Ugrás az oldal tartalmáhozUgrás az elsődleges navigációhoz

Tisztelt Ügyfelünk! Természetesen bankunk is tudomást szerzett arról, hogy a Kormány meg kívánja hosszabbítani a moratóriumot. Mindamellett a jelenleg hatályos jogszabály alapján a Magyarország Kormánya által a 2020. évi LVIII. törvényben biztosított fizetési moratórium 2020. március 19-től 2020. december 31-ig tart. 2021-ben az érvényben lévő jogszabálynak megfelelően válnak esedékessé a törlesztések. Bármilyen a jelenlegi szabályozást érintő  jogszabály módosítást a Budapest Bank jogkövető, prudensen működő pénzintézetként alkalmazni fog.

Tisztelt Ügyfeleink!
Tervezett rendszerkarbantartási munkálatok miatt 2020. szeptember 15. 22:45 és 23:45 között szünetel az internetes vásárláshoz kapcsolódó jóváhagyó SMS kódok kiküldése. Kérjük, internetes vásárlásait időzítse a karbantartási időszakon kívülre.
Megértését és türelmét köszönjük! Budapest Bank Zrt.

Tisztelt Ügyfeleink!
Weboldalaink folyamatos fejlesztés alatt állnak. Újabb fejlesztéseink eredményeképpen megújult weboldalunk további funkciókkal segíti fogyatékkal élő ügyfeleink honlapon történő tájékozódását. Jelenlegi új honlapunk már alkalmas a billentyűzettel történő bejárásra, felolvasó szoftverre optimalizált. Hamarosan az akadálymentes szolgáltatási térképünket is elérhetővé tesszük fogyatékkal élő Ügyfeleink részére, melyben magaskontrasztos nézetben jelenítjük majd meg igényeknek megfelelően fiókjainkat. Honlapunkon további akadálymentesítési fejlesztések is folyamatban vannak, melyek későbbi időszakban fognak elérhetővé válni Ügyfeleink számára. Ezek megvalósulásáról további tájékoztató üzenetet fogunk megjeleníteni Ügyfeleink részére.

Megértését és együttműködését köszönjük! Üdvözlettel: Budapest Bank

Tisztelt Ügyfeleink! Weboldalunkon a mai napon (2020.10.20.) 19:00 és 23:59 között karbantartási munkákat végzünk, amely bizonyos funkciók elérésében fennakadást okozhat. Az okozott kellemetlenségért elnézésüket kérjük!

Tájékoztatjuk Tisztelt Ügyfeleinket, hogy augusztus 29-én (szombaton) a fiókok egységesen15:00 óráig tartanak nyitva.

Tisztelt Ügyfelünk! 2020. október 20-án az Országgyűlés a hiteltörlesztési moratórium meghosszabbításáról döntött, így a meghatározott társadalmi csoportoknak és a pénzügyi nehézséggel küzdő vállalkozásoknak 2021. január 1-től 2021. június 30-ig továbbra sem szükséges hiteleiket törleszteniük. A részletszabályokat egyelőre nem ismerjük, azok megjelenéséig ügyfeleink szíves türelmét kérjük! Az új moratóriummal kapcsolatos információkkal honlapunk folyamatosan frissülni fog!

Egyenleg Kártyás befizetés Írjon nekünk! Árfolyamok

FONTOS TÁJÉKOZTATÁS

A koronavírus hazai megjelenése miatt, pénztárunk is arra törekszik, hogy minimalizálja a személyes kontaktusok számát. Így arra kérjük pénztártagjainkat, hogy ügyeiket elsősorban elektronikus csatornákon, illetve számlájukkal kapcsolatos kérdéseiket telefonos ügyfélszolgálatunkon keresztül, a 1440-es telefonszámon intézzék. Papíralapú pénztári nyilatkozataikat, amennyiben lehetőségük van, postai úton juttassák el pénztárunkhoz a Budapest Magánnyugdíjpénztár 1242 Budapest, Pf. 485. postacímre.

Ügyintézés

Befizetés

Tagdíjának és működési célú támogatásának fontosságáról a Gyakran ismételt kérdések (GYIK), befizetésének lehetőségeiről a Befizetési módok menüpontban olvashat.

Átlépés a Budapest Magánnyugdíjpénztárba

Ha már rendelkezik máshol magánnyugdíjpénztári megtakarítással könnyedén válthat és lehet a Budapest Magánnyugdíjpénztár tagja. Lépjen át hozzánk át hozzánk és növelje nálunk nyugdíjas éveire félretett megtakarítását!

- Más magánnyugdíjpénztárból való átlépéssel pénztárunk tagjává válhat, ezt két módon is megteheti. A Belépési Nyilatkozatot kitöltve, két példányban küldje el nekünk a 1242 Budapest, Pf. 485 címre. Ha kényelmesebbnek találja, az átlépést személyesen a Budapest Bank bármely fiókjában percek alatt elintézheti, további teendője nincsen, a pénztárak mindent elintéznek egymás között.
-  Az átlépéshez szükséges adatok: TAJ azonosító, adóazonosító, jelenlegi magánnyugdíjpénztárának és a jelenlegi portfóliójának neve (növekedési, kiegyensúlyozott, klasszikus).

Portfólióváltás

Lehetőség van a tagsági jogviszony alatt is a portfólió megváltoztatására, ehhez portfólióváltási nyilatkozatot kell kitölteni.

  • A nyilatkozaton megjelölhet fordulónapot. Ebben az esetben a Pénztár az Ön által megjelölt (T) napon érvényes árfolyamot veszi figyelembe a portfólióváltás során, amennyiben a kérelem legalább 10 munkanappal a fordulónap előtt a Pénztárhoz benyújtásra kerül. Ha Ön nem jelöl meg fordulónapot, vagy a kérelem Pénztárhoz történő benyújtása késedelmesen 10 munkanapon belül történik meg, akkor fordulónapként a benyújtást követő 10. munkanapot kell figyelembe venni. A Pénztár a fordulónapot követő 8 munkanapon belül a portfólióváltást végrehajtja.
  • Jogszabályi korlátozások értelmében a nyugdíjkorhatárt megelőző 5 évben a Budapest Növekedési Portfólió nem választható! Ilyen tartalmú választás érvénytelen.

A Pénztár a Választható Portfóliós Szabályzatnak megfelelően a portfólióváltás során felmerülő vagyonarányos költséggel terheli meg az Ön számláját, melynek összege a váltás fordulónapján érvényes egyéni számlakövetelés 1 ezreléke, de nem haladhatja meg a 2000 Ft-ot.

Adatmódosítás

A személyes adatokban bekövetkezett változásokat bármikor bejelentheti Adatmódosító nyomtatvány aláírt példányának Pénztárhoz történő beküldésével. Elérhetőségi adatait akár - regisztrációt követően - az Online felületünkre bejelentkezve is tudja módosítani.
Érdemes több email címet és mobilszámot (maximum 2) is megadnia, ami előre láthatóan egy munkahely változás során sem fog megváltozni.

Kedvezményezett megjelölése

Magánnyugdíjpénztári megtakarítása esetén lehetősége van haláleseti kedvezményezett megjelölésére, amely alapján nyugdíjszámla egyenlegét a bejelentett kedvezményezettek, ennek hiányában törvényes örökösei öröklik.
A nyilatkozat megfelelő tanúzás és az Adatkezelési hozzájárulás hiányában érvénytelen!

Társadalom biztosítási rendszerbe történő visszalépés

A jelenlegi jogszabályok alapján magánnyugdíjpénztári tagnak maradni egy ingyenes opció. Nem indokolt az azonnali TB- visszalépés, később azonos feltételekkel (egy esetleges törvényi változásig) is megtehető ugyanez! Sőt, ez a döntés még az állami nyugdíj összegének ismeretében is meghozható.Amennyiben mégis a társadalombiztosítási nyugdíjrendszerbe történő visszalépés mellett dönt, a visszalépéskor - az Mpt. 4. § (2) bekezdés zsk) pontja által - meghatározott visszalépő tagi kifizetés (reálhozam / tagdíj-kiegészítés / önkéntesen fizetett tagdíj) összegét kérheti:

  • Bankszámlaszámra utalással
  • Postai úton történő kifizetéssel állandó vagy levelezési címrére
  • Önkéntes nyugdíjpénztári számlájára (Adóvisszatérítés vehető igénybe!)
  • A Nyugdíjbiztosítási Alap javára történő átutalását

Ha Ön nem rendelkezik a visszalépő tagi kifizetésekről, azt a Pénztárnak a Nyugdíjbiztosítási Alapba kell utalnia.

Nyilatkozat a társadalombiztosítási nyugdíjrendszerbe történő visszalépésről

Nyilatkozat pénztári szolgáltatásra jogosult társadalombiztosítási rendszerben történő visszalépésről


Hagyaték

A pénztártag elhalálozásának bejelentését a tag hozzátartozói a Pénztártag elhalálozásának bejelentése nyomtatvány kitöltésével tehetik meg. A kitöltött nyomtatványhoz csatolni kell a halotti anyakönyvi kivonat fénymásolatát.
A kitöltött nyomtatványt személyesen a Budapest Bank bármely fiókjában leadhatja, vagy elküldheti postán a Budapest Magánnyugdíjpénztár postacímére (1242 Budapest, Pf.: 485).
Személyes ügyintézés esetén
kérjük, hogy a halotti anyakönyvi kivonat eredeti példányát és a személyi igazolványát is hozza magával, mivel azt a banki ügyintézőnek a nyomtatvány beadásával egyidejűleg be kell mutatnia! Felhívjuk figyelmét, hogy az elhalálozás bejelentésével párhuzamosan az elhalálozott pénztártag által korábban megjelölt kedvezményezett(ek)nek, vagy ha ilyen nincs, akkor a hagyatéki végzés alapján megállapított törvényes örökös(ök)nek kell rendelkeznie az elhalálozott pénztártag egyéni számláján található reá jutó összegről. Ezt a fent említett személyek a Rendelkezés elhunyt Tag számlájáról nyomtatvány kitöltésével tehetik meg, melyet a Pénztár, a kedvezményezett(ek), illetve törvényes örökös(ök) azonosítása után, postán juttat el a jogosultak számára.
A nyilatkozat(ok) az Adatkezelési hozzájárulás hiányában érvénytelen(ek)!