Ugrás a tartalomhoz

Tisztelt Ügyfeleink! Technikai problémák miatt egyes ügyfeleink átmenetileg nem helyes számlaegyenleget látnak elektronikus csatornáinkon. Előfordulhat, hogy a téves egyenleg miatt kártyás vásárlásaik elutasításra kerülnek.  A hiba elhárításán dolgozunk, megértésüket és türelmüket köszönjük! Üdvözlettel:Budapest Bank

Tisztelt Ügyfelünk! Természetesen bankunk is tudomást szerzett arról, hogy a Kormány meg kívánja hosszabbítani a moratóriumot. Mindamellett a jelenleg hatályos jogszabály alapján a Magyarország Kormánya által a 2020. évi LVIII. törvényben biztosított fizetési moratórium 2020. március 19-től 2020. december 31-ig tart. 2021-ben az érvényben lévő jogszabálynak megfelelően válnak esedékessé a törlesztések. Bármilyen a jelenlegi szabályozást érintő  jogszabály módosítást a Budapest Bank jogkövető, prudensen működő pénzintézetként alkalmazni fog.

Tisztelt Ügyfelünk! Tájékoztatjuk, hogy tervezett karbantartás miatt 2021.03.28-án 00:00 és 02:00 óra közt az Azonnali Fizetési Rendszerben indított utalások fogadására, valamint ezek indítására nincs lehetőség. Kérjük, utalását időzítse ezen időszakon kívülre, vagy átutalását értéknap megjelölésével indítsa el. Amennyiben egy partnerétől vár utalást, kérjük, jelezze neki, hogy átutalását a karbantartáson kívüli időpontban vagy értéknap megjelölésével indítsa, illetve sikertelenség esetén így ismételje meg.

Tisztelt Ügyfeleink! Weboldalunkon a mai napon (2021.01.21.) 19:00 és 23:59 között karbantartási munkákat végzünk, amely bizonyos funkciók elérésében fennakadást okozhat. Az okozott kellemetlenségért elnézésüket kérjük!

Tisztelt Ügyfelünk! Tájékoztatjuk, hogy tervezett karbantartás miatt 2021.04.11-én 00:30 és 01:00 óra közt az Azonnali Fizetési Rendszerben indított utalások fogadására, valamint ezek indítására nincs lehetőség. Kérjük, utalását időzítse ezen időszakon kívülre, vagy átutalását értéknap megjelölésével indítsa el. Amennyiben egy partnerétől vár utalást, kérjük, jelezze neki, hogy átutalását a karbantartáson kívüli időpontban vagy értéknap megjelölésével indítsa újra, illetve sikertelenség esetén így ismételje meg.

Tisztelt Ügyfelünk! Változik az internetes bankkártyás vásárlások jóváhagyása, további információt a teendőiről itt olvashat. Tájékoztatjuk, hogy egyes ügyfeleink bankunk nevében küldött adathalász levelet kaphattak, erről bővebben itt tájékozódhat.

Karbantartás miatt 2021.01.17-én 0:00 és 1:00 között az Azonnali Fizetési Rendszerben indított és fogadott utalások elutasításra kerülnek a Budapest Bank rendszereiben. 2021.01.17-én 1:00 és 2:30 között kiesés várható az Azonnali Fizetési Rendszert érintő szolgáltatásunkban, ebben az időszakban az indított és fogadott utalások elutasításra kerülhetnek. Tervezett utalásait kérjük, ütemezze a karbantartási időszakon kívülre, vagy időzítse a következő munkanapra.

Tisztelt Ügyfelünk! A fizetési moratóriummal kapcsolatosan nyilvánosságra került új információkért kattintson ide

Tisztelt Ügyfelünk! A 2021. március 12-én 13:44 és 16:44 között hitelkártya számlára indított átutalási megbízások jóváírásában hiba tapasztalható, ennek hatására az utalt összeg nem jelenik meg a hitelkártya számlán. A hiba javításán dolgozunk, addig türelmét és megértését kérjük.

Tisztelt Ügyfelünk! 2021.02.10-től változik az internetes bankkártyás vásárlások jóváhagyása. További információt a teendőiről itt olvashat

Technikai probléma miatt előfordulhat, hogy egyes ügyfeleinknél téves egyenleg miatt az azonnali fizetésként indított átutalási megbízásaik elutasításra kerülnek. Az érintett ügyfelek a tranzakciós SMS-ekben téves egyenleget látnak. A hiba elhárítása 2021.01.28. nap végén várható. Türelmüket köszönjük!

Tisztelt Ügyfelünk! Változott az internetes bankkártyás vásárlások jóváhagyása, további információt a teendőiről itt olvashat. Tájékoztatjuk, hogy csalók más bankok nevében adathalász hívásokat kezdeményeznek, erről bővebben itt tájékozódhat.

Tisztelt Ügyfelünk! Az adathalász kísérletekről bővebben itt tájékozódhat.

Tájékoztatjuk Önöket, hogy 2020. december 3. 22:00 órától december 4. 03:00-ig elektronikus csatornáink nem lesznek elérhetők. További részletek itt.

Tisztelt Ügyfeleink!
Tervezett rendszerkarbantartási munkálatok miatt 2020. szeptember 15. 22:45 és 23:45 között szünetel az internetes vásárláshoz kapcsolódó jóváhagyó SMS kódok kiküldése. Kérjük, internetes vásárlásait időzítse a karbantartási időszakon kívülre.
Megértését és türelmét köszönjük! Budapest Bank Zrt.

Tisztelt Ügyfeleink! Tervezett rendszerfrissítési munkálatok miatt január 26. (kedd) 22:00 óra és január 27. (szerda) 01:00 óra között a Budapest Internetbank, a Budapest Bank Mobil App és a Budapest Bank BusinessID nem lesz elérhető, valamint a tranzakciós SMS-ek és az internetes vásárlások jóváhagyásához szükséges megerősítő (SMS) kód (3DS) kiküldése szünetel. A tranzakciós SMS-ek utólag kiküldésre kerülnek.

Tisztelt Látogatónk! A fizetési moratóriummal kapcsolatos új információkat részletesebben itt olvashatja.

Tisztelt Ügyfelünk! Karbantartás miatt 2021. március 9-én délelőtt, valamint március 10-én egész nap az internetes vásárlások jóváhagyásához szükséges 3DS megerősítő (SMS) kód kiküldésében, valamint az ehhez kapcsolódó mobiltelefonos azonosításban kiesések lehetnek. Megértését és türelmét köszönjük!

Tisztelt Ügyfelünk! Változott az internetes bankkártyás vásárlások jóváhagyása, további információt a teendőiről itt olvashat.

Tisztelt Ügyfelünk! Tervezett rendszerfrissítési munkálatok miatt április 27. (kedd) 22:00 óra és április 28. (szerda) 01:00 óra között a Budapest Internetbank, a Budapest Bank Mobil App és a Budapest Bank BusinessID nem lesz elérhető, valamint a tranzakciós SMS-ek és az internetes vásárlások jóváhagyásához szükséges 3DS megerősítő (SMS) kód kiküldése szünetel. A tranzakciós SMS-ek utólag kiküldésre kerülnek.

Tisztelt Látogatónk! A fizetési moratóriummal kapcsolatos új információkat részletesebben itt olvashatja.

Tisztelt Ügyfelünk! Tájékoztatjuk, hogy tervezett karbantartás miatt 2021.02.21-én 00:00 és 01:30 óra közt az Azonnali Fizetési Rendszerben indított utalások fogadására, valamint ezek indítására nincs lehetőség. Kérjük, utalását időzítse ezen időszakon kívülre, vagy átutalását értéknap megjelölésével indítsa el. Amennyiben egy partnerétől vár utalást, kérjük, jelezze neki, hogy átutalását a karbantartáson kívüli időpontban vagy értéknap megjelölésével indítsa újra.

Tisztelt Ügyfelünk! A Budapest Internetbankban indított értéknapos utalások technikai probléma miatt duplán teljesülnek. A számlatörténetben tudja ellenőrizni, hogy az Ön tranzakciója is érintett-e. Amennyiben az Ön tranzakciója is duplán teljesült, az duplán terhelt összeget a bank automatikusan jóváírja számláján, Önnek nincs teendője. Amennyiben a fogadó fél a duplikált összeget – a bank által történő jóváíráson felül – ugyancsak visszautalja, a bank jogosult a duplikált visszatérítés összegével beszámítás jogcímén az Ön számláját megterhelni. A hiba elhárításán dolgozunk, addig türelmét és megértését kérjük.

Bankunkon kívül  álló  probléma miatt egyes internetes vásárlási tranzakciók elutasításra kerülhetnek. A hiba elhárításán dolgozunk, addig türelmüket  és megértésüket köszönjük!

Tisztelt Ügyfelünk! Technikai probléma miatt a Budapest Üzleti Terminálban egyes azonnali fizetési tranzakciók elutasításra kerülnek. A hiba elhárítása folyamatban van, utalását kérjük, próbálja megismételni később.

Tisztelt Ügyfelünk! Tervezett rendszerfrissítési munkálatok miatt április 27. (kedd) 22:00 óra és április 28. (szerda) 01:00 óra között a Budapest Internetbank, a Budapest Bank Mobil App és a Budapest Bank BusinessID nem lesz elérhető, valamint a tranzakciós SMS-ek és az internetes vásárlások jóváhagyásához szükséges 3DS megerősítő (SMS) kód kiküldése szünetel. A tranzakciós SMS-ek utólag kiküldésre kerülnek.

Tisztelt Ügyfelünk! A 2021. március 12-én 13:44 és 16:44 között hitelkártya számlára indított átutalási megbízások jóváírásában hiba tapasztalható, ennek hatására az utalt összeg nem jelenik meg a hitelkártya számlán. A hiba javításán dolgozunk, addig türelmét és megértését kérjük.

Tisztelt Ügyfeleink!
Weboldalaink folyamatos fejlesztés alatt állnak. Újabb fejlesztéseink eredményeképpen megújult weboldalunk további funkciókkal segíti fogyatékkal élő ügyfeleink honlapon történő tájékozódását. Jelenlegi új honlapunk már alkalmas a billentyűzettel történő bejárásra, felolvasó szoftverre optimalizált. Hamarosan az akadálymentes szolgáltatási térképünket is elérhetővé tesszük fogyatékkal élő Ügyfeleink részére, melyben magaskontrasztos nézetben jelenítjük majd meg igényeknek megfelelően fiókjainkat. Honlapunkon további akadálymentesítési fejlesztések is folyamatban vannak, melyek későbbi időszakban fognak elérhetővé válni Ügyfeleink számára. Ezek megvalósulásáról további tájékoztató üzenetet fogunk megjeleníteni Ügyfeleink részére.

Megértését és együttműködését köszönjük! Üdvözlettel: Budapest Bank

Tisztelt Ügyfelünk! Tájékoztatjuk, hogy a PSD2 erős ügyfél-hitelesítésre még fel nem készült szolgáltatók weboldalán megszakad a fizetés folyamata. További részletek ezen az oldalon.

Tisztelt Ügyfelünk! Bankunk is tudomást szerzett arról, hogy Magyarország Kormánya meg kívánja hosszabbítani a jelenleg hatályban lévő fizetési moratóriumot, amely a jelenleg hatályos jogszabályi rendelkezések alapján 2021. június 30-ig tart. 2021. július elsejétől az érvényben lévő jogszabályoknak megfelelően válnak esedékessé a törlesztések. Bármilyen a jelenlegi szabályozást érintő és a későbbiekben bekövetkező jogszabályváltozást a Budapest Bank jogkövető, prudensen működő pénzintézetként alkalmazni fog. A jogszabály megjelenéséig bankunk munkatársai nem tudnak bővebb információt adni, kérjük szíves türelmüket!

Tisztelt Ügyfelünk! Karbantartás miatt 2021. április 12. 22:50 óra és április 13. 00:05 óra, valamint április 13. 1:10 óra és 1:30 óra között a Budapest Internetbank, a Budapest Bank Mobil App nem lesz elérhető, továbbá az internetes vásárlások jóváhagyásához szükséges 3DS megerősítő (SMS) kód és internetbank belépő kódot tartalmazó SMS kiküldésében ezen időszakok alatt kiesés várható.

Tisztelt Ügyfelünk! Változott az internetes bankkártyás vásárlások jóváhagyása, további információt a teendőiről itt olvashat. Tájékoztatjuk, hogy csalók más bankok nevében adathalász hívásokat kezdeményeznek, erről bővebben itt tájékozódhat.

Tisztelt Ügyfeleink! A 2021.február.12 10:59 és február 13. 16.00 között hitelkártya számlára indított átutalási megbízások jóváírásában hiba tapasztalható, ennek hatására az utalt összeg nem jelenik meg a hitelkártya számlán. A hiba javításán dolgozunk, és várhatóan a mai nap végéig elhárítjuk, addig türelmüket és megértésüket kérjük.

Tisztelt Látogatónk! A fizetési moratóriummal kapcsolatos új információkat részletesebben itt olvashatja.

Tisztelt Ügyfelünk! A bankfiókjaink aktuális nyitvatartási idejéről a fiókkeresőben tájékozódhat, kérjük, a bankfiók látogatása előtt ellenőrizze a nyitvatartást.

Tisztelt Ügyfelünk! Tájékoztatjuk, hogy a PSD2 erős ügyfél-hitelesítésre még fel nem készült szolgáltatók weboldalán megszakad a fizetés folyamata. További részletek ezen az oldalon.

Tisztelt Ügyfelünk! Magyarország Kormánya a 271/2021. (V. 21.) Korm. rendelet értelmében a veszélyhelyzettel összefüggő rendkívüli intézkedések hatályának újbóli meghosszabbításáról döntött. A hosszabbítás kiterjed a hiteltörlesztési moratóriumra is. A rendelet értelmében a moratórium 2021. június 30-án nem ér véget, így a moratóriumot követő elszámolást bankunk egy későbbi időpontban, a jogalkotó jövőbeni elvárásaival összhangban teszi meg. Az elszámolás új időpontjáról a részletszabályok megjelenését követően tudunk bővebb információt adni, kérjük szíves türelmüket!

Tisztelt Ügyfeleink! Weboldalunkon a mai napon (2020.10.20.) 19:00 és 23:59 között karbantartási munkákat végzünk, amely bizonyos funkciók elérésében fennakadást okozhat. Az okozott kellemetlenségért elnézésüket kérjük!

Tisztelt Ügyfelünk! 2021.02.10-től változik az internetes bankkártyás vásárlások jóváhagyása. További információt a teendőiről itt olvashat

Tisztelt Látogatónk! A fizetési moratóriummal kapcsolatos új információkat részletesebben itt olvashatja.

Tisztelt Ügyfeleink! Értesítjük Önöket, hogy tervezett karbantartás miatt a Budapest Internetbank és a Budapest Bank Mobil App, a tranzakciós SMS-ek, valamint az internetes vásárlások jóváhagyásához szükséges megerősítő (SMS) kód (3DS) kiküldése szünetel 2020.11.13. (péntek) 22:00 óra és 2020.11.14. (szombat) 04:00 óra között. Amennyiben bármilyen kérdésük van, kérjük, hívják telefonos ügyfélszolgálatunkat a 1440 telefonszámon! Megértésüket és türelmüket köszönjük! Üdvözlettel: Budapest Bank

Tisztelt Ügyfelünk! Tájékoztatjuk, hogy egyes ügyfeleink bankunk nevében küldött adathalász levelet kaphattak, egyes ügyfeleinket pedig telefonon keresztül keresték adathalász céllal. Erről bővebben itt tájékozódhat.

Tisztelt Ügyfelünk! Tájékoztatjuk, hogy a PSD2 erős ügyfél-hitelesítésre még fel nem készült szolgáltatók weboldalán megszakad a fizetés folyamata. További részletek ezen az oldalon.

Tisztelt Ügyfelünk! Tájékoztatjuk, hogy a PSD2 erős ügyfél-hitelesítésre még fel nem készült szolgáltatók weboldalán megszakad a fizetés folyamata. További részletek ezen az oldalon.

Tájékoztatjuk Tisztelt Ügyfeleinket, hogy augusztus 29-én (szombaton) a fiókok egységesen15:00 óráig tartanak nyitva.

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy technikai okokból az online bankkártyás fizetések sikertelenek lehetnek. Amennyiben nem tudnak online fizetni, kérjük, hogy kis idő elteltével ismételjék meg a műveletet. A hiba elhárításán dolgozunk, addig türelmüket és megértésüket kérjük!

Üdvözlettel: Budapest Bank

Tisztelt Ügyfelünk! 2021.02.10-től változik az internetes bankkártyás vásárlások jóváhagyása. További információt a teendőiről itt olvashat

Tisztelt Ügyfelünk! Természetesen bankunk is tudomást szerzett arról, hogy Magyarország Kormánya meg kívánja hosszabbítani a jelenleg hatályban lévő fizetési moratóriumot, amely a jelenleg hatályos jogszabályi rendelkezések alapján 2021. június 30-ig tart. 2021. július elsejétől az érvényben lévő jogszabályoknak megfelelően válnak esedékessé a törlesztések. Bármilyen a jelenlegi szabályozást érintő és a későbbiekben bekövetkező jogszabályváltozást a Budapest Bank jogkövető, prudensen működő pénzintézetként alkalmazni fog. A jogszabály megjelenéséig bankunk munkatársai nem tudnak bővebb információt adni, kérjük szíves türelmüket!

Hálózati leterheltség miatt egyes rendszereink elérésében lassulás jelentkezik, esetenként nem elérhetők. A szolgáltatóval együttműködve folyamatban van a hiba elhárítása.

Tisztelt Ügyfelünk! 2020. október 20-án az Országgyűlés a hiteltörlesztési moratórium meghosszabbításáról döntött, így a meghatározott társadalmi csoportoknak és a pénzügyi nehézséggel küzdő vállalkozásoknak 2021. január 1-től 2021. június 30-ig továbbra sem szükséges hiteleiket törleszteniük. A részletszabályokat egyelőre nem ismerjük, azok megjelenéséig ügyfeleink szíves türelmét kérjük! Az új moratóriummal kapcsolatos információkkal honlapunk folyamatosan frissülni fog!

Tisztelt Ügyfelünk! Szolgáltatónál fennálló technikai probléma miatt az internetes bankkártyás vásárlás jóváhagyására szolgáló azonosító oldal betöltése nem történik meg. A hiba hatásaként az internetes bankkártyás vásárlások jóváhagyására átmenetileg nincs lehetőség. A hiba mihamarabbi elhárításán a szolgáltató már dolgozik, addig türelmüket és megértésüket kérjük.

A mai napon 17.00 óra és 0.00 óra között tervezett karbantartást végzünk weboldalunkon, emiatt előfordulhat, hogy ideiglenesen bizonyos funkciók például: űrlapok, nem lesznek elérhetőek. Megértésüket köszönjük!

Tisztelt Ügyfelünk! Tájékoztatjuk, hogy 2021. április 25-én 02:05 és 03:30 között a Budapest Internetbank és a Budapest Bank Mobil App tervezett karbantartás miatt nem lesz elérhető. 2021. április 25-én 02:20 és 02:50 közt az internetes vásárlások jóváhagyásához szükséges 3DS megerősítő (SMS) kód kiküldése szünetel.

Tisztelt Ügyfelünk! Tervezett karbantartás miatt 2021.02.18. 23:00 óra és 2021.02.19. 02:00 óra közt a Budapest Internetbank, a Budapest Bank Mobil App, a Budapest Internetbank belépéshez szükséges megerősítő SMS kód és az internetes vásárlások jóváhagyásához szükséges 3DS megerősítő (SMS) kód kiküldésében időszakos kiesések várhatók. Megértésüket és türelmüket kérjük.

Tisztelt Ügyfeleink! Weboldalunkon a mai napon (2021.04.06.) 19:00 és 23:59 között karbantartási munkákat végzünk, amely bizonyos funkciók elérésében fennakadást okozhat. Az okozott kellemetlenségért elnézésüket kérjük!

Tisztelt Ügyfelünk! Tájékoztatjuk, hogy a PSD2 erős ügyfél-hitelesítésre vonatkozó elvárásánakhatályba lépését követően némely kereskedői weboldalak nem készültek fel az előírásoknak megfelelő  átállásra, ennélfogva nem felelnek meg a rendelet követelményeinek. Ezeken az internetes oldalakon gyakran tapasztalható, hogy a vásárlás végső fázisában a tranzakció megszakad és/vagy elutasításra kerül. További részletekért kérjük, látogasson el a https://www.budapestbank.hu/hirek/PSD2-sikertelen-tranzakciok oldalra!

E-cégeljárás Telebank 1440
+36 1 477-7777
Írjon nekünk! Fiókok és ATM-ek Árfolyamok Kereskedői portál

IBAN, a nemzetközi bankszámlaszám

Külföldi partnerei tájékoztatása az Ön IBAN számáról, valamint európai partnerei IBAN számlaszámának bekérése illetve alkalmazása kiemelt fontosságú. A Budapest Bank Business összefoglalja Önnek a legfontosabb tudnivalókat.


Bővebb információért és egyedi igényei egyeztetéséért kérjük, keresse Partnerbankárát!
Vagy kérjen visszahívást!

Mi az IBAN?

Az Európai Unióban az egységes fizetési eszközzel végrehajtott műveletek szabványosítása érdekében 1999-től folyamatosan bevezetésre került a nemzetközi bankszámlaszám, az IBAN (International Bank Account Number). Az IBAN-t használó országok köréhez Magyarország 2003. január 1-vel csatlakozott, így ekkortól a magyar pénzintézetek számára is kötelezővé vált az IBAN formátumú számlaszámok bevezetése ill. annak ellenőrzése.

Mikor kell használnom az IBAN-t?

Az Ön által az IBAN számlaszámot használó országok bármelyikébe indított utalás esetében partnere számlaszámát IBAN formátumban kell megadnia. Az IBAN-t nem alkalmazó országokban az Ön által kezdeményezett devizautalások továbbra is a korábban megszokott módon, az eddigi számlaszám formátum használatával történnek. Belföldi utalások esetében a megszokott, 24, illetve 16 jegyű számlaszámok maradnak használatban, ez esetben nem az IBAN formátumú számot kell megadni.

Mi történik, ha nem használom az IBAN-t?

Amennyiben Ön a kedvezményezett helytelen vagy nem IBAN formátumú számlaszámát tünteti fel az IBAN-t alkalmazó célországba irányuló deviza átutalási megbízásain, előfordulhat, hogy a partner bank vagy a közvetítő bank a megbízást visszautasítja, vagy a manuális beavatkozás szükségessége miatt a többlet feldolgozási költségre hivatkozva különdíjat számít fel.

Ezeket a költségeket utólag tovább terheljük és a szokásos devizautalási díjon felül felszámítjuk ügyfelünk számára. (E díjtétel bankonként eltérő mértékű, de kb. 5-20 EUR közötti összeg lehet.)

2009. november 1-jétől EGT (Európai Gazdasági Térség) államba irányuló, EGT pénznemű utalásainál köteles a kedvezményezett számlaszámát IBAN formátumban megadni.

Az Európai Parlament és a Tanács 260/2012 rendelete alapján, a Budapest Bank 2016. október 17-től a SEPA tranzakciókat az említett rendelethez kapcsolódó szabvány szerint dolgozza fel.

  • Ennek megfelelően 2016.október 17-ét követően a nemzetközi bankszámlaszám (IBAN) és a BIC bankazonosító (SWIFT) kódok együttes és kötelező használata megszűnik az EUR devizanemű SEPA deviza átutalási megbízások esetén. Az IBAN-only szabály szerint a terhelendő és a kedvezményezett számlaszámot kizárólag IBAN formátumban kell megadni.
  • Továbbá felhívjuk figyelmét, hogy a bank csak a fizetési megbízásban helyesen megadott IBAN számlaszámra érkező bejövő deviza fizetési megbízásokat teljesíti. Amennyiben téves, vagy az MNB 18/2009. sz. pénzforgalmi rendeletében meghatározottaknak meg nem felelő IBAN számlaszám van megadva a megbízásban kedvezményezett számlaként, úgy a Bank jogosult a megbízást visszautasítani. Ennek értelmében kérjük, hívja fel partnerei figyelmét az IBAN számlaszámának helyes megadására az önnek szánt megbízásokon.

IBAN számlaszám teszt

A következő alkalmazás használatával Ön könnyedén ellenőrizheti a partnere által megadott IBAN számlaszám helyességét, így biztos lehet benne, hogy utalása valóban célba érkezik.

Mi az én IBAN számom?

Szintén lényeges, hogy Ön is tájékoztassa partnereit az Ön IBAN számlaszámáról. Amennyiben Ön még nem ismeri IBAN formátumú számlaszámát, azt megtalálhatja bármely számlakivonatának fejlécében.

A magyar szabvány szerinti IBAN 28 jegyből áll, amelyből az

  • első két karakter jelöli az országkódot (HU);
  • 3-4. karakter egy képzett ellenőrzőszám;
  • 5.-28. karakteren a belföldi pénzforgalmi jelzőszám található.

Például: HU45 1234 4567 7890 4321 8765 6789

Mely európai országok alkalmazzák már az IBAN-t?

Az alábbi táblázatban felsorolt országokban került bevezetésre az IBAN.

Ország EGT tag? IBAN hossz Példa
Albánia Nem 28 AL47 2121 1009 0000 0002 3569 8741
Andorrra Nem 24 AD12 0001 2030 2003 5910 0100
Ausztria Igen 20 AT61 1904 3002 3457 3201
Belgium Igen 16 BE68 5390 0754 7034
Bosznia-Hercegovina Nem 20 BA39 1290 0794 0102 8494
Bulgária Igen 22 BG80 BNBG 9661 1020 3456 78
Csehország Igen 24 CZ65 0800 0000 1920 0014 5399
Ciprus Igen 28 CY17 0020 0128 0000 0012 0052 7600
Dánia Igen 18 DK50 0040 0440 1162 44
FO62 6460 0001 6316 34
GL89 6471 0001 0002 06
Egyesült Királyság (Nagy-Britannia) Igen 22 GB29 NWBK 6016 1331 9268 19
Észtország Igen 20 EE38 2200 2210 2014 5685
Finnország Igen 18 FI21 1234 5600 0007 85
Franciaország Igen 27 FR14 2004 1010 0505 0001 3M02 606
Gibraltár Nem 23 GI75 NWBK 0000 0000 7099 453
Görögország Igen 27 GR16 0110 1250 0000 0001 2300 695
Grúzia Nem 22 GE29 NB00 0000 0101 9049 17
Hollandia Igen 18 NL91 ABNA 0417 1643 00
Horváthország Nem 21 HR12 1001 0051 8630 0016 0
Írország Igen 22 IE29 AIBK 9311 5212 3456 78
Izland Igen 26 IS14 0159 2600 7654 5510 7303 39
Izrael Nem 23 IL62 0108 0000 0009 9999 999
Lengyelország Igen 28 PL61 1090 1014 0000 0712 1981 2874
Lettország Igen 21 LV80 BANK 0000 4351 9500 1
Libanon Nem 28 LB62 0999 0000 0001 0019 0122 9114
Liechtenstein Igen 21 LI21 0881 0000 2324 013A A
Litvánia Igen 20 LT12 1000 0111 0100 1000
Luxemburg Igen 20 LU28 0019 4006 4475 0000
Macedónia Volt Jugoszláv Köztársaság Nem 19 MK072 5012 0000 0589 84
Magyarország Igen 28 HU42 1177 3016 1111 1018 0000 0000
Mauritius Nem 30 MU17 BOMM 0101 1010 3030 0200 000M UR
Málta Igen 31 MT84 MALT 0110 0001 2345 MTLC AST0 01S
Monaco Nem 27 MC11 1273 9000 7000 1111 1000 h79
Montenegro Nem 22 ME25 5050 0001 2345 6789 51
Németország Igen 22 DE89 3704 0044 0532 0130 00
Norvégia Igen 15 NO93 8601 1117 947
Olaszország Igen 27 IT60 X054 2811 1010 0000 0123 456
Portugália Igen 25 PT50 0002 0123 1234 5678 9015 4
Románia Igen 24 RO49 AAAA 1B31 0075 9384 0000
San Marino Nem 27 SM86 U032 2509 8000 0000 0270 100
Saud Arábia Nem 24 SA03 8000 0000 6080 1016 7519
Spanyolország Igen 24 ES91 2100 0418 4502 0005 1332
Svájc Nem 21 CH93 0076 2011 6238 5295 7
Svédország Igen 24 SE45 5000 0000 0583 9825 7466
Szerbia Nem 22 RS35 2600 0560 1001 6113 79
Szlovákia Igen 24 SK31 1200 0000 1987 4263 7541
Szlovénia Igen 19 SI56 1910 0000 0123 438
Törökország Nem 21 TR33 0006 1005 1978 6457 8413 26
Tunézia Nem 24 TN59 1000 6035 1835 9847 8831
Ország
Albánia
EGT tag?
Nem
IBAN hossz
28
Példa
AL47 2121 1009 0000 0002 3569 8741
Ország
Andorrra
EGT tag?
Nem
IBAN hossz
24
Példa
AD12 0001 2030 2003 5910 0100
Ország
Ausztria
EGT tag?
Igen
IBAN hossz
20
Példa
AT61 1904 3002 3457 3201
Ország
Belgium
EGT tag?
Igen
IBAN hossz
16
Példa
BE68 5390 0754 7034
Ország
Bosznia-Hercegovina
EGT tag?
Nem
IBAN hossz
20
Példa
BA39 1290 0794 0102 8494
Ország
Bulgária
EGT tag?
Igen
IBAN hossz
22
Példa
BG80 BNBG 9661 1020 3456 78
Ország
Csehország
EGT tag?
Igen
IBAN hossz
24
Példa
CZ65 0800 0000 1920 0014 5399
Ország
Ciprus
EGT tag?
Igen
IBAN hossz
28
Példa
CY17 0020 0128 0000 0012 0052 7600
Ország
Dánia
EGT tag?
Igen
IBAN hossz
18
Példa
DK50 0040 0440 1162 44
FO62 6460 0001 6316 34
GL89 6471 0001 0002 06
Ország
Egyesült Királyság (Nagy-Britannia)
EGT tag?
Igen
IBAN hossz
22
Példa
GB29 NWBK 6016 1331 9268 19
Ország
Észtország
EGT tag?
Igen
IBAN hossz
20
Példa
EE38 2200 2210 2014 5685
Ország
Finnország
EGT tag?
Igen
IBAN hossz
18
Példa
FI21 1234 5600 0007 85
Ország
Franciaország
EGT tag?
Igen
IBAN hossz
27
Példa
FR14 2004 1010 0505 0001 3M02 606
Ország
Gibraltár
EGT tag?
Nem
IBAN hossz
23
Példa
GI75 NWBK 0000 0000 7099 453
Ország
Görögország
EGT tag?
Igen
IBAN hossz
27
Példa
GR16 0110 1250 0000 0001 2300 695
Ország
Grúzia
EGT tag?
Nem
IBAN hossz
22
Példa
GE29 NB00 0000 0101 9049 17
Ország
Hollandia
EGT tag?
Igen
IBAN hossz
18
Példa
NL91 ABNA 0417 1643 00
Ország
Horváthország
EGT tag?
Nem
IBAN hossz
21
Példa
HR12 1001 0051 8630 0016 0
Ország
Írország
EGT tag?
Igen
IBAN hossz
22
Példa
IE29 AIBK 9311 5212 3456 78
Ország
Izland
EGT tag?
Igen
IBAN hossz
26
Példa
IS14 0159 2600 7654 5510 7303 39
Ország
Izrael
EGT tag?
Nem
IBAN hossz
23
Példa
IL62 0108 0000 0009 9999 999
Ország
Lengyelország
EGT tag?
Igen
IBAN hossz
28
Példa
PL61 1090 1014 0000 0712 1981 2874
Ország
Lettország
EGT tag?
Igen
IBAN hossz
21
Példa
LV80 BANK 0000 4351 9500 1
Ország
Libanon
EGT tag?
Nem
IBAN hossz
28
Példa
LB62 0999 0000 0001 0019 0122 9114
Ország
Liechtenstein
EGT tag?
Igen
IBAN hossz
21
Példa
LI21 0881 0000 2324 013A A
Ország
Litvánia
EGT tag?
Igen
IBAN hossz
20
Példa
LT12 1000 0111 0100 1000
Ország
Luxemburg
EGT tag?
Igen
IBAN hossz
20
Példa
LU28 0019 4006 4475 0000
Ország
Macedónia Volt Jugoszláv Köztársaság
EGT tag?
Nem
IBAN hossz
19
Példa
MK072 5012 0000 0589 84
Ország
Magyarország
EGT tag?
Igen
IBAN hossz
28
Példa
HU42 1177 3016 1111 1018 0000 0000
Ország
Mauritius
EGT tag?
Nem
IBAN hossz
30
Példa
MU17 BOMM 0101 1010 3030 0200 000M UR
Ország
Málta
EGT tag?
Igen
IBAN hossz
31
Példa
MT84 MALT 0110 0001 2345 MTLC AST0 01S
Ország
Monaco
EGT tag?
Nem
IBAN hossz
27
Példa
MC11 1273 9000 7000 1111 1000 h79
Ország
Montenegro
EGT tag?
Nem
IBAN hossz
22
Példa
ME25 5050 0001 2345 6789 51
Ország
Németország
EGT tag?
Igen
IBAN hossz
22
Példa
DE89 3704 0044 0532 0130 00
Ország
Norvégia
EGT tag?
Igen
IBAN hossz
15
Példa
NO93 8601 1117 947
Ország
Olaszország
EGT tag?
Igen
IBAN hossz
27
Példa
IT60 X054 2811 1010 0000 0123 456
Ország
Portugália
EGT tag?
Igen
IBAN hossz
25
Példa
PT50 0002 0123 1234 5678 9015 4
Ország
Románia
EGT tag?
Igen
IBAN hossz
24
Példa
RO49 AAAA 1B31 0075 9384 0000
Ország
San Marino
EGT tag?
Nem
IBAN hossz
27
Példa
SM86 U032 2509 8000 0000 0270 100
Ország
Saud Arábia
EGT tag?
Nem
IBAN hossz
24
Példa
SA03 8000 0000 6080 1016 7519
Ország
Spanyolország
EGT tag?
Igen
IBAN hossz
24
Példa
ES91 2100 0418 4502 0005 1332
Ország
Svájc
EGT tag?
Nem
IBAN hossz
21
Példa
CH93 0076 2011 6238 5295 7
Ország
Svédország
EGT tag?
Igen
IBAN hossz
24
Példa
SE45 5000 0000 0583 9825 7466
Ország
Szerbia
EGT tag?
Nem
IBAN hossz
22
Példa
RS35 2600 0560 1001 6113 79
Ország
Szlovákia
EGT tag?
Igen
IBAN hossz
24
Példa
SK31 1200 0000 1987 4263 7541
Ország
Szlovénia
EGT tag?
Igen
IBAN hossz
19
Példa
SI56 1910 0000 0123 438
Ország
Törökország
EGT tag?
Nem
IBAN hossz
21
Példa
TR33 0006 1005 1978 6457 8413 26
Ország
Tunézia
EGT tag?
Nem
IBAN hossz
24
Példa
TN59 1000 6035 1835 9847 8831

Vállalati kapcsolattartóink személyesen állnak rendelkezésére a részletekkel kapcsolatban.

A "Visszahívást kérek" gombra való kattintással Ön tudomásul veszi Adatkezelési tájékoztatónkat hozzájárul az Ön által megadott személyes adatok fentiek szerinti kezeléséhez.
* Kötelezően kitöltendő mezők.