A Magyarország Kormánya által 2020. március 18-án bejelentett 47/2020. (III. 18.) kormányrendelet értelmében megkezdtük az egyeztetéseket, és dolgozunk a részleteken, tekintettel arra, hogy ez üzletpolitikai, kockázatkezelési és rendszerbeállítási szempontból számos döntést igényel a bank részéről. Bankunk mindent elkövet annak érdekében, hogy a kormány szándékaival összhangban segítsünk ügyfeleinken, addig is kérjük ügyfeleink türelmét, időben tájékoztatni fogjuk Önöket a konkrétumokról.

Tisztelt Ügyfelünk!

A Budapest Bank kiemelt figyelmet fordít arra, hogy ügyfelei számára a legelőnyösebb banki termékeket és szolgáltatásokat nyújtsa. Különösen így van ez a hitelek esetében, amikor nem csak ügyfeleink igényeit, de lehetőségeit is fontos mérlegelni, és közösen keresni a legmegfelelőbb, biztonságos megoldást.

A felelős hitelezési környezet kialakítása nemcsak a Bank feladata, az Ön megfontolt döntésére is szükség van. Ahhoz, hogy átgondoltan, fizetőképességének megfelelően dönthessen a hitelfelvételről, elengedhetetlen a széleskörű informálódás.

Javasoljuk, hogy minden esetben alaposan tanulmányozza át az adott hitelkonstrukció Általános Szerződési Feltételeit / Üzletszabályzatát, és kérdezze meg a Bank munkatársait az Ön számára nem érthető fogalmakról, feltételekről, kockázatokról!

A hitelfelvétellel kapcsolatos döntéséhez a következő oldalak nyújtanak Önnek segítséget:

Magatartási Kódex

A lakosság részére hitelt nyújtó pénzügyi szervezetek ügyfelekkel szembeni tisztességes magatartásáról.

Code of Conduct

Principles of fair conduct by financial organizations engaged in retail lending.

Az MNB online alkalmazásai / kalkulátorai

Az MNB által fejlesztett online alkalmazások és kalkulátorok

Akadálymentes pénzügyi információk

A Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetsége a Magyar Nemzeti Bank Pénzügyi Fogyasztóvédelmi Központ támogatásával 8 Pénzügyi Fogyasztóvédelmi Hangoskönyvet fejlesztett ki. A Hangoskönyvek közérthetően segítenek eligazodni a fogyasztóknak pénzügyi kérdésekben. A szöveget egy narrátor olvassa fel, így nagy segítséget jelent a látássérült ügyfelek számára.

Törlesztési könnyítés folyószámlahitel termékre

A Budapest Bank megoldást dolgozott ki annak érdekében, hogy megóvja ügyfeleit és segítse az átmeneti törlesztési nehézség időszakában.

Törlesztési kötelezettség módosításának lehetősége Hitelkártya termékre

A Budapest Bank egyedi megoldásokat dolgozott ki annak érdekében, hogy igényeihez, lehetőségeihez jobban igazodó törlesztési feltételeket biztosítson hitelkártyával rendelkező ügyfelei számára.

Hasznos dokumentumok