3,8 segítségével a hitelkártya tartozás visszafizetése kiszámítható: egyenlő havi összegek, fix futamidőre!
  • Vásárolja meg szerződött partnereinknél a kiválasztott terméket azonnal a hitelkártya segítségével, és fizesse vissza a tartozást havi egyenlő összegekben, fix futamidő alatt.
  • Meglévő hitelkártyájával későbbi vásárlásaikor is, mindössze pár perces ügyintézéssel, újabb hitelbírálat nélkül vehető igénybe a részletformáló szolgáltatás.
 • Hitelfedezeti Biztosítás Szolgáltatás Plusz7, mely nem csak halál, illetve balesetből eredő végleges, 50%-ot meghaladó rokkantság esetén, de tartós munkanélküliség valamint keresőképtelenség esetén is megtérítheti Ön helyett a teljes fennálló hiteltartozását.
 • Opcionális utasbiztosítással7 külföldi utazásai során nyújt Önnek biztonságot komoly anyagi következmények nélkül, ha egészségével vagy poggyászával történne valami. A biztosítást akár az utazást megelőző napon is igényelheti, és a szolgáltatást családi csomag választásával házas-/élettársára és gyermekeire is kiterjesztheti.

Gyakran ismételt kérdések

Mivel nyújt többet a Budapest Classic Hitelkártya mint a többi hitelkártya?

A Budapest Classic Hitelkártyát 3 fontos tulajdonsága különbözteti meg a többi hitelkártyától:
10.000 forintos Media Markt ajándékkártya Amennyiben a hitelkártya kibocsátását követő 3. teljes naptári hónap végéig hitelkártyás költése eléri a 60.000 Ft-ot (például havonta 20 000 Ft értékben használja), akkor Ön 10.000 Ft-tal feltöltött Ajándékkártyát kap, melyet később bármelyik Media Markt üzletben felhasználhat!
1% visszatérítés1 Ezt követően is érdemes Budapest Classic hitelkártyájával vásárolnia, hiszen valamennyi Media Markt áruházon belül és azon kívül, belföldön és külföldön végrehajtott vásárlási tranzakciója összegének 1%-át kedvezményként visszatérítjük Önnek. Sőt, fizesse közüzemi számláit ezentúl a hitelkártyájáról, csoportos beszedési megbízáson keresztül, és a teljesült összegek után is 1%- ot visszatérítünk1. Így Önnek nem kell a postán sorban állni a csekkfeladás miatt, és nem kell egyszeri átutalásokkal sem bajlódnia. A hitelkártyához kapcsolódó csoportos beszedés szolgáltatás a Budapest Bank bankfiókjaiban illetve a Netbank internetes felületén keresztül igényelhető.
Így minél többet használja kártyáját, annál többet takaríthat meg!
10% vételár kedvezmény2

Csak Media Markt áruházakban használható a Budapest Classic Hitelkártya?

Nem, a Budapest Classic Hitelkártya belföldön és külföldön bárhoz használható, ahol lehetőség van Mastercard bankkártyás fizetésre. A hitelkeret bármilyen célra azonnal felhasználható. Lehet vele egy összegben, vagy Részletformáló szolgáltatás3 igénybevételével vásárolni, közüzemi számlákat vagy egyéb szolgáltatások díjait kiegyenlíteni csoportos beszedési megbízással, készpénzt felvenni, vagy az interneten vásárlásra használni. Felhívjuk figyelmét, hogy a hitelkártya készpénzfelvételre való használata magasabb THM-et eredményez.

Lehetséges azonnal, az igénylés napján vásárolni a Media Marktban a Budapest Classic Hitelkártyával?

Igen, a pozitív bírálatot követően – mely körülbelül 30 percet vesz igénybe – azonnal lehetőség van a kártya keretének terhére történő vásárlásra, amennyiben igénybe veszi a Media Markt áruházakban elérhető Részletformáló szolgáltatást3.

Mi az a Részletformáló szolgáltatás?

Segítségével a vásárolt termék árát havi fix részletekben törlesztheti, fix futamidő alatt, kedvező fix kamat mellett. Az aktuális akciókról, kedvezményekről a Media Markt áruházaiban kaphat felvilágosítást vagy a Budapest Bank aktuális hirdetményében.

Van már hitelkártyám. Ettől függetlenül igényelhetek Budapest Classic Hitelkártyát?

Igen. Akár a Budapest Banknál, akár más hitelintézetnél van már hitelkártyája, igényelhet Budapest Classic Hitelkártya.

Hol igényelhetem a Budapest Classic Hitelkártyát?

A Budapest Classic Hitelkártyát személyesen igényelheti a Media Markt áruházaiban:
5600 Bekescsaba, Andrassy ut 37-43.
2040 Budaors, Petőfi Sandor u. 64.
1087 Budapest, Kerepesi ut 9.
1106 Budapest, Ors vezer tere 25.
1024 Budapest, Lovőhaz utca 2-4.
1138 Budapest, Vaci ut 178.
1191 Budapest, Ullői ut 201-231.
1204 Budapest, Martirok utja 292.
1152 Budapest, Szentmihalyi ut 131.
1037 Budapest, Becsi ut 136.
1062 Budapest, Vaci ut 1-3.
4024 Debrecen, Csapo u. 30.
9027 Győr, Budai ut 1.
6000 Kecskemet, Dunafoldvari ut 2.
3533 Miskolc, Kiraly u. 1/A.
4400 Nyiregyhaza, Laszlo u. 12.
7622 Pecs, Bajcsy-Zsilinszky u. 11.
6724 Szeged, Londoni krt. 3.
8000 Szekesfehervar, Palotai ut 6.
5000 Szolnok, Felső Szandai ret 1.
9700 Szombathely, Varasd u. 1.
8900 Zalaegerszeg, Balatoni ut 5-7.

Budapest Bank fiókjában igényelhetek Budapest Classic Hitelkártyát?

Nem, kizárólag a fent felsorolt Media Markt áruházakban.

Magánszemély és cég is igényelhet egyaránt Budapest Classic Hitelkártyát?

Csak magánszemély igényelhet Budapest Classic Hitelkártyát.

Az igénylést követően mikor kapom meg a Budapest Classic Hitelkártyát?

Az áruházban leadott igénylést a Budapest Bank elbírálja 30 percen belül, pozitív választ követően a kártya keretének terhére rögtön vásárolhat is. Az igénylés leadását követően várhatóan 2-4 hét elteltével kapja meg a Budapest Classic Hitelkártyát. A kártyához tartozó PIN kódot a telefonos ügyfélszolgálaton a (06 1) 477 7777-es telefonszámon tudja megadni.

Mikortól használhatom a Budapest Classic Hitelkártyát?

Kártyája biztonsági okok miatt mindaddig nem használható, amíg a Budapest Bank ügyfélszolgálatával folytatott rövid telefonos beszélgetés során Ön nem aktiválja. Az aktiváláshoz kérjük, hívja a Budapest Bank ügyfélszolgálatát a (06 1) 477 7777-es számon. Az aktiváláskor csak az Ön személyes adatait kell bediktálnia és máris megadhatja a kártyához kapcsolódó PIN kód, illetve a kártya azonnal aktiválásra kerül. Aktiválás után ne felejtse el kártyáját a hátoldalán aláírni!

Meddig aktiválhatom a Budapest Classic Hitelkártyát?

A Budapest Classic Hitelkártyát a kézbesítést követően rögtön érdemes aktiválni és használni, hogy a 10.000 forintos Media Markt ajándékkártya feltételeit mielőbb teljesíteni tudja. Fontos, hogy amennyiben a Budapest Classic Hitelkártyát a kártya kibocsátásától számítva 6 hónapon belül nem aktiválja, és semmilyen díjterhelés nem történt, úgy a hitelkártya szerződés megszűnik a Budapest Banknál.

Megváltoztathatom a hitelkártya PIN kódját?

Igen, bármelyik Budapest Bank ATM-nél megteheti ezt, a módosítás díja 100 Ft. Telebankon keresztüli PIN kód módosítás díja 270 Ft.

Kell fizetési számlát nyitnom a Budapest Classic Hitelkártyához?

Nincs szükség fizetési számla nyitásra a Budapest Classic Hitelkártyához. A kártya kibocsátásakor automatikusan nyílik egy hitelszámla és a hozzá tartozó számlaszám, amire befizetéseit akár utalni is tudja, ez azonban nem fizetési számla. Nincs szükség arra sem, hogy fizetését a Budapest Bankhoz utalja, vagy számlavezető bankjánál fizetési számláját megszüntesse.

Milyen összegű hitelkeretet használhatok fel a kártyával?

A Budapest Classic Hitelkártyával 100.000 Ft és 1.000.000 Ft közötti hitelkeretet biztosít birtokosainak. Természetesen nem szükséges a teljes hitelkeretet kihasználnia. Mindig csak annyit költsön kártyájával, amennyire szüksége van!

Biztonságos a hitelkártya használata?

Napjainkban egyre inkább teret nyernek az elektronikus fizetési eszközök. A hitelkártyával történő fizetések egyik leglényegesebb kérdése, hogy mennyire biztonságos ez a készpénz nélküli fizetési mód. A kérdés fontosságát felismerve a nemzetközi kártyatársaságok, bankok, biztonsági szervezetek szakembereinek sokasága gondoskodik a hitelkártyák biztonságáról. A hitelkártyák használatához elengedhetetlen, hogy az rendelkezzen az azonosításhoz és az ellenőrzéshez szükséges kellékekkel. A kártyák mintázata, az előlapon szereplő, azonosító adatok (kibocsátó bank neve, kártya száma, tulajdonos neve, nemzetközi kártyatársaság logója stb.), valamint a hátlapján található adathordozó mágnescsík, és a kártyabirtokos letörölhetetlen aláírása mind-mind a biztonságát garantálhatják, ha a kártyabirtokos szabályosan használja a kártyát. Az előbb említett kellékek közül fontosságuk miatt kettőt emelünk ki. Az egyik a kártya hátlapján szereplő aláírás. A kártya átvételekor a kártyabirtokosnak alá kell írnia a kártyát, annak hátlapján lévő letörölhetetlen fehér sávon. Ez az aláírás különösen a kártya elvesztése vagy ellopása esetén „tehet jó szolgálatot”, mivel megakadályozhatja, hogy illetéktelen személy vásároljon a kártyájával. Ugyanis a hitelkártyával történő vásárláskor a kereskedők kötelesek meggyőződni arról, hogy a kártyán szereplő aláírás megegyezik-e a vásárlásról kiállított bizonylaton szereplő aláírással. Amennyiben a két aláírás nem egyezik, akkor a kártyát bevonják, így a kártya eredeti birtokosa nem károsodik. A hitelkártyák másik fontos kelléke az információkat tároló mágnes csík és a kártya előlapjába beépített chip is. Ezért különösen figyelni kell arra, hogy lehetőség szerint elkerüljük azokat a veszélyforrásokat, amelyek ezeket az információkat módosíthatják, esetleg törölhetik.

A hitelkártya Paypass™ technológiával van ellátva, így a bankkártyás fizetés egyszerű és gyors, hiszen a kártyát nem szükséges odaadni a pénztárosnak, az egy pillanatra sem kerül ki az Ön kezéből. Miután teljesült a fizetés, a terminál hangjelzést ad, majd kikapcsol, így a vásárlás összege nem vonható le kétszer. A hitelkártya által küldött jel rövid hatótávolságú, így nem befogható, továbbá titkosított, ezáltal minden adat biztonságban tudható.

Mire használhatom a Budapest Classic hitelkártyámat?

A Budapest Classic hitelkártyával díjmentesen vásárolhat ott, ahol kártyáját elfogadják, erről a Mastercard matrica tájékoztat: minden kereskedőnél, illetve vendéglátóhelyen, ahol a Mastercard matricát kiragasztották, kötelesek elfogadni a kártyát. A Budapest Classic hitelkártyáról csoportos beszedési megbízás megadásával közüzemi számláit is rendezheti. A hitelkártyával készpénz is felvehető a hitelkeret 60%-áig, de a felvett összeg után a készpénzfelvétel napjától kamatot kell fizetni. A hitelkártya készpénzfelvételre való használata magasabb THM-et eredményez.

Tudok a hitelkártyával készpénzt felvenni?

Igen. A Budapest Classic hitelkártyával a PIN kód segítségével minden Mastercard emblémával ellátott bankjegykiadó automatából lehet készpénzt felvenni, a hitelkerete 60%-áig. A készpénzfelvétel maximális napi összegét és darabszámát Ön szabadon módosíthatja, alapbeállításként napi 5 db készpénzfelvételt, összesen 100.000 Ft értékben kezdeményezhet. Az automata használatakor kézpénzfelvételi díjat kell fizetni, melynek mértékét az aktuális hitelkártya hirdetmény tartalmazza. Készpénzfelvétel, illetve részletfizetés során a hitelszámlát a költések napjától számított hitelkamat terheli. A hitelkártya készpénzfelvételre való használata magasabb THM-et eredményez.

Tudok a kártyával üzletben vagy online vásárolni?

Igen. A Budapest Classic hitelkártya egy dombornyomott hitelkártya, amely alkalmas internetes vásárlásra is.

Hogyan tudom ellenőrizni a kártyán a pénzmozgásokat?

Minden hónap végén számlakivonat készül a kártyája havi forgalmáról. Ezen keresztül nyomon követheti az előző hónapban történt tranzakciókat: vásárlásokat, készpénz-felvételeket, díj - vagy kamat-terheléseket, befizetéseket, egyéb jóváírásokat. A számlakivonatban megtalálja a fizetési (beérkezési) határidőt (minden hónap 23-a) és az adott hónapban fizetendő összegről szóló tájékoztatót is. A minimum havi törlesztő részlet az Ön hó végi elszámoláskor fennálló tartozásának 5%-a, ez esetben az Ön számláját a költések napjától hitelkamat terheli. Befizetéseit az Ön által választott módon - csekken, átutalással vagy személyesen bármelyik Budapest Bank fiókban - intézheti. Aktuális egyenlegéről hó közben is könnyen tájékozódhat: amennyiben igénybe veszi a Mobilbank szolgáltatást, a kártyájával történt minden vásárlásról, készpénzfelvételről és befizetésről, valamint az aktuális egyenlegéről rövid szöveges üzenetet kap mobiltelefonjára. A Bővített Mobilbank Info szolgáltatás díjáról a hitelkártya aktuális Hirdetményéből tájékozódhat. Hitelkártyájával kapcsolatban a díjmentesen igénybe vehető internetbankban, illetve mobilapplikáción is tájékozódhat.

Hol és mikor látom a számlakivonaton a kedvezményeket?

A kedvezmény, rendelkezésre bocsátása legkésőbb a kártya használatát követő hónap 10. napján történik Mivel a számlakivonat még ez előtt, 31-én készül el, mindig egy hónappal később láthatók az előző hónap költései után járó kedvezmények. Pl: Márciusban költött vásárlásokra 100.000 Ft-ot. Az utána járó kedvezményt (2.000 Ft) április 10-én kapja meg. Mivel a márciusi kivonat csak a március 31-ig történt tranzakciókat tartalmazza, az a kivonat, amit áprilisban kap meg, még nem fogja tartalmazni a 2.000 Ft-os kedvezményt. Az csak a következő, április 30-án elkészült kivonatban fog megjelenni, amit májusban kap meg.

Mit tegyek, ha ellopják a Budapest Classic hitelkártyámat?

A kártya ellopását, elvesztését haladéktalanul jelentse be a Budapest Bank 24 órás ügyfélszolgálatának telefonszámán: (06 1) 477 7777. Kérjük, hogy ezt a számot jegyezze fel, és mindig tartsa magánál! A kártya letiltását követően az új kártyát ugyanúgy kapja meg, ahogyan az előzőt. Fontos tudni, hogy a tiltás miatt az új kártya száma megváltozik, ez azonban nem érinti a befizetéseit, ha hitelkártyáját átutalással rendezi: továbbra is ugyanarra a hitelkártya számlára végezheti a befizetéseit. Miután megkapta az új kártyáját, kérjük, ne felejtse el azt ismét aktiválni.

Mit kell tennem, ha lejárt a kártyám érvényessége?

A Budapest Classic hitelkártyát a Bank még érvényességi idejük lejárta előtt automatikusan megújítja annak érdekében, hogy Ön folyamatosan tudja használni,és egy percig se maradjon kártya nélkül, tehát nem kell ezt külön kérnie. Az új kártyát ugyanúgy kapja meg, ahogyan az előzőt. Fontos tudni, hogy nem változik a kártyaszám és a PIN kód sem. Miután megkapta az új kártyáját, kérjük, ne felejtse el azt ismét aktiválni, és lehetőség szerint korábbi, lejárt kártyáját megsemmisíteni, illetve használatra alkalmatlanná tenni.

Miért jó a hitelfedezeti biztosítás?

A választható Hitelfedezeti Biztosítási Szolgáltatás biztonságot nyújt, mert bizonyos váratlan élethelyzetek esetén mentesíti Önt a hitelkártya-tartozásának visszafizetése alól az alább események bekövetkezése estén:

Munkaviszonyban* álló Biztosítottak esetén:
 • Haláleset
 • Balesetből eredő végleges, min. 50%-os egészségkárosodás
 • Munkanélküliség
 • Keresőképtelenség (táppénz)
Munkaviszonyban* nem álló Biztosítottak esetén:
 • Haláleset
 • Balesetből eredő végleges, min. 50%-os egészségkárosodás
 • Balesetből eredő kórházi kezelés
 • Keresőképtelenség (táppénz) – olyan Biztosítottak esetében, akik kereső tevékenységet végeznek és társadalombiztosítási jogviszonnyal is rendelkeznek.
* A munkaviszony meghatározását a munkanélküliségi KBF 6.3. pontja tartalmazza.

Amennyiben igénybe kívánja venni a szolgáltatást, hívja a Budapest Bank Telebankot a (06 1) 477 7777-es telefonszámon. A hitelfedezeti biztosítást a CARDIF Biztosító Zrt. és (a haláleseti szolgáltatást illetően) a CARDIF Életbiztosító Zrt. (a továbbiakban együttesen: Biztosítók) nyújtja. A hitelfedezeti biztosítással kapcsolatban a Budapest Bank a Biztosítók függő biztosításközvetítőjeként jár el.

Mikor igényeljek utasbiztosítást?

Ha külföldre utazik, és szeretné biztonságban tudni magát és családját egy nem várt betegség vagy baleset esetén, továbbá poggyásza épsége miatt sem szeretne aggódni, akkor igényeljen egyszerűen telefonon opcionális utasbiztosítást Budapest Classic hitelkártyához. Amennyiben a biztosítással kapcsolatban kérdése merül fel, hívja a Budapest Bank Telebank szolgáltatását a (06 1) 477 777-es telefonszámon, vagy kérjen részletes tájékoztatást a Budapest Bank fiókjaiban. A biztosítási szolgáltatás részletes feltételei (kizárások, mentesülések, felmondás szabályai) megtalálhatók a Bank honlapján (http://www.budapestbank.hu/). Az opcionális utasbiztosítási szolgáltatást a Vienna Life Vienna Insurance Group Biztosító Zrt. nyújtja.

Hogyan tudok akár 53 napig kamatmentes hitelhez jutni a Budapest Classic hitelkártyával?

Hónapról hónapra rugalmasan kezelheti pénzügyeit: minden alkalommal, mikor kártyáján visszafizetés esedékes, Ön határozhatja meg, hogy az adott hónapban elköltött összeget egy összegben, vagy részletekben fizeti-e vissza. Ha tartozását egy összegben rendezi, vásárlásai után nem kell kamatot fizetnie. Ez az ún. kamatmentes periódus.
A kamatmentesség azonban csak vásárlási tranzakciókra vonatkozik, amennyiben teljes tartozását (beleértve a Hitelkártya kamatait, díjait stb.) a fizetési határidő lejártáig visszafizeti.
Ha Ön úgy dönt, hogy a felhasznált egyenlegnek csak egy részét fizeti vissza, ezt is megteheti, bár a kamatmentes időszakot így nem tudja kihasználni, vásárlásait ugyanis a vásárlás napjától számítva kamat fogja terhelni. Ebben az esetben a minimum visszafizetendő összeg a hó végi elszámoláskor fennálló tartozás 5%-a, de az 5% és 100% között is szabadon választhat a törlesztés mértékéről. A kamatmentesség tehát csak csoportos beszedés kiegyenlítésére és vásárlási tranzakciókra vonatkozik, amennyiben teljes tartozását a fizetési határidő lejártáig visszafizeti. Készpénzfelvétel, illetve részletfizetés során az Ön számláját a költések napjától számított hitelkamat terheli.
Felhívjuk figyelmét, hogy a hitelkártya készpénzfelvételre való használata magasabb THM-et eredményez.
Fontos továbbá, hogy amennyiben nem a teljes tartozás kerül kiegyenlítésre az adott időszakban, hanem csak egy bizonyos része, a visszafizetés mértékétől függetlenül az adott hónapban felhasznált hitelkeret után kell kamatot fizetni. Ezért ajánljuk ügyfeleinknek, hogy a kamatmentesség eléréséhez minden hónapban a számlakivonaton feltüntetett teljes tartozás összegét egyenlítsék ki a megjelölt fizetési (beérkezési) határidőig.

Milyen gyakran kell törlesztenem és milyen összegben?

A törlesztés mértékét Ön határozza meg, de minden hónapban van egy minimum visszafizetendő összeg (ez az összeg a teljes tartozásnak minimum 5%-a), amelyet törleszteni kell. Amennyiben Ön úgy dönt, hogy egy hónapban csak ezt a minimum összeget fizeti be, úgy Önnek már kamatot kell fizetnie az elszámolási időszakban felhasznált teljes összegre, az egyes tranzakciók napjától kezdve. A kamatmentes hitelfelhasználás eléréséhez a havi számlakivonaton feltüntetett fizetési határidőig a teljes tartozás visszafizetése szükséges. Amennyiben korábban igénybe vette Részletformáló szolgáltatásunkat3, úgy ennek aktuális havi törlesztőrészletét a kivonatot külön táblázatban találja meg, és az aktuális havi minimum összeghez hozzáadjuk.

Mi történik, ha későn fizetem vissza a tartozásomat?

Amennyiben a fizetési (beérkezési) határidőig nem érkezik be a bankhoz a tartozásának minimum 5%-a, a Bank késedelmi díjat számít fel, amit a következő számlakivonatban tüntet fel. A késedelmi díj 3.374 Ft.

Különleges ajánlatok

Mastercard Priceless Specials program

Regisztráljon a Mastercard Priceless Specials programba, ahol kéthetente megújuló ajánlatok várják.

Mastercard Priceless Specials program